Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές στη ΝΔ

Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ. Σε νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη από την «Opinion Poll» το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται καθαρά με ποσοστό 51,6%, που ανέρχεται στο 52,5% σε όσους σίγουρα θα ψηφίσουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί με 36,3%, ενώ το 8,9% των ψηφοφόρων δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο.

Συνεργάτες του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας «Opinion Poll» για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν τα εξής:

«Όσο μέσα έπεσε η συγκεκριμένη εταιρεία στην πρόβλεψη του α’ γύρου που έδινε στον κ. Μεϊμαράκη ποσοστό 49,8% και στον κ. Μητσοτάκη ποσοστό 17,6% άλλο τόσο θα πέσει μέσα και στην πρόβλεψη του αποτελέσματος του β΄γύρου.

Άλλωστε η ίδια η εταιρεία ομολόγησε ότι δεν έχει τη λίστα των πολιτών που ψήφισαν στον α’ γύρο και οι 930 που απάντησαν, κατά δήλωσή τους πήγαν στη κάλπη των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου. Κυριακή κοντή γιορτή».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή | Το Ισραήλ ετοιμάζεται για τη μεγάλη χερσαία εισβολή στη Γάζα

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή από τον πόλεμο του Ισραήλ με τους τρομοκράτες της Χαμάς, τη στιγμή που το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο για χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Μετά την επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς κατά του Ισραήλ το Σάββατο, ο στρατός ετοιμάζεται πριν τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, την οποία ο πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε «σαρωτική». Χιλιάδες έφεδροι και ειδικές μονάδες συγκεντρώνονται στα σύνορα με τη Γάζα, αναμένοντας το πράσινο φως για την σφοδρή επίθεση κατά της Χαμάς. Από την πλευρά της η Χαμάς προειδοποιεί πως είναι έτοιμη για έναν πόλεμο διαρκείας, κάθε φορά που δέχεται επίθεση.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Ξεκάθαρη η ελληνική θέση για πολύπλευρη στήριξη της Ουκρανίας»

Την ξεκάθαρη ελληνική θέση κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και εξ αυτής τη δέσμευση της χώρας μας από κοινού με συμμάχους και εταίρους για πολύπλευρη στήριξη της Ουκρανίας, ως πρώτης γραμμής άμυνας της Ευρώπης απέναντι σε αναθεωρητικές πολιτικές, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση με τον ομόλογό του κ. Viacheslav Medianyk, κατόπιν σχετικού αιτήματος του τελευταίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα αξιοποίησης των χρονικών περιθωρίων, που στην παρούσα φάση προβάλλουν ιδιαιτέρως στενά.  Υπενθύμισε ότι η συμβολή της χώρας μας παραμένει σταθερή και ποικιλοτρόπως υποστηρικτική διά παροχών σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό, στρατιωτικό και ανθρωπιστικό επίπεδο και σημείωσε ότι πολλές εκ των χωρών της Δύσης πράττουν και οφείλουν να πράξουν δεόντως ως προς την υποστήριξη της Ουκρανίας σε όλα τα επίπεδα.  Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι στην Ελλάδα φιλοξενούνται περί τις 24.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία με καθεστώς Προσωρινής Προστασίας ΕΕ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισέλθει στην επικράτεια άνω των 75.000 προσφύγων, που ως επί το πλείστον φιλοξενούνται.  Στο ίδιο πλαίσιο, η Ελλάδα έχει προσχωρήσει στην Κοινή Δήλωση Υποστήριξης της Ουκρανίας των ηγετών του G7 για την παροχή δεσμεύσεων ασφαλείας προς τη χώρα και βεβαίως συμμετέχει σε διεθνείς διαβουλεύσεις Συμβούλων Εθνικής Ασφάλειας και υποστηρίζει συναφώς την ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική πορεία της Ουκρανίας.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η χώρα μας επιδιώκει την επέκταση των Λωρίδων Αλληλεγγύης ΕΕ-Ουκρανίας προτείνοντας τη μεταφορά σιτηρών μέσω βαλκανικών χωρών προς τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης.  Μάλιστα, ειδικά για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υπογραμμίστηκε ο κομβικός του ρόλος, καθότι η γεωστρατηγικής σημασίας θέση του στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας συμβάλλει στη  δυνατότητα ανεφοδιασμού και ενίσχυσης των νατοϊκών δυνάμεων. Επιπλέον, σημειώθηκε η ελληνική ετοιμότητα για συνδρομή στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με έμφαση στην περιοχή της Οδησσού.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος διεμήνυσε ότι πράγματι η συμβολή των συμμάχων και εν γένει των χωρών της Δύσης είναι καίρια για τις εξελίξεις στο πεδίο, θεωρώντας ότι αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικό να πυκνώνουν οι επαφές κατά το δυνατό και μέσω διενέργειας τηλεδιασκέψεων. Ζήτησε μάλιστα, υποστήριξη και για την πραγματοποίηση διαδικτυακής συνάντησης μεταξύ των Προέδρων των δύο κοινοβουλευτικών Σωμάτων.

