Quantcast
Connect with us

ΛΗΜΝΟΣ

Συν. Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου | Απαγόρευση εξόδου και εγγυήσεις έως 20.000 ευρώ!

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική παρουσία δύο φορές το μήνα στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μονίμου κατοικίας τους, αλλά και χρηματικές εγγυήσεις μέχρι 20.000 ευρώ επιβλήθηκαν, χθες, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή στους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων της Συνεταιριστικής Τράπεζας, που πήραν σειρά για να απολογηθούν.

Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης

Οι απολογίες ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας ξεκίνησαν το πρωί στο δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης και ολοκληρώθηκαν νωρίς το βράδυ, ενώ γύρω στις 21:30 υπήρχε πλέον πλήρης εικόνα κι όλοι πήραν βαθιά ανάσα, βλέποντας πως δεν συνεχίζονται τουλάχιστον επί του παρόντος οι προφυλακίσεις κατηγορουμένων. Κατηγορούμενος και πρώην αυτοδιοικητικός

Ωστόσο μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η εμπλοκή πρώην αυτοδιοικητικού, ο οποίος αν και δεν υπηρέτησε ουδέποτε στα Διοικητικά Συμβούλια της Συνεταιριστικής Τράπεζας βρέθηκε εντούτοις κατηγορούμενος για συνέργεια στη λήψη δανείων, κατά το παρελθόν, σε φορέα της Αυτοδιοίκησης.

Τα δάνεια αυτά δεν αποτυπώθηκαν και παρά την ανησυχία που υπήρχε νωρίς το απόγευμα στους δικαστικούς διαδρόμους για την έσχατη απόφαση από πλευράς της Δικαιοσύνης, τελικά ο πρώην αυτοδιοικητικός έφυγε το βράδυ από το δικαστικό Μέγαρο, πληρώνοντας μάλιστα το χαμηλότερο ποσό εγγύησης που επιβλήθηκε και το οποίο ανήλθε στα μόλις 3.000 ευρώ!

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι και χθες Δευτέρα το πρωί δεν ήταν γνωστό πως το συγκεκριμένο πρόσωπο βρίσκεται ανάμεσα στους 54 εναντίον των οποίων απήγγειλαν μόλις το προηγούμενο διάστημα κατηγορίες οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και τους παρέπεμψαν στον Ανακριτή για απολογία.

Έκπληξη έχει προκαλέσει η απαγγελία της κατηγορίας για συνέργεια στον πρώην αυτοδιοικητικό, δεδομένου πως η λήψη των δανείων δεν έγινε «με άλλες σκέψεις», όπως έκαναν επιχειρηματίες που πήραν τα θαλασσοδάνεια και δεν τα πλήρωσαν, αλλά με γνώμονα την επιτυχία ενός εγχειρήματος της Αυτοδιοίκησης που απασχόλησε κατά το παρελθόν και με αποφάσεις που συγκέντρωναν την πλειοψηφία του αρμόδιου αυτοδιοικητικού οργάνου.

Τα «Νέα της Λέσβου» δεν δημοσιεύουν περισσότερα στοιχεία (παρότι λίγο ως πολύ τα πράγματα στη μικρή μας κοινωνία είναι γνωστά) και αυτό καθώς άπαντες οι κατηγορούμενοι μέχρι την πρωτόδικη απόφαση προστατεύονται από τις Διατάξεις περί Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Στους άλλους

Με εγγύηση μόλις 5.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους έφυγε από το δικαστικό Μέγαρο γνωστός επιχειρηματίας που υπηρέτησε στη διοίκηση της Τράπεζας και είχε πάρει και δάνεια, ενώ 20.000 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει άλλο μέλος της διοίκησης της Συνεταιριστικής, από εκείνους που θεωρούνται οι περισσότερο αφανείς. 20.000 ευρώ εγγύηση επιβλήθηκε σε υπηρεσιακό στέλεχος της Τράπεζας με κρίσιμο ρόλο για τη λειτουργία του Ιδρύματος, ενώ 15.000 ευρώ επιβλήθηκε σε υπάλληλο της Συνεταιριστικής που είναι κι αυτός κατηγορούμενος από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς.

Σήμερα τα σπουδαία

Να σημειωθεί πως ένας σημαντικός αριθμός κατηγορουμένων εκπροσωπείται από το γραφείο του δικηγόρου Τάσου Χατζηγιάννη, ενώ η σημερινή μέρα θεωρείται κρίσιμη καθώς αναμένεται να απολογηθεί πρώην πρόεδρος και μετέπειτα δανειολήπτης της Τράπεζας.

Τέλος, να αναφέρουμε πως την Παρασκευή έγινε η μεταγωγή για τις φυλακές της Χίου του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, για το οποίο Εισαγγελέας και Ανακριτής αποφάσισαν στις 9 Αυγούστου να προφυλακιστεί.
Κι αυτό παρότι ακόμα δεν έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επί της προσφυγής του για ελάφρυνση των περιοριστικών όρων, δηλαδή να αφεθεί ελεύθερος. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμε- νος κρατούνταν μέχρι την Παρασκευή στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Πηγή : limnosfm100.gr

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Με πολύ κόσμο οι παρελάσεις σε ΑΜ-Θ και Λήμνο – Παρέλαση με άλογα στην παρέλαση του Δοξάτου

Κορυφώθηκαν στην Ξάνθη  οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κάθοδος των τρακτέρ στην Μύρινα της Λήμνου

*Ανταπόκριση από Λήμνο, Δέσποινα Βασιλειάδου

Πορεία με τρακτέρ πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024 οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Λήμνου.

Τα τρακτέρ επισκέφτηκαν αρχικά το Δημαρχείο όπου συνάντησαν την Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης του Δημότη και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννα – Ελπίδα Διαματάρη και στην συνέχεια βρέθηκαν στο Επαρχείο της Λήμνου εκεί όπου είχαν σύντομη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικών Θεμάτων Άγγελος Βλάττα-Λαμπρινό.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Λήμνος μετράει τις πληγές της μετά την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία που έπληξε τη Λήμνο κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και συνοδεύτηκε από πολύ έντομα φαινόμενα, καταιγίδες, πολύ ισχυρούς ανέμους και ταυτόχρονη χαλαζόπτωση, υποχώρησε και άρχισαν να ξεδιπλώνονται τα προβλήματα που άφησε στο πέρασμα της.

Έπληξε κυρίως το δυτικό μέρος του νησιού, όπου έπεσαν όπως μας δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Βασίλης Αρχοντίδης, 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en