Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ισχύ τα νέα μέτρα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας – Μάσκα παντού κι απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 σε 19 περιοχές

Νέα δεδομένα προέκυψαν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, καθώς τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «πορτοκαλί» ή «κόκκινες», μεταξύ των οποίων  είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη, θα υπάρχει καθολική χρήση μάσκας, ενώ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00:30 μέχρι τις 05:00.

Οι περιοχές, στις οποίες τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα, είναι η Κοζάνη και η Καστοριά που βρίσκονται στο «κόκκινο», καθώς και η Αττική, η Αχαΐα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θήρα, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Κέα-Κύθνος, η Λέσβος, η Μύκονος, η Πέλλα, η Σάμος και τα Τρίκαλα, η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες που βρίσκονται στο «πορτοκαλί».

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, μετά τις 00:30 θα επιτρέπεται μόνο όσοι μετακινούνται για δουλειά, καθώς και για εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας.

Στην πρώτη περίπτωση, «τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, που εργάζεται και που τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας», όπως έχει ξεκαθαρίσει η Νίκος Χαρδαλιάς.

Διευκρινίσεις από Χαρδαλιά – Ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας

Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνονται καθημερινά, ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα τόνισε πως: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για να μην εξελιχθούν τα πράγματα προς το χειρότερο πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση».

Στην συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα δυο νέα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατά το μήνυμα του στους πολίτες και προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις κατά τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού 3 και 4, είπε:

-Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ θα μετακινούνται με την ίδια διαδικασία που ακολουθούσαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας δηλαδή θα επιδεικνύουν τη δημοσιογραφική τους ταυτότητα αλλά και τη βεβαίωση του εργοδότη τους.

-Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα φέρουν πάνω τους βεβαίωση εργοδότη και η γνησιότητα του εγγράφου θα πιστοποιείται από τον αριθμό πρωτοκόλλου.

-Τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να συμπληρώσουν το αντίστοιχο έντυπο που υπάρχει στην ΕΡΓΑΝΗ

-Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να φέρουν την αστυνομική τους ταυτότητα καθώς και βεβαίωση κίνησης

Διευκρινήσεις έδωσε ο κ. Χαρδαλιάς και για τη χρήση μάσκας η οποία από αύριο είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

-Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο μόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης

-Εξαιρούνται όσοι βρίσκονται μόνοι τους σε αυτοκίνητο ή με άτομα με τα οποία έχουν πρώτο βαθμό συγγένειας

-Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές και τους καθηγητές και στα διαλείμματα

Στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους.

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να είναι προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων ειδικά το επόμενο πενθήμερο ενώ απηύθυνε και ισχυρή σύσταση σε όσους μετακινούνται από τους νομούς τους.

Πώς διαμορφώνεται ο  Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε πως 5 περιοχές ανεβαίνουν επίπεδο και πάνε από πράσινο σε κίτρινο.

Αυτές είναι η Άρτα, ο Έβρος, η Ηλεία, η Θεσπρωτία, η Καβάλα και η Σκιάθος οι οποίες ανεβαίνουν και περνούν στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) από το επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) που βρίσκονταν, δηλαδή οι περιοχές αυτές από πράσινες περιοχές γίνονται κίτρινες.

Παράλληλα, η επιτροπή των επιδημιολόγων αποφάσισε ότι από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το επίπεδο συναγερμού μειώνεται στις ακόλουθες περιοχές:

-Οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου που ήταν στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης), (στο πορτοκαλί δηλαδή), μειώνεται ο βαθμός συναγερμού τους και περνούν στο επίπεδο 2, δηλαδή στο κίτρινο.

-Όσον αφορά τα νησιά της Αττικής, η περιφερειακή ενότητα Νήσων Αττικής -παρόλο που ανήκουν στην περιφέρεια Αττικής- με δεδομένη τη μη χωροταξική τους εγγύτητα με τις μητροπολιτικές ηπειρωτικές ενότητες , πηγαίνουν από το πορτοκαλί στο κίτρινο, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 και περνούν στο επίπεδο 2. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει για την Σαλαμίνα, νησί το οποίο που σχετίζεται με μετακινήσεις από και προς στον Πειραιά.

-Στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) από το επίπεδο 2 που βρίσκονταν ( Επιτήρησης), στο πράσινο από το κίτρινο, κατεβαίνουν και περνούν οι περιφερειακές ενότητες Γρεβενών, Λακωνίας και Πάρου.

-Επίσης στο επίπεδο 1 από το επίπεδο 3 που βρίσκονταν, δηλαδή γίνονται πράσινες από πορτοκαλί, περνούν από την Δευτέρα οι Π.Ε Ζακύνθου και Κέας- Κύθνου, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας).

Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από σήμερα το πρωί η περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ανέβηκε στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου ενώ οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών ανέβηκαν και πέρασαν στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης).

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς , η Επιτροπή αποφάσισε για το επίπεδο συναγερμού και τα μέτρα που θα ισχύουν στα νησιωτικά συμπλέγματα, από την επόμενη Τετάρτη, σχετικές αποφάσεις δεν θα λαμβάνονται πλέον σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας αλλά σε επίπεδο νησιού, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που η επιδημιολογική εικόνα διαφοροποιείται σημαντικά από νησί σε νησί και άρα η επιβολή των ίδιων μέτρων σε όλους δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε ενδεδειγμένη.

841 κρούσματα και δέκα νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν την Παρασκευή

Συνολικά 841 κρούσματα κορονοϊού και δέκα νέους θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή.

Από αυτά, τα 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29.057. 89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 268 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 559 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Οι περιοχές που εντοπίζονται τα κρούσματα

Από τα 841 νέα κρούσματα, τα 798 είναι εγχώρια κρούσματα εκ των οποίων τα 76 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

-43 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

-290 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 38 συνδέονται με γνωστές συρροές.

-197 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 19 συνδέονται με γνωστές συρροές.

-2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας.

-3 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας.

-12 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας.

-2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας.

-6 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας.

-7 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές.

-5 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας.

-3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας.

-2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας.

-8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου.

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

-2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας.

-19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων.

-8 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας.

-4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας.

-16 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς.

-5 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας.

-5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς.

-20 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές.

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας.

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας.

-25 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές.

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου.

-3 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας.

-9 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας.

-8 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

-5 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου.

-6 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης.

-4 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας.

-4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας.

-2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου.

-10 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή.

-2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου.

-35 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή.

-7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή.

-3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής.

-8 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή.

-46 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Tον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. o Συλλόγος Τριτέκνων Καβάλας

Τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανο, επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου της Π.Ε. Καβάλας. Σε εγκάρδιο κλίμα η συζήτηση περιστράφη κυρίως γύρω από το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, το δημογραφικό. 

Συζητήθηκαν προτάσεις, για να αποφασίζουν ευκολότερα οι νέοι να κάνουν οικογένεια, αλλά και πως να στηριχθούν περισσότερο οι μεγάλες οικογένειες. Μνημονεύτηκαν οι βασικές προϋποθέσεις γι΄ αυτά, όπως εργασία, στέγη, κοινωνικές υποδομές και ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε αναλυτικά και για το βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων, για την αναγνώριση της Τρίτεκνης οικογένειας ως Πολύτεκνης, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και γενικότερα για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Συλλόγου μας σε τοπικό επίπεδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εκτακτο | Εξαφάνιση άνδρα απο την Καβάλα

Ο 34χρονος χρήστος Θώμος από την καβάλα εξαφανίστηκε στις 27 Μαρτίου με τους συγγενεις του να τον αναζητούν.

Χάθηκε στις 10 π.μ, έχει ύψος 1,90 και φορούσε μαύρη ζακέτα north face με κουκούλα και κάτω φόρμα μαύρη η μπλε. Κουβαλάει ένα σακίδιο πλάτης. Παρακαλείτε όποιος τον έχει δει να επικοινωνήσει με τους οικείους του στο 6974341419 και τον πατέρα του χρήστου Θωμά Θωμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, δικηγόρο Κομοτηνής κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον κ. Κυμπαρίδη και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στην νέα του θέση. «Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης είναι ένας θεσμός που σεβόμαστε και τιμούμε, καθώς η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της Διοίκησής μας, η οποία έχει σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό», δήλωσε ο κ. Τοψίδης, επισημαίνοντας ακόμη ότι «στόχος μας είναι οι υποθέσεις που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – σε σχέση πάντα με την Περιφέρεια ΑΜΘ- να επιλύονται άμεσα και με τον ενδεδειγμένο νομικό τρόπο και πιστεύω ότι ο κ. Κυμπαρίδης θα εκπληρώσει εξαιρετικά τις υποχρεώσεις του».

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης εξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της 4 ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Τετάρτη 27/03/2024. Συγκέντρωσε 36 ψήφους σε σύνολο 39 ψηφισάντων Περιφερειακών Συμβούλων, η συνυποψήφια του, δικηγόρος κ. Γιαννούλα Τσιλιφίκα συγκέντρωσε δύο ψήφους και καταμετρήθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en