Quantcast
Connect with us

SEX

Το γυναικείο στήθος κάνει καλό στους άντρες

Οι άνδρες άνω των 40 θα πρέπει να θαυμάζουν καθημερινά το γυναικείο στήθος

Μια γερμανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κοιτάζοντας ένας άνδρας τα στήθη των γυναικών για λίγα λεπτά την ημέρα, είναι καλύτερα για την υγεία του από ό, τι να πηγαίνει στο γυμναστήριο.

«Μόλις 10 λεπτά την ημέρα παρατήρησης ενός προικισμένου γυναικείου στήθους, ισοδυναμεί με 30 λεπτά αεροβικής», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης, δρ. Κάρεν Weatherby, ειδική σε θέματα γήρανσης.

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τη Δρ. Weatherby, πέρασε πέντε χρόνια παρακολούθησης των επιπτώσεων της παρούσας μοναδικής ανακάλυψης.

Οι άνδρες που έβλεπαν γυναικεία στήθη καθημερινά, είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και βραδύτερους ρυθμούς παλμού, μειώνοντας τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου.

Η Δρ Weatherby εξήγησε: “Η σεξουαλική διέγερση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η θέα ένος γυναικείου στήθους, κάνει τους άνδρες πιο υγιείς. Οι άνδρες άνω των 40 ετών θα πρέπει να περνάνε τουλάχιστον 10 λεπτά καθημερινά θαυμάζοντας ένα στήθος μεγέθους D-cup ή και μεγαλύτερο.

Click to comment

Απάντηση

SEX

Αυτή η θεραπεία για ρυτίδες ωφελεί και τη στυτική δυσλειτουργία

Η μέτρια έως σοβαρή στυτική δυσλειτουργία επηρεάζει το 5-20% των ανδρών παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι θα αφορά 322 εκατομμύρια άνδρες μέχρι το 2025.

Εκτός από τις εδραιωμένες θεραπείες, τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι ενέσεις botox ωφελούν τους άνδρες που την εμφανίζουν, καθώς βοηθούν στη χαλάρωση των μυών, αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς αυτό. Έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική θεραπεία ακόμα και για εκείνους που δεν ανταποκρίνονται σε από του στόματος ή ενέσιμες αγωγές.

«Η συχνή αδυναμία επίτευξης και διατήρησης της στύσης για επιτυχή διείσδυση και ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης, δηλαδή η στυτική δυσλειτουργία, έχει πολλές αιτίες, εκ των οποίων άλλες είναι οργανικές και άλλες ψυχολογικές.

Στις οργανικές περιλαμβάνονται καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση και η υπερχοληστεριναιμία και γι’ αυτό όσοι διαπιστώνουν επιδείνωση των στύσεών τους πρέπει να σπεύδουν προς διερεύνηση της αιτίας. Μπορεί να είναι επίσης παρενέργεια φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνεται για άλλη πάθηση. Τότε πρέπει να επαναξιολογείται η δυνατότητα εξεύρεσης μιας εξίσου αποτελεσματικής για την πάθηση αγωγής που δεν θα προκαλεί, όμως, αδυναμία στύσης.

Το άγχος είναι άλλος ένας παράγοντας που οδηγεί στη δυσλειτουργία. Είναι, ωστόσο, πιο εύκολα διαχειρίσιμος με την εφαρμογή πρακτικών χαλάρωσης (διαλογισμός, γιόγκα) αλλά και την υιοθέτηση καθημερινής άσκησης», εξηγεί ο Χειρουργός, Ουρολόγος – Ανδρολόγος δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Η πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση της πάθησης είναι φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα, τα οποία όμως δεν είναι αποτελεσματικά σε όλους. Οι θεραπείες δεύτερης γραμμής, όπως οι αντλίες κενού, εκπληρώνουν τις προσδοκώμενες επιθυμίες, αλλά δεν επιτρέπουν την αυθόρμητη σεξουαλική πράξη. Επί αποτυχίας οποιασδήποτε άλλης επιλογής και για τις εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας υπάρχει και εκείνη της τοποθέτησης εμφυτευμάτων. Πρόκειται για μια επεμβατική πράξη που δεν είναι ακίνδυνη, όπως άλλωστε κάθε άλλη εγχείρηση, αλλά το 80% των ανδρών που προβαίνουν σε αυτή είναι ικανοποιημένοι.

Η ανάγκη για επιτυχημένες μεθόδους αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας χωρίς φάρμακα που ενέχουν κίνδυνο παρενεργειών και επεμβάσεις που καταστρέφουν εν μέρει τον φυσιολογικό μηχανισμό στύσης έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη επαναστατικών θεραπειών, όπως τα κρουστικά κύματα και τα βλαστοκύτταρα.

