Quantcast
Connect with us

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Τουριστική επένδυση 15 εκατ. ευρώ στη Θάσο – Πρεμιέρα για το Thassos Grand Resort (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πύλες του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων στην περιοχή του Άη Γιάννη στη Θάσο που φέρει το όνομα «Thassos Grand Resort» ανοίγει σήμερα τις πύλες του.

Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση του Βούλγαρου επιχειρηματία Λούκαν Λουκάνοφ, με το ύψος της, σύμφωνα με εκτιμήσεις να ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση ξεκίνησε πριν οκτώ χρόνια, όμως «φρέναρε» πολλές φορές λόγω της ελληνικής γραφειοκρατίας. Σημείο – κλειδί της υπόθεσης ήταν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή, τις οποίες ο Βούλγαρος επιχειρηματίας κατέληξε να χρηματοδοτεί ο ίδιος, μέσα από νομότυπη διαδικασία, προκειμένου να απεμπλακεί η επένδυση.


Το ξενοδοχείο πήρε εδώ και εβδομάδες την τελική του μορφή, αν και υπολείπονται ορισμένα έργα στους περιβάλλοντες χώρους. Πάντως, η επένδυση έχει συγκεντρώσει αρκετά αρνητικά σχόλια από μερίδα πολιτών για τις παρεμβάσεις στο περιβάλλον και το τοπίο εν γένει, ενώ πολλοί εγείρουν ερωτήματα για το κατά πόσο θα είναι προσβάσιμοι ο αρχαιολογικός χώρος, αλλά και η παραλία και για τους πολίτες.

Το Thassos Grand Resort βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, στην περιοχή του Οσίου Ιωάννη Λουκά και σε έκταση 47 στρεμμάτων, διαθέτει 166 δωμάτια και 348 κλίνες. Το συγκρότημα είναι ανεπτυγμένο σε οικήματα χαμηλού ύψους, διαθέτει τέσσερις εξωτερικές πισίνες, κέντρο spa, δύο εστιατόρια και δύο μπαρ, ενώ καταλήγει στον όρμο του Οσίου Ιωάννη Λουκά.

Με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια, υπήρξε πλήθος φημών για επισκέψεις πολιτικών προσώπων. Παρών στα εγκαίνια θα είναι ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έρχεται ως προσωπικός φίλος του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου και όχι για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Οι φήμες αφορούσαν τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο ή την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, όμως αντ’ αυτών θα παραστεί η υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Η επένδυση Λουκάνοφ και η κατάληψη από Βρετανούς και Γερμανούς

Σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα, ο Βούλγαρος επιχειρηματίας και πρώην αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βιομηχάνων και Εργοδοτών Βουλγαρίας (CEIBG) Λούκαν Λουκάνοφ, επένδυσε συνολικά 15 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία του Thassos Grand Resort, μία επένδυση που έχει ενταχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο, αλλά η οποία ολοκληρώθηκε, χωρίς ευρώ επιδότησης μέχρι σήμερα.

Το έργο υλοποιήθηκε από την Amiridis & Associates Engineers, εταιρία που εδρεύει στην Ξάνθη.
Το Thassos Grand Resort κατά την περίοδο κατασκευής του

H επένδυση Λουκάνοφ αποκτά μεγαλύτερη σημασία για το νησί της Θάσου, αφού για την προσέλκυση επισκεπτών θα αξιοποιηθεί ο τουριστικός – ξενοδοχειακός βραχίονας του ομίλου που ελέγχεται από την εταιρεία ΕΤΟΝ. Η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα του Λ. Λουκάνοφ αφορά τη βιομηχανία καλλυντικών και ειδών υγιεινής Aroma A.D.

Μέχρι σήμερα πάντως, οι περισσότερες κρατήσεις στο Thassos Grand Resort αφορούν Βρετανούς, Γερμανούς και αρκετούς Πολωνούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Thassos Grand Resort ανοίγει σε μία περίοδο που η Θάσος αναδεικνύεται σαν τουριστικός προορισμός σε Δυτική και Ν.Α. Ευρώπη, κάτι που αποδεικνύεται από τη λειτουργία, μέσα στο Μάιο και του Sentido Thassos Imperial, ενός νεόδμητου ξενοδοχείου στην παραλία Παχύ, που ανήκει στην αλυσίδα ξενοδοχείων του τουριστικού ομίλου Thomas Cook.

Κείμενο: xronometro.com
Φωτογραφίες: Amiridis & Associates Engineers, Thassos Grand Resort

Η ιστοσελίδα του Thassos Grand Resort

Click to comment

Απάντηση

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Χειμερινές Διακοπές | Αιτήσεις για Voucher Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ

Οι κάτοχοι επιταγών (voucher) κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πραγματοποιήσουν χειμερινές διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους. 

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ,  κατόπιν  απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.  

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για  ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos 

Continue Reading

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Αμμόλοφοι Καβάλας | To πρώτο μπάνιο για φέτος…με ”άρωμα” κορωνοϊού και χωρίς ξαπλώστρες

Δείτε τις φωτογραφίες 

Αυξημένη ηταν η κινηση στα beach bar των Αμμόλοφων , παρα το γεγονός οτι δεν υπηρχαν πουθενά ξαπλώστρες και αλκοόλ για τους πελάτες. Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό αναμένουν το επομενο διαστημα ωστε να μπορέσουν να τοποθετήσουν τις ξαπλώστρες σύμφωνα με τα μετρα ασφάλειας της κυβέρνησης.

Continue Reading

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Με ελάχιστο κόσμο οι παραλίες στο Παλιό Καβάλας

Ελάχιστη ηταν οι λουόμενοι στο Παληό Καβάλας και στην αλάνα της νεας Ηρακλειτσας, καθώς τα λιγοστά beach bar που άνοιξαν δεν παρείχαν στους πελάτες ξαπλώστρες και αλκοόλ. Ενω οι ιδιοκτήτες των παραθαλάσσιων μπαρ φρόντισαν να διατηρήσουν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en