Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συμφωνία για απόλυση 6.500 – 7.000 δημοσίων υπαλλήλων – Από που θα απομακρυνθούν

Την υπογραφή της κυβέρνησης σε 6.500-7.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, θέλει να αποσπάσει η τρόικα στις συναντήσεις της με τους αρμόδιους υπουργούς. Πρόκειται για τις απολύσεις που απομένουν από το 2014 και οι οποίοι πρέπει να τελειώσουν σε 5 μήνες από τώρα, δηλαδή θα πρέπει να φεύγουν από το δημόσιο τομέα 1.200 με 1.400 υπάλληλοι το μήνα.

Σε αντιστάθμισμα οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν επιμένουν σε νέο πρόγραμμα απολύσεων το 2015. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Όπως εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, έτσι και αυτοί τις δικές τους». Αρχικά η τρόικα είχε ζητήσει για τη διετία 2015-2016 άλλες 6.000 – 8.000 απολύσεις.

 

Αναλυτικά, οι απολύσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα θα προέλθουν από τις εξής πηγές:

· Από την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων. Υπάρχει εντατικοποίηση των εργασιών των πειθαρχικών συμβουλίων, ενώ είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 οδηγήθηκαν στην έξοδο 500 επίορκοι.

· Από τους ελέγχους που διεξάγονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον εντοπισμό υπαλλήλων που έχουν διοριστεί και εργάζονται βάσει πλαστών πιστοποιητικών.

· Από τους ελέγχους που διεξάγονται για παράνομες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου (σ.σ. διάταγμα Παυλόπουλου κι όχι μόνο).

· Από όσους «διαθέσιμους» μετά τη λήξη του οκταμήνου δεν τοποθετηθούν σε νέες θέσεις.

· Από τη μείωση του προσωπικού σε «μεγάλα» Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

 

 

“Άρωμα” ιδιωτών στην Αυτοδιοίκηση: Ποιες υπηρεσίες κατευθύνονται προς ιδιωτικοποίηση

Το έδαφος για την πρόσβαση των ιδιωτών σε υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης και την τελική τους απόκτηση, λειαίνεται από πτυχές του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2015-2018, σύμφωνα με γνώστες της τοπικής διοίκησης.

Όροι όπως «αναδιάρθρωση» και «αξιολόγηση», έννοιες οι οποίες υπό τη δεδομένη συγκυρία παραπέμπουν σε «συρρίκνωση» ή «κατάργηση», εφόσον αυτές αναφέρονται σε φορείς ή υπηρεσίες, χαρακτηρίζουν τις εν λόγω δράσεις.

Συγκεκριμένα οι δράσεις που καλείται να υλοποιήσει το ΥΠΕΣ, βάσει του Μεσοπροθέσμου, είναι οι εξής:

Αναδιάρθρωση θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΔΕΥΑ.

– Αξιολόγηση εποπτευόμενων φορέων υπουργείου Εσωτερικών.

– Προώθηση των ΣΔΙΤ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

– Προώθηση Οδικού Χάρτη μεταρρυθμίσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

– Ολοκλήρωση προγράμματος ενδυνάμωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη γερμανική κυβέρνηση.

– Υποστήριξη των φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) και της διαχείρισης απορριμμάτων.

Στο «στόχαστρο», επομένως, μπαίνουν οι υπηρεσίες Ύδρευσης (βλέπε περίπτωση ΕΥΑΘ) και διαχείρισης απορριμμάτων.

Εκπρόσωποι εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένως πως όποια εκχώρηση υπηρεσίας στους ιδιώτες, θα συνοδευθεί από ανάλογου μεγέθους απολύσεις προσωπικού.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σοκ με νεκρό άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε από φωτοβολίδα την Καθαρά Δευτέρα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας από τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αδικοχαμένος νεαρός μαζί με φίλους του παρακολουθούσαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Μόλις ολοκληρώθηκε η γιορτή ,οι φίλοι πήγαν για διασκέδαση στον κεντρικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου όταν μια ναυτική φωτοβολίδα που έφερε κάποιος από την ευρύτερη παρέα εξερράγη και καρφώθηκε στο σώμα του Μανώλη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου λίγη ώρα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που έφερε στην κοιλιακή χώρα . Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κακή χρήση μιας φωτοβολίδας – λάμψης η οποία εξερράγη με αποτέλεσμα να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον 33χρονο.

Η μητέρα του 33χρονου έσπευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως δεν τα κατάφεραν να κρατήσουν τον γιο της στη ζωή.

Γιάννης Γ.

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 25-03-2024

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καταγγελίες για περιστατικά βίας από γονείς σε εκπαιδευτικούς!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες από εκπαιδευτικούς για περιστατικά βίας από γονείς (!) επειδή διαφωνούν με τις βαθμολογίες των παιδιών τους.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Ελένη Σακαλή στην proini

Τα περιστατικά βίας τα οποία αντιμετωπίζουμε, τα περιγράφουμε στην ανακοίνωση μας. Δεν μπορούμε να γίνουμε περισσότερο συγκεκριμένοι. Είναι περιστατικά τα οποία γίνονται συνήθως στο διάλειμμα. Οι μαθητές μαλώνουν μεταξύ τους, τσακώνονται και χτυπιούνται μεταξύ τους. Υπάρχουν φραστικές επιθέσεις αλλά υπάρχουν και φραστικές επιθέσεις των γονέων απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Οι αιτίες είναι πολλές. Κυρίως οι γονείς νομίζουνε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επιτελούν το έργο τους όπως πρέπει. Αυτό αφορά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογούν. Νομίζουν ότι τα παιδιά τους αξίζουν περισσότερο και επιτίθενται φραστικά τους εκπαιδευτικούς.

Για το θέμα μίλησε και το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ Νεκτάριος Κορδής στο enanews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en