Τελευταία έχει διαπιστωθεί ότι μια αντιρυτιδική θεραπεία μπορεί, επίσης, να χαρίσει ξανά σεξουαλική ζωή στους άνδρες με στυτικές δυσκολίες: οι ενέσεις βοτουλινικής νευροτοξίνης (botox).

«Ο ορότυπος BoNT-A από τους 7 που υπάρχουν (ΒoNT: A, B, C1, D, E, F και G) είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος για ιατρικούς σκοπούς. Εκτός από τη χρήση του στην αισθητική ιατρική, κυρίως για την εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου, εδώ και 40 χρόνια χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων διαταραχών των γραμμωτών και λείων μυών, όπως στραβισμός, σπαστικότητα, κινητικές διαταραχές, αχαλασία οισοφάγου, υπεριδρωσία και σύνδρομο υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης.

Η έρευνα έχει δείξει ότι αυτή η πλέον πρόσφατη θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ακόμα και το μαγικό μπλε χαπάκι, αφού οι ενέσεις της νευροτοξίνης στο πέος βελτιώνουν τις στύσεις με την προσωρινή χαλάρωση των λείων μυών στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων του και το μπλοκάρισμα των νευρικών σημάτων που συστέλλουν τους συγκεκριμένους μύες, επιτρέποντας τη διέλευση μεγαλύτερης ποσότητας αίματος σε αυτό», διευκρινίζει ο δρ Φλιάτουρας.

Αποτελεσματική θεραπεία με καλό προφίλ ασφαλείας

Τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών υποδηλώνουν ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική, έχει καλό προφίλ ασφάλειας και είναι καλά ανεκτή από άνδρες με δύσκολα αντιμετωπίσιμη στυτική δυσλειτουργία.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Urology ανέλυσε επτά δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν 362 άνδρες που έκαναν ένεση botox στη βάση του πέους τους. Από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε ότι βοήθησε πολλούς συμμετέχοντες να κάνουν σεξ για μια περίοδο τριών μηνών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το όφελος φάνηκε να υποχωρεί εντός εξαμήνου, γεγονός που τονίζει την ανάγκη επανάληψης της θεραπείας. Το BoNT-A μπορεί επομένως να μειώσει τον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται θεραπεία δεύτερης ή τρίτης γραμμής.

Μια πιο πρόσφατη γαλλική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Toxins, ασχολήθηκε με τον προσδιορισμό της συχνότητας με την οποία πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία, την αποτελεσματικότητα των επαναλαμβανόμενων ενέσεων σε άνδρες με δύσκολα θεραπεύσιμη στυτική δυσλειτουργία, καθώς και με τη συνέπεια της θεραπευτικής ανταπόκρισης και την ασφάλεια της διαδικασίας.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι ένα σημαντικό ποσοστό ανδρών με δυσκολία στύσης και ανεπαρκή ανταπόκριση στις τρέχουσες φαρμακευτικές θεραπείες που ωφελούνται μετά από την πρώτη θεραπεία με την τοξίνη συνεχίζουν να παρουσιάζουν βελτίωση με την επανάληψη.

Σημαντικό εύρημα είναι, επίσης, ότι οι επαναλαμβανόμενες θεραπείες είναι αποτελεσματικές και ασφαλείς. Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης της δυσλειτουργίας είναι μια σωστή, μακροχρόνια, πρόσθετη θεραπεία. Το πεδίο είναι πρόσφορο και η έρευνα συνεχίζεται.

«Για τους άνδρες που η στύση τους εξαρτάται από ένα χάπι ή ένα βοήθημα χάνουν την ευκαιρία για αυθόρμητο σεξ. Επίσης, τα χάπια δεν κάνουν θαύματα σε όλους τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία και ορισμένοι δεν μπορούν να τα πάρουν καθόλου, για ιατρικούς λόγους.

Το Bocox, όπως λέγεται η θεραπεία με ενέσεις βοτουλινικής νευροτοξίνης, ενδεχομένως να είναι η μόνιμη ή σχεδόν μόνιμη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας που πάντα αναζητούσαμε, αλλά και άλλων προβλημάτων, όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση και η ελλιπής ποιότητα του οργασμού», καταλήγει ο δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Continue Reading

SEX

Το στοματικό σεξ, πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα, για καρκίνο του φάρυγγα

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι η πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, με περίπου 13.000.000 νέες περιπτώσεις στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Μία γιατρός υποστηρίζει ότι το στοματικό σεξ αποτελεί μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου από το κάπνισμα για την ανάπτυξη καρκίνου του φάρυγγα.