=

Continue Reading

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα | Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Συνεχίζει τη ρητορική έντασης η Τουρκία, με αφορμή τις εξαγγελίες της Αθήνας για δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο. Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δηλώνει σε επιφυλακή για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις αλλά και τις απειλές.

Ερωτηθείς για αυτές τις αντιδράσεις -στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθούν δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο– ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε απαντήσει ξανά ότι δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και μοναδικό ζήτημα είναι η επίλυση της μιας και μόνης διαφοράς με την Τουρκία που είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας με βάση το δίκαιο της θάλασσας αλλά έχουμε δρόμο ακόμα».

Και πρόσθεσε: «Η απόφαση για τα θαλάσσια πάρκα έχει να κάνει με περιβαλλοντολογικούς καθαρά σκοπούς και συνεχίζουμε με πιστεύουμε στη συνέχιση του διαλόγου».

Επιμένει η Τουρκία

Η Άγκυρα κλιμακώνει τις απειλές, αφού πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας δήλωσαν σήμερα, σύμφωνα με την τουρκική Χουριέτ, ότι είναι σε επιφυλακή για να προστατεύσουν «τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα οφέλη μας στο Αιγαίο και να αποτρέψουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να επιβάλει μονομερές καθεστώς».

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έκανε επίσης λόγο για «νησιά και νησίδες του Αιγαίου που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».

Χθες, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ σχολίασε πως με αυτή της την ενέργεια η Ελλάδα «σαμποτάρει» τη διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων των δύο χωρών και ζητά να μην «εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη αυτού του Θαλάσσιου Πάρκου».

«Εκφράζουμε για άλλη μια φορά, απευθυνόμενοι στην Ελλάδα, ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας, ότι δεν πρέπει να γίνουν βήματα που θα βλάψουν την εξομάλυνση και πως σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη αυτού του Θαλάσσιου Πάρκου», τόνισε ο εκπρόσωπος του AKP.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές

«Μάχη» για την τρίτη θέση

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA».

Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε;», το 30,4% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ (28,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και το 26,4% ΝΔ (25,3%).

Στην τρίτη θέση βρίσκονται «Το Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με (από) 5,2%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

Το ΛΑ.Ο.Σ συγκεντρώνει 1,2%, Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ 1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. «’Αλλο Κόμμα» 1,8%. Λευκό/’Ακυρο 0,9%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 11,5% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 40,5% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2%. Κανένας απάντησε (αυθόρμητα) το 20,9%.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε τις ημέρες 16, 17 και 19 Ιανουαρίου 2015.

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 4,8% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα – Πόσοι μπαίνουν στη Βουλή

 

Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της MRB για το Open. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα ανέρχεται στις 4,8 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΔ: 29,4%

ΣΥΡΙΖΑ: 24,9%

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: 8,3%

ΚΚΕ: 5,5%

Μέρα25: 3,2%

Ελληνική Λύση: 3%

Έλληνες: 4%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 13%.

Όσον αφορά το πως απάντησαν οι πολίτες για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε 37,4% , ο Αλέξης Τσίπρας 31,1% , ενώ κανείς λαμβάνει το 19,4%.

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 6,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ποιά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου χωρίς να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων

Στο 6,9% βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα παρακάτω ποσοστά:

  1. ΝΔ – 33,8%
  2. ΣΥΡΙΖΑ – 26,9%
  3. ΠΑΣΟΚ – 10,3%,
  4. ΚΚΕ – 7,3%,
  5. ΜέΡΑ 25 – 5,4%
  6. Ελληνική Λύση – 4,9%.
Το κόμμα «Έλληνες» του Κασιδιάρη συνεχίζει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις και συγκεντρώνει 4,2%.

