Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρηγιάννης | Τα κρούσματα κορονοϊού θα συνεχίσουν να αυξάνονται όσο δεν παίρνουμε μέτρα

Το καμπανάκι για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Στο Forum του Λευκού Πύργου με θέμα «Η μετά COVID-19 εποχή – Υγιείς, βιώσιμες πόλεις: Προκλήσεις, δυνατότητες και προοπτικές», ο καθηγητής Σαρηγιάννης μιλώντας στο ThessToday.gr αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, τόνισε πως ο εφησυχασμός δεν είναι λύση.

Όπως επεσήμανε: «Είναι σημαντικό να το πάρουμε σοβαρά γιατί η αλήθεια είναι ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται εφόσον δεν παίρνουμε κανένα μέτρο αντιμετώπισης. Θα αρχίσει να πιέζεται το σύστημα υγείας σιγά σιγά. Καλό θα είναι να αντιδράσουμε και για την αντίδραση βασικές λέξεις κλειδιά είναι η αύξηση του αριθμού των τεστ, μάσκα και βεβαίως απολύμανση του αέρα στα ΜΜΜ».

Παράλληλα ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε πως μπορούμε να κάνουμε «στοχευμένες δράσεις που να μη μας επηρεάσουν στην άνεση του καλοκαιριού αλλά ταυτόχρονα να μας δώσουν την προστασία που χρειαζόμαστε για να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα», ενώ τόνισε πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα «όπλα» της μάσκας και των τεστ.

thesstoday.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου ο Ακάθιστος Ύμνος

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, έλαβε μέρος στην τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το Πάσχα παρατείνονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Αδιάκοπα εργάζονται οι εργάτες στα στενά του Αγίου Νικολάου όπου διενεργούνται τα έργα για το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο. Κύριο πρόβλημα έως τώρα είναι η γενική εικόνα καθότι ήδη πολλοί τουρίστες έχουν έρθει στην πόλη της Καβάλας.

Από εκεί που η κατάσταση φαινόταν αισιόδοξη οι καθυστερήσεις δημιουργούν δυσανασχέτιση. Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις πρωινές ώρες καθημερινά διενεργώντας έργα με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να αποσύρωνται τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en