Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα Δευτέρα

Σήμερα Δευτέρα ξεκινούν ξανά τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όμως πολλοί αναμένεται να είναι οι μαθητές που θα παρατείνουν τις διακοπές τους λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ποιοι δήμοι της χώρας έχουν αποφασίσει να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία σήμερα.

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο στη Φλώρινα να δείχνει τους -19 βαθμούς Κελσίου και στο Νευροκόπι της Δράμας τους -16.

Στην Καστοριά ο υδράργυρος έπεσε στους -13, στην Κοζάνη στους -12, στις Σέρρες στους -11 και στην Αλεξανδρούπολη στους -10. Στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία νωρίς το πρωί ήταν στους -8 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία επικρατεί ολικός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ και τα επόμενα 24ωρα θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Έτσι ιδιαίτερα στις παραπάνω περιοχές θεωρείται σχεδόν απίθανο να ανοίξουν τα σχολεία . Αναμένονται σήμερα και οι επίσημες ανακοινώσεις των δήμων και των περιφερειών .

Αττική

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και του ισχυρού παγετού που πλήττουν τον Δήμο Ωρωπού ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Ωρωπού όλα τα σχολεία της α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου τη Δευτέρα 9-01-2017 δεν θα λειτουργήσουν (συγκεκριμένα στις περιοχές Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες, Κάλαμο, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Αυλώνα, Συκάμινο, Χαλκούτσι, Ωρωπό, Σκάλα Ωρωπού, Νέα παλάτια).

Επίσης αύριο 9/1 θα παραμείνουν κλειστά και τα σχολεία στις δημοτικές κοινότητες Γραμματικού και Βαρνάβα, στον κυρίως οικισμό του Μαραθώνα και στο Κάτω Σούλι.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Διονύσου, και συγκεκριμένα στις περιοχές Άνοιξη, Άγιος Στέφανος, Διόνυσος, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη και Σταμάτα. Εκτός λειτουργίας θα μείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Κηφισιάς.

Νάουσα

Κλειστά θα παραμείνουν με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη όλα τα σχολεία του Δήμου Νάουσας τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Δυτική Αχαϊα

Κλειστά για προληπτικούς λόγους σήμερα τα σχολεία στα ορεινά. Αν και όπως μας είπε ο δήμαρχος δεν υπάρχει πρόβλημα στο να λειτουργήσουν τα σχολεία, ωστόσο προληπτικά τόσο για τους μαθητές, όσο και τους εκπαιδευτικούς που θα μετακινηθούν με τα οχήματά τους, ο δήμος αποφάσισε μόνο για αύριο Δευτέρα να μη λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα στα χωριά:

– Πηγάδια – Σαντομέρι– Πόρτες– Μιχόι– Βελιτσές– Σπάτα

Κύθηρα

Επίσης κλειστά θα πραμείνουν όλα τα σχολεία των Κυθήρων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την προστασία των μαθητών από τον παγετό εξαιτίας της εκτεταμένης χιονόπτωσης.

Κικλίς

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Καρπενησίου

Ο Δήμος Καρπενησίου ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 09/01/2017 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω χιονιού και παγετού. Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα υπάρξει ανακοίνωση για την Τρίτη 10/01/2017.  

Δήμος Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων.

Η απόφαση ελήφθη μετά από ενημέρωση των διευθυντών των σχολείων, έπειτα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την οποία προέκυψε ότι τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους εξαιτίας του ψύχους.

Αλεξανδρούπολη

Κλειστές θα παραμείνουν και οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου . Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρία, παγετός και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν από το απόγευμα της Πέμπτης σε όλο το Νομό , ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα μαθήματα.

Θήβα

O Δήμος Θηβαίων μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων ανακοινώνει οτι: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας, Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Σουφλί-Σαμοθράκη

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Σουφλίου και Σαμοθράκης, εξαιτίας του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Άργος-Μυκήνες

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Δήμο Άργους-Μυκηνών, σήμερα Δευτέρα αλλά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου, Δημήτρη Καμπόσου.