Η πρόθεση ψήφου χωρίς να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων:

  1. ΝΔ – 27,8%
  2. ΣΥΡΙΖΑ – 22,2%. Το
  3. ΠΑΣΟΚ – 8,5%, το
  4. ΚΚΕ – 6%, ενώ ακολουθούν το
  5. ΜέΡΑ 25 – 4,4%
  6. Ελληνική Λύση – 4%

Kαι το κόμμα toy Κασιδιάρη εμφανίζετε με 3,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 13,2%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 38% των ερωτηθέντων έχουν θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 54% τον κρίνει αρνητικά. Από την άλλη πλευρά το 23% αξιολογεί θετικά τον Αλέξη Τσίπρα και αρνητικά το 71%.

Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η Metron Analysis είναι εξαιρετικά απίθανο να προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Continue Reading

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση GPO: Στις 4,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός Βουλής το κόμμα Κασιδιάρη

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται σήμερσ στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» καταγράφει τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις 4,8 ποσοστιαίες μονάδες. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 3 και 5 Απριλίου σε δείγμα 1000 ατόμων.

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα ψηφίσετε την Κυριακή 21 Μαΐου;», το 31,4% απάντησε Νέα Δημοκρατία και το 26,6% είπε ΣΥΡΙΖΑ. Στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις η ΝΔ είχε πάρει 33,8% τον Φεβρουάριο του 2023 και 29,5% τον Μάρτιο του 2023, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 26,4% τον Φεβρουάριο του 2023 και 25,6% τον Μάρτιο του 2023. Δηλαδή, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση η ΝΔ κερδίζει 1,9 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ 1 ποσοστιαία μονάδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ: 31,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 26,6%
ΠΑΣΟΚ: 9,5%
ΚΚΕ: 6,3%
Ελληνική Λύση: 3,6%
ΜέΡΑ25: 3,2%
Έλληνες για την Πατρίδα: 2,7%
Εθνική Δημιουργία: 1,2%
Άλλο Κόμμα: 3,7%
Λευκό – Άκυρο: 0,9%
Δεν θα ψηφίσω: 1,2%
Αναποφάσιστοι: 9,7%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο ερώτημα για τον ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην πρώτη θέση με 46% και τον ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,2%, ενώ στην 3η θέση έρχεται ο «Κανένας» με 19,8%.

«Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι ο αρχηγός του κόμματος που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός;» ήταν η επόμενη ερώτηση και οι απαντήσεις ήταν οι εξής:

Συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ: 80,7%
Διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ: 17,7%

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ απάντησαν στο εν λόγω ερώτημα ως εξής:

Ψηφοφόροι Νέας Δημοκρατίας

Συμφωνώ: 86,1%
Μάλλον συμφωνώ: 6,4%
Διαφωνώ: 5,4%
Μάλλον διαφωνώ: 2,1%
ΔΞ / ΔΑ: 0%

Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ

Συμφωνώ: 67,5%
Μάλλον συμφωνώ: 15,9%
Διαφωνώ: 12,6%
Μάλλον διαφωνώ: 2,4%
ΔΞ / ΔΑ: 1,6%

Ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ

Συμφωνώ: 59,7%
Μάλλον συμφωνώ: 10,4%
Διαφωνώ: 19,5%
Μάλλον διαφωνώ: 7,8%
ΔΞ / ΔΑ: 2,6%

Στο ερώτημα, δε, «ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα;», το 48,8% απάντησε «Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση» και το 46,9% απάντησε «Μια κυβέρνηση συνεργασίας».

Στη δημοσκόπηση υπήρχε και ερώτημα αν μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη η εμπιστοσύνη μειώθηκε ή παρέμεινε η ίδια προς τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη.

Τι απάντησαν οι πολίτες

Η εμπιστοσύνη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Μειώθηκε: 50,9%
Παρέμεινε η ίδια με πριν: 44,1%
Αυξήθηκε: 4,3%
ΔΞ / ΔΑ: 0,7%

Η εμπιστοσύνη προς τον Αλέξη Τσίπρα:

Μειώθηκε: 33,8%
Παρέμεινε η ίδια με πριν: 52,8%
Αυξήθηκε: 12,1%
ΔΞ / ΔΑ: 1,3%

Η εμπιστοσύνη προς τον Νίκο Ανδρουλάκη:

Μειώθηκε: 30,2%
Παρέμεινε η ίδια με πριν: 60,8%
Αυξήθηκε: 3,6%
ΔΞ / ΔΑ: 5,4%

Πηγή: iefimerida.gr

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en