Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σε “συναγερμό” ο Έβρος: Οικισμοί πλημμύρισαν – Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι

20:05) Στον Ερυθροπόταμο, η στάθμη του ποταμού έχει ξεπεράσει το όριο επιφυλακής και έχει φθάσει στα 5.81 μέτρα με όριο συναγερμού τα 7 μέτρα.


(19:45) Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας.

Στο τμήμα της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Σ.Σ. Κήπων από τη διασταύρωση Φερών έως τη διασταύρωση Αρδανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της Ε.Ο. Αρδανίου – Ορεστιάδας από διασταύρωση Προβατώνα έως διασταύρωση Δαδιάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο 78ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. υπ’ αριθ. 53 Αλεξανδρούπολης – Μικρού Δερείου, περίπου 4 χιλιόμετρα πριν από τον οικισμό του Μικρού Δερείου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μικρό Δέρειο, στο 7ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. υπ’ αριθ. 53 Αλεξανδρούπολης – Μικρού Δερείου (γέφυρα πλησίον σκουπιδότοπου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στη δημοτική οδό Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Γαβριήλ στο ύψος του «Κτήματος Βασίλη» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στη γέφυρα εντός του οικισμού Λουτρών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.


(19: 15) Σύμφωνα με σημερινή Ρηματική Διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας τις επόμενες ώρες αναμένεται αύξηση της στάθμης των υδάτων των ποταμών Άρδα Έβρου και Ερυθροπόταμου κατόπιν και της σταδιακής και ελεγχόμενης αποδέσμευσης υδάτων από το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

(18:55) Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ.Δημήτρη Πέτροβιτς, η επιχείρηση μεταφοράς στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δυο νεφροπαθών γυναικών που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή Μικρού Δερείου.

Οι δύο γυναίκες χρειαζόταν να πραγματοποιήσουν σήμερα αιμοκάθαρση και είχαν εγκλωβιστεί στο χωριό ωστόσο το πρόβλημα λύθηκε. Η μεταφορά έγινε σε συνεργασία ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα δεύτερη επιχείρηση του ΕΚΑΒ για την μεταφορά από το Δέρειο, τριών μεταναστών που κινδύνεψαν από τις πλημμύρες. Ευχαριστούμε τα πληρώματα του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής για την άμεση και επιτυχημένη ανταπόκριση.


(18:50) Μεγάλο πλήγμα από την κακοκαιρία έχει δεχθεί και το νότιο κομμάτι του νομού Έβρου. Χωράφια, δρόμος, ποτάμι έχουν γίνει ένα στις Φέρες και συγκεκριμένα λίγο πιο κάτω από το Κάστρο προς το κτήμα Τσιρόζη. Οι αγρότες της περιοχές κάνουνλόγο για ανυπολόγιστες ζημιές.


(18:30) Λόγω της υπερχείλισης του ρέματος Τσάι και με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προχωρά στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Πόρου στην Δημοτική Ενότητα Φερών.


(16:50) Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ανακοίνωσε την διακοπή της κυκλοφοριας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από οικισμό Προβατώνα έως τη Δ/ση Δαδιάς.


(16:20) Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, ευτυχώς οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες φαίνεται να υποχωρούν έως το βράδυ, γεγονός που θα βοηθήσει αρκετά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας εν μέρει αλλά και στις στάθμες των ποταμών.


(15:58) Σύμφωνα με πληροφορίες, δάσκαλοι και καθηγητές από την Αλεξανδρούπολη που διδάσκουν σε χωριά του Έβρου, δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω και θα παραμένουν σήμερα στο χωριό Τυχερό και Φέρες.


(15:35) Οι επιβάτες του δρομολογίου Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας των 13:30 βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πρακτορείο των Φερρών με άγνωστη προς το παρόν ώρα αναχώρησης.

Το λεωφορείο δεν έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σε καμία από τις 2 κατευθύνσεις. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο δρόμος ειναι κλειστός στα σημεία: Θυμαριά, Προβατώνα, Δαδιά,Εργοστάσιο Ζαχαρεως (Ορεστιάδα).