Δράμα

Kλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας λόγω του ολικού παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Καρδίτσα

Κλειστά θα είναι σήμερα Δευτέρα όλα τα σχολεία του δήμου Καρδίτσας.Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί . Ειδικότερα, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά λόγω παγετού . Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Καστοριά

Έχει γίνει ήδη γνωστό, πως κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Καστοριά την σήμερα λόγω παγετού.

Πιερία

Επίσης κλειστά σχολεία και στην Πιερία. Μετά από συνεννόηση των τριών Δημάρχων και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ . Δημήτρη Συριανίδη αποφασίστηκε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Νομού Πιερίας να μην λειτουργήσουν λόγου ψύχους και παγετού σήμερα αλλά και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Κοζάνη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα και την Τρίτη , 9 και 10 Ιανουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν θα λειτουργήσουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς , με απόφαση του αναπληρωτή δημάρχου Κοζάνης, Γιώργου Βαλάη, εξαιτίας του παγετού. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 το πρωί. Επιπλέον, κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου και τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό.

Έδεσσα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εδεσσας , λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή . Ωστόσο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες .

Τρίκαλα

Από τις 10:00 και μετά, θα λειτουργήσουν αύριο με απόφαση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου , τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων . Αιτία είναι το αυξημένο ψύχος, ενώ, θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Τρικκαίων . Ειδικά στη δημοτική ενότητα Κόζιακα, όμως, δεν θα λειτουργήσει κανένα σχολείο, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών. Λόγω παγετού, τέλος, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Καλαμπάκας , Πύλης, Φαρκαδόνας, στο νομό Τρικάλων.

Θήβα

Λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός, ο Δήμος Θηβαίων μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων ανακοινώνει οτι: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας, Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Κατερίνη

Στο Δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, θα είναι κλειστά μόνο τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική, στο Δήμο Αριστοτέλη δεν θα ανοίξουν αύριο, Δευτέρα, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου σε δομές της πρωτοβάθμιας (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία), όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια και λύκεια) καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ και στο σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία το ερχόμενο διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη, και στο Δήμο Πολυγύρου. Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος) τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων.

Δήμος Κασσάνδρας: Τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία του Δήμου Κασσάνδρας θα παραμείνουν κλειστά

Δήμος Νέας Προποντίδας: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αύριο Δευτέρα 09 Ιανουαρίου, σε όλο το Δήμο Νέας Προποντίδας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Φλώρινα

Σήμερα και αύριο, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας , θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τανάγρα

Ο Δήμος Τανάγρας σας ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 01/09/2017 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας καθώς και οι παιδικοί σταθμοί , θα παραμείνουν κλειστά λόγω χιονιού και παγετού. Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα υπάρξει σύντομα και νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία τους .

Λαμία

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Φθιώτιδας.

«Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του τελευταίου 48ώρου, του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, μετά από εισήγηση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φθιώτιδας, εξέδωσε απόφαση με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Φθιώτιδας, για σήμερα Δευτέρα 09/01/2017.

Δεν θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία στη Μαγνησία

Δεν θα ανοίξουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας και του παγετού που επικρατεί σε όλο το Νομό . Δεν θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία στους δήμους Βόλου , Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Λέσβος, Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος

Μετά από συνεννόηση με τους Δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε ότι σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία στα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, θα παραμείνουν κλειστά. Και στα τρία νησιά επικρατούν πολικές θερμοκρασίες που δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση των μαθητών ιδιαίτερα στα χωριά των νησιών .

Χανιά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων . Την απόφαση αυτή πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, έπειτα από συνεννόηση με τους δημάρχους της περιοχής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας η απόφαση ελήφθη καθώς , λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα στην ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και τη μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών .

Ρέθυμνο

Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ρεθύμνου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα ενώ η κυρίαρχη έκκληση από πλευράς της περιφέρειας και του συντονιστικού είναι να δοθεί μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις σε όλα τα οδικά δίκτυα κύρια, περιφερειακά και αγροτικά.