Η Δρ. Daria Sadovskaya έκανε τη δήλωση αυτή σε ένα viral βίντεο στο TikTok – παρά το γεγονός ότι η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το κάπνισμα ως τον υπ’ αριθμόν 1 παράγοντα κινδύνου για την ασθένεια, γνωστή ως καρκίνος του στοματοφάρυγγα.

«Λες ότι το στοματικό σεξ είναι αποδεδειγμένα η υπ’ αριθμόν ένα αιτία καρκίνου του λαιμού;», ρώτησε ένας χρήστης του TikTok τη Sadovskaya, η οποία απάντησε με ένα βίντεο που αναφέρει ευθέως: «Είπα αυτό που είπα».

Το στοματικό σεξ αιτία καρκίνου του φάρυγγα

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το στοματικό σεξ ως μια πιθανή αιτία καρκίνου του φάρυγγα, δεδομένου ότι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, κοινώς γνωστός ως HPV, μπορεί να μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της πράξης.

«Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του φάρυγγα κάνοντας στοματικό σεξ σε γυναίκες, καθώς οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να φέρουν τον ιό HPV στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων», δήλωσε η Sadovskaya.

Ο HPV είναι η πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, με περίπου 13.000.000 νέες περιπτώσεις στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Ο ιός είναι τόσο διαδεδομένος που, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, «σχεδόν όλοι οι σεξουαλικά ενεργοί άνδρες και γυναίκες τον κολλάνε κάποια στιγμή στη ζωή τους».

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το στοματικό σεξ ως μια πιθανή αιτία καρκίνου του φάρυγγα, δεδομένου ότι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, κοινώς γνωστός ως HPV, μπορεί να μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της πράξης.

Το 2021, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα με 10 ή περισσότερους συντρόφους που έκαναν στοματικό σεξ είχαν πάνω από τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα που σχετίζεται με τον HPV.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 41% των εφήβων από 15 έως 19 ετών κάνουν στοματικό σεξ.

Continue Reading

SEX

«Απατάω τον άντρα μου – Είναι αυτό που κάνει τον γάμο μας να διαρκεί»

«Είμαι πολύ σεξουαλικό άτομο, χρειάζομαι αυτό το πάθος»

Αν νιώθετε πως ο γάμος σας έχει βαλτώσει, τότε η Gilly σας έχει τη λύση. Η Gilly είναι παντρεμένη εδώ και 21 χρόνια και συνιστά ευχαρίστως τις εξωσυζυγικές σχέσεις σε άλλες γυναίκες, που θέλουν οι γάμοι τους να διαρκέσουν.

Προσποιείται ότι μένει περισσότερο στη δουλειά και σχεδιάζει φανταστικά επαγγελματικά ταξίδια, για να εξασφαλίσει ότι θα συναντήσει τον εραστή της για ερωτικά παιχνίδια. Αλλά δεν έχει καμία πρόθεση να ξεκαθαρίσει τη διπλή της ζωή. Αντιθέτως, παροτρύνει μερικές από τις φίλες της να απατούν και οι ίδιες τους συντρόφους τους.

Η Gilly λέει πως «δεν είχα σκοπό να το κάνω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι απλά λίγο περιπετειώδης και σκέφτηκα να το δοκιμάσω. Ο σύζυγός μου δεν με ικανοποιούσε σεξουαλικά και εκείνη την εποχή ένιωθα ότι αυτό προκαλούσε καυγάδες, ήταν το ότι τον πίεζα για σεξ».

«Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ότι το σεξ είναι αγγαρεία, είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό, είναι διασκέδαση. Νομίζω ότι είναι μη ρεαλιστικό να περιμένεις από ένα άτομο να είναι σε θέση να εκπληρώσει και να ικανοποιήσει κάθε σου ανάγκη. Σεξ, συζήτηση, σταθερότητα, ασφάλεια» συνεχίζει η ίδια.

Η Gilly από τη Σκωτία αναφέρει στο thesun.co.uk πως «το να αφήνεις τον εαυτό σου να αγαπάει πολλούς ανθρώπους, νομίζω ότι σε βοηθάει να τους εκτιμάς ακόμα περισσότερο. Γιατί εστιάζεις σε αυτά που σου δίνει και όχι σε αυτά που σου λείπουν. Για μένα, ο εραστής μου εκπληρώνει την πλευρά της περιπέτειας. Είμαι πολύ σεξουαλικό άτομο, χρειάζομαι αυτό το πάθος, αυτή την αταξία για να νιώθω ζωντανή».

newsbeast

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en