Παράλληλα για ελεγχόμενη στάθμη των νερών στα μεγάλα ποτάμια του Έβρου, του Τούνζα και του Άρδα, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΟΠΠ και αντιπεριφερειάρχης Έβρου. «Παρακολουθούμε τα μεγάλα ποτάμια και προς το παρόν η στάθμη τους φαίνεται ελεγχόμενη. Ενδεχομένως στις επόμενες ώρες να έχουμε μεγαλύτερες ροές, λόγω του χρόνου που απαιτείται για να φτάσουν τα νερά από τη Βουλγαρία, όπου επίσης υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, στη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς συμπληρώνοντας ότι βάσει της ενημέρωσης που είχε από την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, «υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα και υπερχειλίσεις ποταμών και μεγάλη ροή υδάτων, εν τούτοις αυτή την ώρα τα φράγματα της Βουλγαρίας δεν υπερχειλίζουν. Το μόνο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο, όπου συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη ροή. Σε κάθε περίπτωση και καθώς το καιρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις μέσω των ιρλανδικών διαβάσεων και να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες».

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου αναφέρθηκε και στον συντονισμό της επιχείρησης, με τη συνεργασία και της πυροσβεστικής για τη μεταφορά δύο νεφροπαθών, οι οποίοι έπρεπε να κάνουν αιμοκάθαρση σήμερα, πρόκειται για κατοίκους του Μεγάλου Δερείου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης καθώς λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, δεν είναι εφικτή η μετακίνησή τους στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.


Δύσκολες στιγμές περνάει από νωρίς το πρωί ολόκληρος ο νομός Έβρου εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες.

Ο Δήμος Σουφλίου σε ανακοίνωση του αναφέρει πως λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν το τελευταίο 24ωρο στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου, αλλά και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για συνέχιση αυτών και τις επόμενες ώρες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων, να απομακρυνθούν και να μην πλησιάζουν σε ποταμούς, παραποτάμους και χειμάρρους καθώς και σε γέφυρες. Οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν το ζωικό κεφάλαιο από την περιοχή με πολύ μεγάλη προσοχή.

Στην κοινότητα Μικρού Δερείου και τους οικισμούς αυτής, έχει πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, Μάνδρας, Πρωτοκκλησίου, Μαυροκκλησίου και Κυριακής η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και υπάρχει επικινδυνότητα. Συνίσταται στους χρήστες της οδού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΠΗΓΗ | E EVROS

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σοκ με νεκρό άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε από φωτοβολίδα την Καθαρά Δευτέρα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας από τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αδικοχαμένος νεαρός μαζί με φίλους του παρακολουθούσαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Μόλις ολοκληρώθηκε η γιορτή ,οι φίλοι πήγαν για διασκέδαση στον κεντρικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου όταν μια ναυτική φωτοβολίδα που έφερε κάποιος από την ευρύτερη παρέα εξερράγη και καρφώθηκε στο σώμα του Μανώλη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου λίγη ώρα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που έφερε στην κοιλιακή χώρα . Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κακή χρήση μιας φωτοβολίδας – λάμψης η οποία εξερράγη με αποτέλεσμα να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον 33χρονο.

Η μητέρα του 33χρονου έσπευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως δεν τα κατάφεραν να κρατήσουν τον γιο της στη ζωή.

Γιάννης Γ.

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 25-03-2024

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καταγγελίες για περιστατικά βίας από γονείς σε εκπαιδευτικούς!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες από εκπαιδευτικούς για περιστατικά βίας από γονείς (!) επειδή διαφωνούν με τις βαθμολογίες των παιδιών τους.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Ελένη Σακαλή στην proini

Τα περιστατικά βίας τα οποία αντιμετωπίζουμε, τα περιγράφουμε στην ανακοίνωση μας. Δεν μπορούμε να γίνουμε περισσότερο συγκεκριμένοι. Είναι περιστατικά τα οποία γίνονται συνήθως στο διάλειμμα. Οι μαθητές μαλώνουν μεταξύ τους, τσακώνονται και χτυπιούνται μεταξύ τους. Υπάρχουν φραστικές επιθέσεις αλλά υπάρχουν και φραστικές επιθέσεις των γονέων απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Οι αιτίες είναι πολλές. Κυρίως οι γονείς νομίζουνε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επιτελούν το έργο τους όπως πρέπει. Αυτό αφορά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογούν. Νομίζουν ότι τα παιδιά τους αξίζουν περισσότερο και επιτίθενται φραστικά τους εκπαιδευτικούς.

Για το θέμα μίλησε και το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ Νεκτάριος Κορδής στο enanews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en