Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το Κέντρο Υγείας Πρίνου απέκτησε μοριακό αναλυτή για τον εντοπισμό κορωνοϊού

Παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2020 το μηχάνημα εντοπισμού κορονοιου στο κέντρο υγείας Πρίνου της Θάσου.

Ο Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean κ. Βασίλης Τσέτογλου με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου στην Θάσο κ. Θωμά Αγγελόπουλο και το νέο μοριακό αναλυτή

 Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζει η Energean για την απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κ. Κωνσταντίνου Κλειτσιώτη να παραχωρήσει το νέο μοριακό αναλυτή (Διαγνωστικό Μηχάνημα Μοριακού Ελέγχου –PCR)στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου κατά την καλοκαιρινή περίοδο, στη διάρκεια της οποίας παραδοσιακά η Θάσος αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα.

Ο σύγχρονος μοριακός αναλυτής, αποτέλεσμα δωρεάς στην οποία συμμετείχαν ο Δήμος Καβάλας, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας και η Energean, τοποθετήθηκε ήδη στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου.

Στη διάρκεια των εγκαινίων για τη λειτουργία του μηχανήματος, ο Γενικός Διευθυντής τουΚέντρου Υγείας κ. Θωμάς Αγγελόπουλος ευχαρίστησε την Energean και όλους τους δωρητές για την εξέλιξη, η οποία έρχεται σε μία ιδιαίτερα σημαντική για την Θάσο περίοδο.

Στην τελετή, στην οποία ήταν επίσης παρόντες ο Δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης, τηνEnergean εκπροσώπησε ο κ. Βασίλης Τσέτογλου, Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του ομίλου, ο οποίος και δήλωσε σχετικά:

«Για την Energean, η Υγεία, η Ασφάλεια και, βεβαίως, το Περιβάλλον αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το ότι η Θάσος θα χρησιμοποιεί ένα σύγχρονο μηχάνημα με μεγάλες δυνατότητες ανίχνευσης του κορωνοϊού στην περίοδο της τουριστικής αιχμής. Θεωρούμε πολύ σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι η δωρεά της Energean, πέραν από τη συνεισφορά της ίδιας της εταιρείας, ήταν αποτέλεσμα και της προσωπικής συμμετοχής εκατοντάδων εργαζομένων και φίλων της στη διαδικτυακή εκστρατεία EnergizewithEnergean – RunforyourLocalHealthCareHeroes για την ενίσχυση των καθημερινών μας ηρώων, δηλαδή των λειτουργών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό.

Σε κάθε δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, σε όλες τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε, επιδιώκουμε να κινητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας ώστε να έχουν ενεργό συνεισφορά στην προσπάθεια υλοποίησης των Στόχων

Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως αυτοί έχουν προσδιορισθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».

Ο νέος μοριακός αναλυτής έχει τη δυνατότητα διεξαγωγής άνω των 100 τεστ ανίχνευσης κάθε μέρα και θα χρησιμοποιηθεί στην Θάσο σε μία περίοδο κατά την οποία ανάλογα μηχανήματα είναι, λόγω μεγάλης ζήτησης, εξαιρετικά δυσεύρετα στην αγορά. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να διαγνώσει πολλών ειδών ιούς, γεγονός που καθιστά τη λειτουργία του ακόμη πιο ωφέλιμη για την τοπική κοινωνία της Καβάλας.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σοκ με νεκρό άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε από φωτοβολίδα την Καθαρά Δευτέρα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας από τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αδικοχαμένος νεαρός μαζί με φίλους του παρακολουθούσαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Μόλις ολοκληρώθηκε η γιορτή ,οι φίλοι πήγαν για διασκέδαση στον κεντρικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου όταν μια ναυτική φωτοβολίδα που έφερε κάποιος από την ευρύτερη παρέα εξερράγη και καρφώθηκε στο σώμα του Μανώλη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου λίγη ώρα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που έφερε στην κοιλιακή χώρα . Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κακή χρήση μιας φωτοβολίδας – λάμψης η οποία εξερράγη με αποτέλεσμα να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον 33χρονο.

Η μητέρα του 33χρονου έσπευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως δεν τα κατάφεραν να κρατήσουν τον γιο της στη ζωή.

Γιάννης Γ.

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 25-03-2024

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καταγγελίες για περιστατικά βίας από γονείς σε εκπαιδευτικούς!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες από εκπαιδευτικούς για περιστατικά βίας από γονείς (!) επειδή διαφωνούν με τις βαθμολογίες των παιδιών τους.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Ελένη Σακαλή στην proini

Τα περιστατικά βίας τα οποία αντιμετωπίζουμε, τα περιγράφουμε στην ανακοίνωση μας. Δεν μπορούμε να γίνουμε περισσότερο συγκεκριμένοι. Είναι περιστατικά τα οποία γίνονται συνήθως στο διάλειμμα. Οι μαθητές μαλώνουν μεταξύ τους, τσακώνονται και χτυπιούνται μεταξύ τους. Υπάρχουν φραστικές επιθέσεις αλλά υπάρχουν και φραστικές επιθέσεις των γονέων απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Οι αιτίες είναι πολλές. Κυρίως οι γονείς νομίζουνε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επιτελούν το έργο τους όπως πρέπει. Αυτό αφορά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογούν. Νομίζουν ότι τα παιδιά τους αξίζουν περισσότερο και επιτίθενται φραστικά τους εκπαιδευτικούς.

Για το θέμα μίλησε και το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ Νεκτάριος Κορδής στο enanews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en