Ενημέρωση για τα σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Κλειστά επίσης θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους: Παύλου Μελά (κλειστά Δευτέρα), Λαγκαδά (Δευτέρα και Τρίτη κλειστά), Νέας Προποντίδας (Δευτέρα κλειστά), Πύδνας Κολινδρού (Δευτέρα και την Τρίτη κλειστά) καθώς επίσης και του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Κλειστά και τα σχολεία στον δήμο Δέλτα

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Δέλτα λόγω της κακοκαιρίας. Απ ‘το δήμο τονίζεται πως αύριο θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Παύλου Μελά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Με Απόφαση του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά θα παραμείνουν κλειστές σήμερα Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2017, λόγω παγετού και για την καλύτερη προετοιμασία των χώρων, καθώς και την ασφάλεια πρόσβασης των μαθητών.

Παρακαλούνται οι διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να προσέλθουν στα σχολεία για τη διαπίστωση και την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Κλειστοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και Σχολεία στο Δήμο Ηρακλείου

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία Πρωτοβάθμιάς και Δευτεροβάθμιάς Εκπαίδευσης καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου  θα παραμείνουν κλειστά, σήμερα. Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.  Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Λόγω του παγετού, µε απόφαση του Δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστοί θα παραµείνουν σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι Δηµοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθµοί καθώς επίσης και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας, Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, και ΕΠΑΛ στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου.  Με δεδοµένες τις δυσµενείς καιρικές συνθήκες, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ η πολιτική προστασία του Δήµου Μινώα Πεδιάδας εφιστά την προσοχή σε δηµότες και επισκέπτες, να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι άσκοπες µετακινήσεις, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες που η χιονόπτωση και ο παγετός είναι εντονότερα.

Δήμος Χερσονήσου – Διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων

Τη διακοπή των μαθημάτων σήμερα 09 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα, σε όλες τις  σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη.

Δήμος Βόλβης

Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά.

Κλειστά σε όλη τη Ροδόπη

Κλειστά σε όλη τη Ροδόπη θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ύστερα από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών ορεινών και ημιορεινών περιοχών λόγω του παγετού και μετά από τη διαπίστωση ότι πολλοί σωλήνες του δικτύου ύδρευσης είναι σπασμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζεσταθούν εύκολα οι σχολικές αίθουσες πολλών σχολικών μονάδων στους τέσσερις δήμους της Ροδόπης.

Από την Τρίτη, 10-01-2017, τις αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των σχολείων και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, θα τις λαμβάνει ο οικείος δήμος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης.

Πάτρα: Σχολεία στη δυτική Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Μεγάλος αριθμός σχολείων δεν θα λειτουργήσει αύριο στη δυτική Ελλάδα, λόγω της κακοκαιρίας και του παγετού.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ενώ στον δήμο Ερυμάνθου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των τοπικών κοινοτήτων Χαλανδρίτσας, Λεοντίου, Ερυμάνθειας, Σταυροδρομίου και Σκιαδά.

Στον δήμο Πατρέων δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου, καθώς και το δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Σελλά.

Στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό και νηπιαγωγείο Λαμπείας, οι λυκειακές τάξεις Λαμπείας το δημοτικό και νηπιαγωγείο Πανόπουλου, το γυμνάσιο Πανόπουλου, καθώς και το δημοτικό νηπιαγωγείο στου Κούμανι.

Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστά θα είναι αύριο τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε ολόκληρο τον δήμο Ναυπακτίας. Στον δήμο Αγρινίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Καλλιθέας, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου, Ποταμούλας και Σκουτεράς.

Στον δήμο Μεσολογγίου, θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του προβλήματος με την υδροδότηση το 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο, τα νηπιαγωγεία, το γυμνάσιο και το λύκειο.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν ο παιδικός σταθμός Αιτωλικού και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης γενικής αγωγής.

Kλειστά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων την Δευτέρα 9/01 στον Δήμο Καλαμαριάς

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Καλαμαριάς, παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, της Αντιδημάρχου Παιδείας Βασιλικής Νικολέττου και των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Σωκράτη Πετκάκη και Αγγελικής Τσαπακίδου, και αφού εκτιμήθηκε η κατάσταση στις σχολικές μονάδες του Δήμου, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων αύριο Δευτέρα 9/01 για λόγους ασφάλειας και υγιεινής (έλλειψη νερού και παγωμένα καζανάκια στα WC) των μαθητών.

Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων να παρουσιαστούν κανονικά στα σχολεία τους και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς, να επιλύσουν τα κατά τόπους προβλήματα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου  2313 314 000 και 2313 314 170, ή 172 και 174.

Σημειώνεται ότι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ευβοια

Σε όλο τον νομό Εύβοιας τα σχολεία σήμερα Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν ούτε την Τρίτη, όπως στον Δήμο Κύμης- Αλιβερίου.

Ευρυτανία

Σε ό,τι αφορά την Ευρυτανία, στον Δήμο Καρπενησίου τα σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα ενώ στον Δήμο Αγράφων εκτός από την αυριανή μέρα θα μείνουν κλειστά και την Τρίτη.

Φωκίδα

Τέλος σε ό,τι αφορά τη Φωκίδα αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία.

Σημειώνεται ότι εν αναμονή του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει και ορισμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, οι σχετικές αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων θα εξεταστούν εκ νέου την αυριανή μέρα και δεν αποκλείεται να εκδοθούν παρόμοιες αποφάσεις και για την Τρίτη.

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία τη Δευτέρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

 Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με βάση τις αποφάσεις που έχουν λάβει οι αρμόδιοι παράγοντες και σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την Κυριακή και τις προγνώσεις για τη Δευτέρα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό και όχι τόσο στο χιόνι που υπάρχει στους ορεινούς οικισμούς και έχει αντιμετωπιστεί. Οι αρμόδιοι παράγοντες, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, έχουν αποφασίσει τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά και στην ώρα τους, χωρίς καθυστέρηση.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος της ορεινής Μύκης, Τζεμήλ Καπζά, ο δήμος έχει ρίξει περίπου 100 τόνους αλάτι στο δίκτυο της αρμοδιότητάς του και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Απαιτείται, όμως, προσοχή από τους οδηγούς τις πρωινές ώρες λόγω του παγετού, όπως και από τους γονείς που θα μετακινήσουν τα παιδιά στα σχολεία.

Αντίστοιχα, προσοχή εφιστάται στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ξάνθης, κυρίως για τους οδηγούς που θα μετακινηθούν προς την ορεινή Σταυρούπολη, ενώ ηπιότερη εμφανίζεται η κατάσταση στους πεδινούς δήμους και απολύτως ομαλή στην πόλη της Ξάνθης.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τρόμος για γυναίκα στην Δράμα : Βρήκε κομμένα τα φρένα του οχήματος της -Κινδύνεψαν τα παιδιά της!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Δράμα, όταν 38χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστοι της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή η δική της και των δύο παιδιών της.

Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε στην αστυνομία άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, την ώρα που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο σπίτι της. «Μπήκα με τα παιδιά μου στο αυτοκίνητο επειδή είχαμε κάτι προγραμματισμένο. Μόλις ανέπτυξα λίγη ταχύτητα το φρένο δεν πατιόταν!»

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Μια καινοτόμα μαθητική εφαρμογή ειδοποιεί πότε πρέπει να αδειάσουν οι κάδοι απορριμμάτων

Μαθητές στη Δράμα προσφέρουν βοήθεια ώστε η αποκομιδή των σκουπιδιών να μην εξελίσσεται σε μια κατάσταση προβληματική…

Πόσες φορές έτυχε να γυρνάτε με τη σακούλα σκουπιδιών στα χέρια, όταν διαπιστώνετε πως ο κάδος της γειτονιάς είναι γεμάτος και τα απορρίμματα ξεχειλίζουν από αυτόν; Πόσες φορές αναζητήσατε τον πλησιέστερο άδειο κάδο για να εναποθέσετε οικιακά απορρίμματα ή ανακυκλώσιμα υλικά, όταν διαπιστώσατε πως οι κάδοι που βρίσκονται κοντά στο σπίτι σας είναι γεμάτοι;

Οι παραπάνω ερωτήσεις αντιστοιχούν σε εικόνες καθημερινότητας που καλούνται να διαχειριστούν όχι μόνο οι πολίτες αλλά και οι δήμοι, καθώς η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις γειτονιές και τα κεντρικά σημεία κάθε πόλης εξελίσσεται, σε πολλές περιπτώσεις, μια προβληματική κατάσταση.

