Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το μη «Χ»είρον βέλτιστον για τον ΠΑΟ: Έσωσε τον βαθμό (2-2) με τον ΟΦΗ στις καθυστερήσεις

Ακατάλληλο για… καρδιακούς ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό, που διεξήχθη την Κυριακή στο «Θ. Βαρδινογιάννης», για την 5η αγωνιστική της Super League και στο οποίο οι «πράσινοι» έφυγαν από το γήπεδο με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) χάρη σε γκολ του Μακέντα στις καθυστερήσεις, σε ένα ματς που είχαν τις ευκαιρίες για να το κερδίσουν.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δις στο ματς (1-0, 2-1) με γκολ τον Στάρτζεον (37′) και Μεγιάδο (77′), ωστόσο το «τριφύλλι» βρήκε ισάριθμες φορές τις απαντήσεις με τον Καρλίτος (49′) να κάνει το 1-1 και τον Ιταλό στράικερ να χτυπά στα… χασομέρια του ματς και να εξιλεώνεται για το χαμένο του πέναλτι στο 54′ (απέκρουσε ο κορυφαίος των γηπεδούχων, Βάτερμαν).

 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλύτερα απ’ τα προηγούμενα τρία παιχνίδια του στη Super League, πίεσε πολύ τον ΟΦΗ ψηλά, αλλά για άλλη μια φορά ήταν άκρως… αναποτελεσματικός. Στο 3′ από την πίεση του Αλεξανδρόπουλου, ο Μεγιάδο έκανε λάθος, ο Χατζηγιοβάνης έκλεψε τη μπάλα, όμως το καλό σουτ που έκανε στη γωνία το έβγαλε με υπερένταση ο Βάτερμαν.

Στο 5′ ο Γιαννούλης πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Βέλεθ, πριν σπρώξει τη μπάλα με το κεφάλι στα δίκτυα, έπειτα από κόρνερ του Μπουζούκη και πρώτη κεφαλιά του Κουρμπέλη, ενώ στο 23′ από ωραία κίνηση και σέντρα του Σάντσες, ο Καρλίτος έκανε την προβολή, όμως και πάλι είπε «όχι», ο γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Από το ημίωρο και μετά η πίεση του Παναθηναϊκού άρχισε να «φθίνει», ο ΟΦΗ κέρδισε μέτρα μέσα στο γήπεδο, όμως χρειάστηκε ένα μεγάλο (διπλό) σφάλμα του Χατζηγιοβάνη στο 37′, για να αλλάξουν οι «ισορροπίες» του αγώνα.

Ο Μυτιληνιός εξτρέμ του «τριφυλλιού» έκανε κάκιστο κοντρόλ δύο φορές έξω από την «πράσινη» περιοχή, ο Στάικος που έκλεψε τη μπάλα σούταρε στη γωνία με τον Διούδη να απομακρύνει αρχικά και τον Στάρτζεον να κάνει από πλάγια θέση το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο στα «κόκκινα». Στο 47′ ο Χατζηγιοβάνης έχασε τετ-α-τετ, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Καρλίτος έσπασε το «ρόδι», με πολύ ωραία κίνηση και πλασέ στη γωνία του Βάτερμαν.

Στο 53′ ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μεγιάδο, όμως ο Βάτερμαν τον νίκησε από τα έντεκα μέτρα, στερώντας την ανατροπή απ’ τους «πράσινους».

Από εκεί και πέρα το ματς έγινε… ροκ. Ο ΟΦΗ έχασε τρεις συνεχόμενες ευκαιρίες με κεφαλιές μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού (απέκρουσε ο Διούδης τις προσπάθειες των Κοροβέση, Σαρδινέρο, έφυγε άουτ η κεφαλιά του Μεγιάδο), με τους «πράσινους» να «απαντάνε» με νέο χαμένο τετ-α-τετ του Χατζηγιοβάνη (απέκρουσε ξανά ο Βάτερμαν).

Οι Κρητικοί, ωστόσο, ήταν εκείνοι που πέτυχαν το δεύτερο γκολ στο ματς, συνεχίζοντας το… βόλεϊ στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Στο 77′ από κόρνερ του Στάρτζεον, ο Σαρδινέρο πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο Μεγιάδο εξ επαφής έκανε το 2-1.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να το παλεύουν ως το φινάλε κι εν τέλει δικαιώθηκαν στο 94ο λεπτό με τον Μακέντα να «διαβάζει» το λάθος της άμυνας του ΟΦΗ και με κεφαλιά από κοντά να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

Κίτρινες: Σακόρ – Σάντσες

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (73′ Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Στάικος (73′ Μπαλογιάννης), Σακόρ, Στάρτζεον (80′ Γιάννου), Γρίβας, Σαρδινέρο (88′ Βαφέας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σ. Συλαϊδόπουλος): Διούδης, Σάντσες (87′ Πούγγουρας), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (87′ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (62′ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (70′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα, Καρλίτος.

 Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκε και ο αρχιδιαιτητητής της Super League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως παρατηρητής διαιτησίας...
Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκε και ο αρχιδιαιτητητής της Super League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως παρατηρητής διαιτησίας…

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συζήτησε για τις παρεμβάσεις στο “Ανθή Καραγιάννη” ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ΑΜ-Θ για θέματα αθλητισμού , Στέλιο Ιγνατιάδη.

Συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα αθλητικών υποδομών της περιοχής μας, ειδικότερα οι παρεμβάσεις που επείγουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και η χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Περαμου Δήμου Παγγαίου .

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάρ:<<Ντου>>από σειχη σε αγώνα ποδοσφαίρου

Ο Αλ Θάνι είναι πρόεδρος της Αλ Γουάκρα κι η παράβαση που έδωσε ο διαιτητής στο 65ο λεπτό δεν του άρεσε καθόλου!

Ο Αμπτουλραχμάν Αλ Τζασίμ έδειξε πέναλτι για χέρι κι αφού πρώτα εξέτασε τη φάση στο VAR.Η απόφαση του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει <<ντου>>στον αγωνιστικό χώρο .

Ο πρόεδρος της Αλ Γουακρά ήταν σε έξαλλη κατάσταση , με τους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του, αλλά και ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Ο Ακράμ Αφίφ έστειλε την μπάλα άουτ στην εκτέλεση , με την Αλ Γουάκρα να αντέχει ως το τέλος , μολονότι έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακα της, Σαούντ Αλ Κατέρ στο  76’. Μετά το 0-0 στο ντέρμπι κορυφής ,η πρωτοπόρος Αλ Σαντ διατήρησε το +4 από τους Αλ Γουακρά .

Γιάννης Γ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en