Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σεπόλια: Και το ΠΑΣΟΚ διέγραψε μέλος που μίλησε με τη 12χρονη

Και το ΠΑΣΟΚ διέγραψε μέλος του κόμματος που είχε επικοινωνήσει με την 12χρονη από τα Σεπόλια, που βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση και εκπορνεύτηκε.

Αυτό δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως σε μια αντίστοιχη κίνηση είχε προχωρήσει την προηγούμενη εβδομάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν στη συνέχεια διαψεύσει ότι αποκαλύφθηκαν στοιχεία για την υπόθεση της 12χρονης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του φρικτού κυκλώματος στον Κολωνό διατύπωσε το αίτημα να έρθουν όλα στο φως μαζί με τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων.

Δυστυχώς η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα γαϊτανάκι «αποκαλύψεων» και επιλεκτικών διαρροών που στέκονται εμπόδιο στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Προκειμένου να σταματήσει εδώ η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δημιουργίας εντυπώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει το εξής: μετά από επίσημη επικοινωνία με το Υ. ΠΡΟ. ΠΟ και την ενημέρωσή μας ότι μέλος του κόμματος ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με το θύμα μέσα από ψηφιακή εφαρμογή, προχωρήσαμε στην άμεση διαγραφή του. Καμία ανοχή-καμία συγκάλυψη.

Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια συγκάλυψης για κανένα εμπλεκόμενο πρόσωπο. Οι επιλεκτικές διαρροές, με ευθύνη κυβέρνησης και αστυνομίας, καθώς και οι καθυστερήσεις όμως δεν μπορούν παρά να προκαλούν ανησυχία».

Πηγή: newsbomb.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλ. Τσίπρας | Θα δώσει το «παρών» στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα παραστεί σήμερα στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προκειμένου να «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών», σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του.

«Αυτή η μάχη απέναντι σε μια κυβέρνηση που με τις πολιτικές της πληγώνει καθημερινά την κοινωνία και τη χώρα πρέπει να δοθεί με ενότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλειψε ποτέ από καμία πολιτική και εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παγκόσμιος συναγερμός | Το Ισραήλ πραγματοποιεί επίθεση με πυραύλους στο Ιράν

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης την πρώτη ένδειξη αντεπίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν.

Με τις πληροφορίες να παραμένουν συγκεχυμένες και το Ιράν να διατείνεται ότι δεν επλήγη από την ισραηλινή επίθεση, η έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη συνέχιζεται.

Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι πύραυλοι έπληξαν περιοχή στο Ισφαχάν του κεντρικού Ιράν, ενώ εκρήξεις αναφέρθηκαν σε ιρανικούς στόχους στη Συρία και στο Ιράκ. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μετέδωσε αρχικά ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν.

Αυτά γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ως επιβεβαιωμένες ειδήσεις σύμφωνα με τον Guardian:

-Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, αλλά δεν περιέγραψαν αυτές τις επιχειρήσεις.

Οι New York Times επικαλούνται τρεις Ιρανούς αξιωματούχους που επιβεβαιώνουν ότι ένα πλήγμα έπληξε μια στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στο Ισφαχάν, χωρίς να αναφέρουν ποια χώρα πραγματοποίησε την επίθεση. Δύο Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δηλώνουν στους NYT ότι το Ισραήλ ήταν πίσω από το χτύπημα.

Ο ισραηλινός στρατός είπε στα πρακτορεία ειδήσεων, όπως το Agence France-Presse και το Associated Press: «Δεν έχουμε κάποιο σχόλιο αυτή τη στιγμή».

-Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν εκρήξεις στην κεντρική επαρχία Ισφαχάν την Παρασκευή

-Τα συστήματα αεράμυνας σε πολλές πόλεις του Ιράν ενεργοποιήθηκαν, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αφού ο επίσημος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της χώρας ανέφερε ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στην πόλη Ισφαχάν.

-Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν αναφέρθηκαν ότι είναι «απόλυτα ασφαλείς», μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο «αξιόπιστες πηγές».

-Οι πτήσεις ανεστάλησαν σε περιοχές του Ιράν την Παρασκευή. «Η αεράμυνα του Ιράν έχει ενεργοποιηθεί στους ουρανούς αρκετών επαρχιών της χώρας», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA της Τεχεράνης.

-Το πρακτορείο ειδήσεων Mehr μετέδωσε ότι «οι πτήσεις προς την Τεχεράνη, το Ισφαχάν και το Σιράζ και τα αεροδρόμια στα δυτικά, βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά έχουν ανασταλεί».

-Το λογισμικό παρακολούθησης πτήσεων έδειξε εμπορικές πτήσεις να αποφεύγουν το δυτικό Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του Ισφαχάν, και να παρακάμπτουν την Τεχεράνη προς τα βόρεια και τα ανατολικά.

-Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την αεροπορική εταιρεία Emirates του Ντουμπάι, η οποία εκτελούσε πολλά από τα αεροπλάνα.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στη νότια Συρία, σύμφωνα με τοπική ομάδα ακτιβιστών. «Υπήρξαν χτυπήματα σε θέση ραντάρ του συριακού στρατού», είπε ο Ράγιαν Μααρούφ, ο οποίος διευθύνει τον αντικυβερνητικό ιστότοπο Suwayda24 που καλύπτει ειδήσεις από την επαρχία Σουέιντα στο νότο, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ελληνοτουρκικά | Απροσδόκητη όξυνση, με φόντο τα θαλάσσια πάρκα

Οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη την περασμένη Τρίτη για τη δημιουργία δύο θαλάσσιων πάρκων, το ένα στο Ιόνιο και το άλλο στο Αιγαίο έχουν προκαλέσει την καχυποψία αλλά και την αντίδραση της Τουρκίας, με τον πρωθυπουργό να απαντά από τις Βρυξέλλες στις αιτιάσεις της Άγκυρας, δηλώνοντας ότι η Αθήνα δεν θα κάνει βήμα πίσω από την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Τι προκάλεσε την ένταση

Η Αθήνα δεσμεύθηκε για τη δημιουργία των δύο πάρκων για περιβαλλοντικούς λόγους, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει, μάλιστα, επιτήρηση των δύο προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών με drones και τεχνητή νοημοσύνη, ενέργειες που η Τουρκία χαρακτηρίζει μονομερείς και αντίθετες με το πνεύμα συνεργασίας που καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δύο χωρών, με ανοιχτό τον πολιτικό διάλογο.

Η τουρκική αντίδραση, μάλιστα, κορυφώθηκε την Πέμπτη (18/4), με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της γειτονικής χώρας να δηλώνει ότι η Τουρκία βρίσκεται σε επιφυλακή.

«Δηλώνουμε για άλλη μια φορά απευθυνόμενοι στην Ελλάδα ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας, ότι δεν πρέπει να γίνουν βήματα που θα βλάψουν την εξομάλυνση και πως σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη αυτού του Θαλάσσιου Πάρκου. Ευελπιστούμε ότι θα ενεργήσουν με κοινή λογική και πως θα ενισχύουμε τη βούλησή μας για τη συνέχιση της διαδικασίας εξομάλυνσης», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν.

Η αντίδραση Τσελίκ ήρθε ως συνέχεια της ανακοίνωσης του τουρκικού ΥΠΕΞ, με την οποία επανέφερε θέμα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, αμφισβητώντας ξανά το καθεστώς κυριαρχίας νησιών και βραχονησίδων. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που Αθήνα και Άγκυρα βρίσκονται σε διαδικασία επαναπροσέγγισης, με τον νέο γύρο συνομιλιών για τα ΜΟΕ να έχει προγραμματιστεί στις 22 Απριλίου, ενώ Μητσοτάκης και Ερντογάν θα συνεχίσουν τον πολιτικό διάλογο που άνοιξε στο Βίλνιους, στα μέσα Μαΐου στην Άγκυρα και συγκεκριμένα στις 14/5.

Η Άγκυρα ταράζει τα ήρεμα νερά στο Αιγαίο

Η Τουρκία, για όλα τα παραπάνω, μιλά για ελληνοτουρκική κρίση: Έτσι παρουσιάζεται και έτσι επικοινωνείται από τα ΜΜΕ της χώρας…

Το θέμα το ανακίνησε η αντιπολίτευση, αλλά το υιοθέτησε αμέσως η κυβέρνηση για να μην κατηγορηθεί ίσως πάλι για παραχωρήσεις προς την Ελλάδα. Τώρα, λέει ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι «σε βλέπω τι κάνεις και θα αντιδρώ», δηλαδή προσπαθεί ξεκάθαρα να «φρενάρει» την Ελλάδα να κάνει αυτή την κίνηση, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN και του ethnos.gr στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Χθες (17/4) ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίησή τους. Σήμερα το υπουργείο Άμυνας είπε «είμαστε σε επαγρύπνηση». Αυτό σημαίνει άραγε ότι αν η Ελλάδα κάνει κίνηση θα βγάλει τα πλοία της στο Αιγαίο η Τουρκία; Προς το παρόν, δεν είναι σαφές τι εννοεί το υπουργείο Άμυνας.

Πάντως, πρόκειται για μία κλιμάκωση για την οποία κυριαρχεί το ερώτημα «γιατί τώρα;». Τώρα βρήκε την αφορμή. Οι εθνικιστικοί πυρήνες ήταν σε μία χειμερία νάρκη, θα λέγαμε, λόγω της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά πάντα παραφυλούσαν να βρεθεί η αφορμή για να ανάψει πάλι η σπίθα.

Πάντως, δεν δείχνει αυτή η ξαφνική έξαρση να λαμβάνει διαστάσεις.

Η Αθήνα δεν θέλει να ακολουθήσει την Άγκυρα

Η ελληνική κυβέρνηση εξέλαβε ως δυσάρεστη έκπληξη τις τουρκικές αντιδράσεις, κυρίως την οξύτητα της αντίδρασης για ένα θέμα που δεν είναι καθόλου στρατιωτικό, όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του OPEN στις Βρυξέλλες, Έφη Κουτσοκώστα.

Πρόκειται για πάρκα που θα εκτείνονται από τις Κυκλάδες μέχρι και τα Δωδεκάνησα και σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη δραστηριότητά τους.

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσει με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Η Τουρκία, την ίδια ώρα, δεν έχει μετακινηθεί ούτε λίγο από τις θέσεις της για τις γκρίζες ζώνες αλλά και τις μονομερείς διεκδικήσεις. Όλα αυτά, σε μια στιγμή που το κλίμα ήταν καλό.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en