Quantcast
Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Σε προληπτική καραντίνα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Σε καραντίνα ανακοίνωσε ότι τίθεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καθώς μέλος του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος διαγνώσθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έγραψε στο Twitter:

«Μέλος του στενού οικογενειακού μου περιβάλλοντος διαγνώσθηκε θετικό στον κορονοϊό. Υποβλήθηκα αμέσως σε τεστ και είναι αρνητικό. Μπαίνω προληπτικά σε καραντίνα και θα ασκώ τα καθήκοντά μου εξ αποστάσεως».

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτεθειμένες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε κυβερνοεπιθέσεις

H ταχεία ανάπτυξη των τεχνολογιών και η ραγδαία εξέλιξη του Διαδικτύου κάνουν ακόμα πιο απαραίτητη την άμυνα απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις. Στην Ελλάδα οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις εκτιμούν ότι υπάρχουν κίνδυνοι, ενώ μόνο οι μισές έχουν σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής κυβερνοεπίθεσης αν και ακόμη το ποσοστό των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν δεχτεί κάποια επίθεση είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αυτά δείχνουν οι έρευνες αναφορικά με την κυβερνοασφάλεια των επιχειρήσεων, η οποία αποτελεί βασικό πρόβλημα στη νέα ψηφιακή εποχή.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κάθε 10 δευτερόλεπτα συμβαίνει μία επίθεση κακόβουλου λογισμικού (ransomware), ενώ παγκοσμίως το 37% των επιχειρήσεων που δέχτηκαν κυβερνοεκφοβισμό το 2022 ήταν μικρομεσαίες. Μάλιστα κόστος του κυβερνοεγκλήματος το 2025 εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 10,5 τρισ. δολάρια. Στην Ελλάδα το 6,9% των ελληνικών επιχειρήσεων (25,5% ΕΕ) προχώρησαν ήδη σε επικαιροποίηση της στρατηγικής κυβερνοασφάλειας τον περασμένο χρόνο.

Επενδύσεις. Την ίδια στιγμή το 92% των επιχειρήσεων που επενδύουν σε ανθρώπινο δυναμικό, διαδικασίες και τεχνολογία έχουν περισσότερες πιθανότητες εντοπισμού και αντιμετώπισης των κυβερνοαπειλών. Ποιοι όμως είναι οι κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις που συνδέονται με μια κυβερνοεπίθεση. Εχει αποδειχθεί διεθνώς ότι οι τέσσερις στις δέκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις που υφίστανται απώλεια δεδομένων δεν επαναλειτουργούν.

Παράλληλα δημιουργείται ρήγμα στη φήμη και την εταιρική εικόνα, καθώς 40%-60% είναι η πιθανότητα να επηρεαστούν πελάτες, προμηθευτές και συνεργάτες από ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας. Επιπλέον σημειώνεται και πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα, καθώς 57% των επιχειρήσεων που δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση, σύμφωνα με στοιχεία διεθνώς, αύξησαν τις τιμές των αγαθών και υπηρεσιών τους για να αντεπεξέλθουν στο κόστος αποκατάστασης.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνεδρίασε για πρώτη φορά φέτος το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΣΟΠΠ) για την αντιμετώπιση των κινδύνων από δασικές πυρκαγιές. Στο ΠΕΣΟΠΠ προήδρευσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Η σύγκληση του Οργάνου έγινε το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, μετά από πρόσκληση της αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας ΑΜΘ, προκειμένου να συζητηθούν οι δράσεις πρόληψης και η προετοιμασία – ετοιμότητα των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάρκος Δέμπας | Συνάντηση με τα εκλεγμένα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Συνάντηση με τα εκλεγμένα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκου Δέμπα.

Στόχος και άμεσος σκοπός, η προώθηση δράσεων κοινού ενδιαφέροντος σε κρίσιμους τομείς ισχυρής επίδρασης στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας αλλα και την προώθηση της συνεργασίας των δύο φορέων.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en