Τη λύση σε αυτό το οξύτατο πρόβλημα για κάθε οργανωμένη κοινωνία την έχει ο …Sebastian, που μπορεί να μην είναι ένα φυσικό πρόσωπο, αλλά έχει την ικανότητα να δώσει βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ο λόγος βέβαια για τη Smart Electronic Bin (εν συντομία SEB ή Sebastian), μια καινοτόμο επιχείρηση που δημιούργησαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας στο πλαίσιο του 19ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024», που διοργανώνει το Junior Achievement Greece.

Η Smart Electronic Bin είναι μία από τις συνολικά έντεκα μαθητικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα που πέρασαν στην προκριματική φάση και την προσεχή Παρασκευή 26 Απριλίου θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην τελική φάση του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης JAEurope/Gen-E 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Κατάνια της Ιταλίας στη Σικελία, στις 2-4 Ιουλίου 2024. Στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement συμμετέχουν 40 μαθητικές «επιχειρήσεις» από όλη την Ευρώπη, οι καλύτερες που ανέδειξε η κάθε χώρα στους εθνικούς τελικούς διαγωνισμούς.

Τι επιτυγχάνεται με το Sebastian Kit

«Η Smart Electronic Bin», τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας και εκ των υπευθύνων καθηγητών της μαθητικής επιχείρησης κ. Τάσος Σαλής, «είναι μια επιχείρηση, η οποία στηρίζει τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στους δήμους και στους πολίτες τους, σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, για μια σύγχρονη καθαρή πόλη»

«Με το Sebastian Kit και τις εφαρμογές του», συνεχίζει ο κ. Σαλής, «οι υπερχειλισμένοι κάδοι, τα πεταμένα σκουπίδια τριγύρω και στους δρόμους, που αποτελούν δυσάρεστες καταστάσεις γνώριμες σε όλους, που όμως χαλάνε την εικόνα της πόλης, αποτελούν πλέον παρελθόν. Τη λύση στο πρόβλημα των υπερχειλισμένων κάδων απορριμμάτων και της μη έγκυρης αποκομιδής τους, έρχεται να δώσει η SEB, με τα προϊόντα και τις εφαρμογές της, το Sebastian Kit, το Sebastian Analysis, το Sebastian Collect και το Sebastian App, ευαισθητοποιώντας και εμπλέκοντας ενεργά τους πολίτες, σε όλη αυτή τη διαδικασία».

Με το σύστημα αυτό που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τα παιδιά στο πλαίσιο της μαθητικής επιχείρησης επιτυγχάνεται: Η μείωση του κόστους και του χρόνου αποκομιδής των απορριμμάτων, η μείωση της άσκοπης μετακίνησης των απορριμματοφόρων κατά συνέπεια μείωση των εκπομπών CO2 και η μείωση των φθορών και συντήρησης του στόλου των μηχανημάτων και οχημάτων της υπηρεσίας αποκομιδής.

«Ο ορθός σχεδιασμός των δρομολογίων των απορριμματοφόρων και η ορθή διαχείριση του προσωπικού της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων των δήμων επιβάλλει την εφαρμογή της λύσης που παρέχει η Smart Electronic Bin», συμπληρώνει ο κ. Σαλής.

Πώς λειτουργεί το καινοτόμο σύστημα

Μέσω του Sebastian Kit και των εφαρμογών του παρακολουθείται η πληρότητα των κάδων και ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, τόσο η υπηρεσία αποκομιδής του δήμου, όσο και οι πολίτες. Με το Sebastian Analysis, η υπηρεσία αποκομιδής έχει πρόσβαση σε δεδομένα, ώστε να αναλύσει και να χαράξει τη στρατηγική της. Με το Sebastian Collect, οι οδηγοί απορριμματοφόρων ακολουθούν βελτιστοποιημένα δρομολόγια και αδειάζουν μόνο τους γεμάτους κάδους, ενώ η εφαρμογή Sebastian App παρέχει στους πολίτες άμεση ενημέρωση για την πληρότητα των κάδων απορριμμάτων της γειτονιάς του. Ο κάθε πολίτης, δηλαδή, μπορεί να μπει στην εφαρμογή και να δει ποιος κάδος πλησιέστερα σε αυτόν είναι άδειος ώστε να πάει να πετάξει τα σκουπίδια.

