Quantcast
Connect with us

ΡΟΔΟΠΗ

Θ.Καράογλου: Στη Κομοτηνή για την επέτειο απελευθέρωσης της Κομοτηνής – Τη Πεμπτη στην Αλεξανδρουπολη

Ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην εκατοστή επέτειο απελευθέρωσης της Κομοτηνής.

Τη Πέμπτη 14/5, ο κ. Καράογλου θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ροδόπη | 80 χρόνια από την μαύρη επέτειο της θυσίας των 29 Ξυλαγανιωτών

Ηταν 9 Απριλίου 1944 όταν  29 πατριώτες  Ξυλαγανιώτες  συνελήφθησαν από τους Βουλγάρους , βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από τα μοναρχοφασιστικά στρατεύματα κατοχής.

Με την κατάληψη της Ελλάδας οι Γερμανοί παραχώρησαν στη Βουλγαρία τη Θράκη (από το Νέστο ποταμό μέχρι ένα σημείο προ του Έβρου ποταμού) και αργότερα την Ανατολική Μακεδονία, μέχρι τον Στρυμόνα ποταμό.

Σήμερα ακριβώς μετά από 80 χρόνια στο σημείο της σφαγής τελέστηκε  μνημόσυνο από τον Μητροπολίτη  κκΠαντελεήμωνα στη μνήμη των 29 ηρωικά πεσόντων Ξυλαγανιωτών παρουσία του δημάρχου Μαρωνείας Σαπών Απόστολου Ιωάννου , του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά, του Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής Δρ Τζηχάτ Χαλήλ , δημοτικών συμβούλων, απογόνων των εκτελεσθέντων και κατοίκων του οικισμού.

maronnews.gr

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή : Η ΕΛΑΣ εκκένωσε κατάληψη στο κτήριο της παλαιάς Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Σε εκκένωση του χώρου στην Παλιά Νομική από άτομα που είχαν εισβάλλει  σε αυτό, προχώρησε η ΕΛΑΣ το πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου , μετά το αίτημα των πρυτανικών αρχών του ΔΠΘ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 13Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο παλαιό κτηριακό συγκρότημα του τμήματος της Νομικής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό χθες, Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 11:30.

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων κατέλαβε χώρο του ανωτέρω κτηριακού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα οι Πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για τη διατήρηση της τάξης.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

φωτογραφία : xronos.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητούν την μόνιμη ύπαρξη περιπολικού στην είσοδο του Νοσοκομείου Κομοτηνής οι εργαζόμενοι

30 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή ήταν η απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση βιαιοπραγίας που σημειώθηκε πριν από περίπου 10 ημέρες στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου Κομοτηνής εις βάρος εργαζομένων.

Στην απόφαση ασκήθηκε έφεση με αναστέλλουσα ισχύ , ενώ ο Αλέξανδρος Σπανός εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών δήλωσε την αγωνία που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι που αισθάνονται απροστάτευτοι, θέλοντας  να περάσει το μήνυμα προς την τοπική κοινωνία ότι το νοσοκομείο δεν είναι ρινγκ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en