Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη διάθεση της πολιτείας οι γιατροί της Ροδόπης

Τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ροδόπη και το έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει ως προς τα νέα κρούσματα που παρατηρούνται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, Κων/νο Χαριτόπουλο, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, έγινε ενημέρωση για την επιστράτευση και ιδιωτών ιατρών στα Νοσοκομεία της Χώρας, αν υπάρξει περίπτωση μόλυνσης και καραντίνας σε κάποια κλινική.

Στην διάθεση του υπουργείου υγείας είναι όλα τα τηλέφωνα ιατρών, ΠΝευμονολόγων, Καρδιολόγων, Παιδιάτρων, Μικροβιολόγων, Ακτινολόγων, ΩΡΛ, οι οποίοι θα κληθούν να συνδράμουν, αν χρειαστεί, μέσω συμβάσεων με το Νοσοκομείο της περιοχής.

¨Ένα δεύτερο θέμα ήταν και η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ η οποία θα έλθει σύντομα στις πρωτεύουσες των νομών, η οποία θα διενεργεί τεστ για ανίχνευση κορονοϊού, σε ύποπτα κρούσματα, για τα οποία θα ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ από τους ιδιώτες γιατρούς, ή το νοσοκομείο.

Ακούστε την συνέντευξη του κ. Χαριτόπουλου στην ΕΡΤ

ΕΡΤ/Βασιλική Μαχαίρα

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Μεγάλο είναι το διάστημα που οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν βρίσκουν μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι σε μεγάλη έλλειψη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέλλα | Μαθητής Γυμνασίου έσβησε το τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του

Περιστατικό ακραίας βίας σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες έξω από γυμνάσιο του Δήμου Σκύδρας, όταν μαθητής έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του.

Πώς έγινε το συμβάν

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το karatzova.com, σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, μαθητής της Β’ τάξης γυμνασίου του Δήμου Σκύδρας δέχθηκε επίθεση από έναν άλλο μαθητή, της Γ’ Τάξης, ο οποίος επιχείρησε να βάλει μέσα στο μάτι του συμμαθητή του αναμμένο τσιγάρο. Το θύμα αντιστάθηκε και τελικά ο καταγγελλόμενος έσβησε το τσιγάρο στο πρόσωπο του συμμαθητή του προκαλώντας του εγκαύματα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το θύμα κατήγγειλε αμέσως το γεγονός στην αστυνομία, η οποία παρέπεμψε τον καταγγελλόμενο στον ανακριτή προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία. 

Το περιστατικό συνέβη μετά τη λήξη των μαθημάτων και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και προηγούμενες καταγγελίες για το ίδιο πρόσωπο με περιστατικά εντός σχολείου.

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ένα ασθενοφόρο τοκαλοκαίρι το νησί της Θασού

Στο  ίδιο έργο θεατές, οι  κάτοικοι του νησιού της Θάσου, με το καλοκαίρι να είναι μόλις μια ανάσα μακριά, όμως το νησί μένει με μόλις ένα ασθενοφόρο παρόλο που που το νησί κατα την διάρκεια του καλοκαιρίου γεμίζει απο επισκέπτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Σωματείου ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη, το προβλήμα αυτό υπάρχει χρόνια τόσο στο νησί τηε θάσου όσο και στην χερσαία ζώνη, με τους ίδιους να ζητούν αμέση στελεχωση του ΕΚΑΒ, με νέες προσλήψεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en