«Η εταιρεία μας», επισημαίνει η Κυριακή Φωτιάδου, υποδιευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας και υπεύθυνη του προγράμματος, «έχει ήδη κατασκευάσει και ελέγξει το βασικό της προϊόν και την εφαρμογή Sebastian App, τα οποία είναι έτοιμα να βγουν στην παραγωγή. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουμε ήδη παρουσιάσει τα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες μας σε σημαντικούς φορείς και εταιρείες και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ και δήμαρχο Δράμας, για την εγκατάσταση των πρώτων Sebastian kit στη γειτονιά του σχολείου μας».

«Απώτερος στόχος μας είναι και οι 332 δήμοι της Ελλάδα με μέσο όρο 3.500 κάδους ο καθένας να εγκαταστήσουν την συγκεκριμένη καινοτόμα εφαρμογή», συμπληρώνει η κ. Κυριακίδου.

Την ομάδα έργου της μαθητικής επιχείρησης αποτελούν οι εκπαιδευτικοί: Φωτιάδου Κυριακή, Σαλής Αναστάσιος και ο εξωτερικός συνεργάτης Τζίτζιος Ιωάννης. Επίσης, συμμετέχουν οι μαθητές: Γιαμουρίδης Ορέστης, Ιορδανίδης Αριστείδης, Καλογιαννίδης Χρήστος, Κασαπίδης Στέργιος, Κιούση Παναγιώτα, Κονταξή Αφροδίτη, Κοσσυφίδης Ευστάθιος, Κωνσταντινίδου Ευδοκία, Μπότης Δημήτριος, Μωυσιάδης Ηρακλής, Ορφανίδης Νικόλαος, Παλτόγλου Δουκένη, Παπαδοπούλου Ελισάβετ, Ράδου Ξένια, Σεβδίλης Αθανάσιος, Τσιούπρου Λάουρα, Τσοτσονού Δέσποινα, Φεσλίδου Ευγενία, Χαραλαμπίδης Κυριάκος και Χαραλαμπίδου Ερμιόνη.

πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη με την «Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα Εις Φιλίππους”»

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, ώρα 10:00 π.μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδης δέχθηκε, στο Γραφείο του (Διοικητήριο Δράμας, 3ος όροφος) τον Πρόεδρο της Α.Μ.Κ.Ε. «Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα Εις Φιλίππους”» Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ. Χαράλαμπο Τσουρουκίδη, ο οποίος συνοδευόταν από μέλη της διοίκησης της Ομάδας,

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος παρουσίασε στον κ. Μουρβετίδη τη δράση και το όραμα της Ομάδας. Απώτερος στόχος της είναι η συσπείρωση νέων και εμπειρότερων επιστημόνων και ενεργών πολιτών, με σκοπό τη δημιουργία και υλοποίηση ενός πρότυπου Ολιστικού Μοντέλου Ανάπτυξης, το οποίο θα αναδείξει το πανάρχαιο φυσικό αγροτοπολιτιστικό περιβάλλον μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας της πεδιάδας των Φιλίππων και της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε με τον Πρόεδρο και τα λοιπά μέλη της Ομάδας, μία εκτενή και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι χωρικές Περιφερειακές Ενότητες των περιοχών Δράμας, Καβάλας, Σερρών, θα μπορούσαν να συνδράμουν πολυποίκιλα στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων της Ομάδας, καθώς και τις προοπτικές καλύτερης συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων και θεσμικών παραγόντων.

Ήδη, με τη συνεργασία της Ομάδας και των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων διοργανώνεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια ο διεθνής ποδηλατικός αγώνας με την επωνυμία «Brevet Φίλιπποι, με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων με δεκάδες ποδηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα το εξωτερικό, οι οποίοι καλούνται να διανύσουν συνολικά 210 χλμ διασχίζοντας κατά σειρά τους Δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου (συνολικά 20 οικισμούς) και με τερματισμό στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Η διοργάνωση αυτή είναι ένα παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής και συνεργασίας για ανάληψη και άλλων δράσεων στο μέλλον, με το συντονισμό όλων των φορέων.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en