Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας, με την Energean Oil & Gas

Ενημερωτική συνάντηση με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων για τις σχεδιαζόμενες ενεργειακές επενδύσεις στην περιοχή της Καβάλας είχε την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, με την Energean Oil & Gas.

Στη διάρκεια της συνάντησης, την οποία ζήτησε το Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας και ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kavala Oil Δημήτρης Γόντικας αναφέρθηκαν στην πρόταση της Energean Oil & Gas για τη δημιουργία της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στο σχεδόν εξαντλημένο κοίτασμα της Νότιας Καβάλας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η υλοποίηση της πρότασης που έχει κατατεθεί εδώ και τρία χρόνια, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας σύγχρονης βιομηχανικής υποδομής που διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας στην Καβάλα, δημιουργεί αποθέματα ασφαλείας για την χώρα, είναι απολύτως συμβατή με τις περιβαλλοντικές και τουριστικές συνθήκες της περιοχής αλλά και ενισχύει τις προοπτικές του ανταγωνισμού στον τομέα του φυσικού αερίου, προς μελλοντικό όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων της χώρας αλλά και της Καβάλας, ειδικότερα.

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επιχειρηματικό σχέδιο της δημιουργίας υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Νότια Καβάλα και τις προοπτικές που αυτό δρομολογεί για την τοπική οικονομία. Επισήμανε δε την έλλειψη οποιασδήποτε ενημέρωσης από την πλευρά της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) για το σχέδιο εγκατάστασης πλωτού σταθμού LNG στον κόλπο της Καβάλας και, παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή της στην προοπτική χωροθέτησης  του σταθμού σε οποιαδήποτε από τις θέσεις τις οποίες φέρεται να έχει προτείνει, έως τώρα, η ΔΕΠΑ κοντά στις ακτές της Καβάλας και της Νέας Καρβάλης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας έχει προγραμματίσει να συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τις σχεδιαζόμενες ενεργειακές επενδύσεις στην περιοχή.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Ακολουθεί η ανάρτηση της παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής Μας” :

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ο εργολάβος του έργου αναβάθμισης των εγκαταστάσεων μάς διαβεβαίωσε ότι τα Λασπόλουτρα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά και φέτος, έστω και από τις αρχές Ιουνίου, με βάση τον προγραμματισμό του έργου και τη συμφωνία με τη Διοίκηση του Δήμου.

Ξεκάθαρα λοιπόν, δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για τους λουόμενους.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Καβάλας δήλωσε ότι τα Λασπόλουτρα δε θα λειτουργήσουν για λόγους ασφαλείας!

Ποιος αρμόδιος παράγοντας γνωμοδότησε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας;

Η Τεχνική Υπηρεσία; ΟΧΙ! Ο εργολάβος; ΟΧΙ!

Προφανώς, ο Δήμαρχος το αποφάσισε μόνος του…

Δυστυχώς, είναι λυπηρό ο Δήμαρχος Καβάλας να προφασίζεται φθηνές δικαιολογίες, οδηγώντας τα Λασπόλουτρα σε κλείσιμο και την τοπική οικονομία σε μαρασμό!

Ας ομολογήσει ότι, και εδώ, δεν κατάφερε να έχει ούτε τα χρήματα ούτε την οργάνωση για να κρατήσει ανοιχτά τα Λασπόλουτρα.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στενή συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Εξαιρετικά εποικοδομητικές συναντήσεις με πολιτικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, συνοδευόμενη από τον ταμία της ομοσπονδίας, Γιάννη Λιούμπα, τον πρόεδρο της επιτροπής ανάπτυξης,  Γιάννη Μυστακίδη και τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΑΜΘ, Βασίλη Ιορδανίδη.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη. Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η από κοινού προετοιμασία της καθιερωμένης συνάντησης Ελλάδα – Κύπρος για την κατηγορία Κ18 την οποία η Περιφέρεια θα στηρίξει οικονομικά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου Παγγαίου, στην Ελευθερούπολη της ΠΕ Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κομοτηνή | Eκδήλωση μνήμης απο την Αρμενική κοινότητα για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και η Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής διοργανώσαν εκδήλωση μνήμης στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ. Άγγελος Συρίγος. Θέμα της ομιλίας του: «Γενοκτονίες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία: Για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en