Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Σαμοθράκη | Παρουσιάστηκε η ταινία της Αριστομενοπούλου και η μελέτη “Μονοπάτια Πολιτισμού Σαμοθράκης”

Παρουσία όλων των συντελεστών της ταινίας αλλά και των Σαμοθρακιτών που βοήθησαν στην υλοποίηση τόσο της ταινίας “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ” της Αγγελικής Αριστομενοπούλου όσο και της μελέτης “Μονοπάτια Πολιτισμού Σαμοθράκης” της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο κατάμεστο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο στη Σαμοθράκη εκδήλωση με τίτλο ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ.

Η ταινία μικρού μήκους ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ που υπογράφει η βραβευμένη σκηνοθέτης Αγγελική Αριστομενοπούλου και συμμετέχει τιμητικά ο διεθνούς κύρους Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς,  είναι  του 2015  και αποτελεί παραγωγή του  Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι. Στην επίσημη προβολή της στο νησί της Σαμοθράκης παραβρέθηκε τόσο η Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη όσο  η σκηνοθέτης Αγγελική Αριστομενοπούλου και ο Παραγωγός Λουκάς Βαλεντής.

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης η μελέτη ”Μονοπάτια Πολιτισμού της Σαμοθράκης” από τον δασολόγο μελετητή Ιωάννη Στεφανίδη που την εκπόνησε, παρουσία της Προέδρου του ιδρύματος που την συχρηματοδότησε της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κας Λυδίας Καρρά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων η Μάγια Τσόκλη ενώ δημοσιογραφικά καλύφθηκε από δημοσιογράφο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και από τα Περιφερειακά ΜΜΕ  ENA Channel και  Status Radio.

Η ταινία προβλήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 σε δύο προβολές στον ίδιο χώρο για το κοινό, ενώ τη Δευτέρα 26 του μήνα προβλήθηκε στο Γυμνάσιο Λύκειο Σαμοθράκης παρουσία των συντελεστών.

Οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης που επισκέφτηκαν το νησί αποκλειστικά για την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν  σε κάποια από τα μονοπάτια πολιτισμού του νησιού, με την συνοδεία και ξενάγηση του Αρχαιολόγου κου Δημήτρη Μάτσα. Συγκεκριμένα είχαν την ευκαιρία να πεζοπορήσουν στο μονοπάτι (Γριά Βάθρα- Μονή Χριστού) και να ξεναγηθούν στην ομώνυμο βυζαντινό μνημείο όπως επίσης στο ΚΑΣΤΡΟ της Χώρας. Επιπλέον ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Παλιάπολης και περπάτησαν στην οχύρωση της Αρχαίας Πόλης, ενώ κάποιοι από αυτούς επέλεξαν να πεζοπορήσουν στο ορειβατικό μονοπάτι Ε6 με προορισμό το Φεγγάρι του όρους Σάος με τη συνοδεία και καθοδήγηση μέλους του Ορειβατικού Συλλόγου Σαμοθράκης κου Γ.Σαράντου.

Και οι δύο δράσεις: παραγωγή ταινίας και εκπόνηση μελέτης μονοπατιών που σχεδιάστηκαν με τη μέριμνα του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου του Παρισιού έχουν αποφέρει ήδη στον τόπο δύο πολύ γόνιμε συνεργασίες ενώ προβάλουν τη Σαμοθράκη σε ένα στοχευμένο κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ταινία ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ θα προβληθεί στους επόμενους μήνες σε Λονδίνο και Βερολίνο ενώ έχει ήδη προβληθεί στο Παρίσι τον περασμένο Ιούνιο.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από τον Δήμο Σαμοθράκης με την υποστήριξη της ΠΕ Ροδόπης της ΠΑΜΘ και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Τουρισμού κου Μ.Αμοιρίδη.

 

unnamed-27

 

unnamed-26

 

unnamed-25

 

unnamed-24

 

unnamed-23

 

unnamed-22

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2024 στην Αλεξανδρούπολη

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Η παρέλαση έλαβε χώρα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας παρουσία των Αρχών και παρευρέθη πλήθος κόσμου που τίμησε για άλλη μια χρονιά όσους έδωσαν την ψυχή τους για την πατρίδα.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Ινδικά σχέδια για τα Λιμάνια Καβάλας & Αλεξ/πολης – Παρασκηνιακές συζητήσεις Αθήνας με Νέο Δελχί

Δύο ελληνικά λιμάνια στην περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το λιμάνι της Καβάλας και το γεωστρατηγικής σημασίας λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σχεδιάζεται από την Αθήνα να γίνουν κόμβοι για τον Οικονομικό Διάδρομο IMEC (Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης), καθιστώντας την Ελλάδα πύλη της Ινδίας προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”.

Επισημαίνεται ότι ο IMEC συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 στη Σύνοδο Κορυφής G20 στο Νέο Δελχί (με συμβαλλόμενα μέρη τις Ινδία, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και ΕΕ) ως ένα φιλόδοξο εγχείρημα μιας εναλλακτικής διαδρομής στον κινεζικό οικονομικό δρόμο «Belt and Road Initiative» (BRI). Εκτοτε, λαμβάνουν χώρα πρωτοβουλίες από ελληνικής πλευράς που κινούνται στη σφαίρα της οικονομικής διπλωματίας για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ινδίας, με κορυφαία εξ αυτών την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νέο Δελχί τον περασμένο Φεβρουάριο, τον οποίο συνόδευαν ομάδα υπουργών και πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Αντιπροσωπεία Αυστριακών και Ούγγρων βουλευτών στον Φράχτη του Έβρου

Επίσκεψη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο πραγματοποίησε κλιμάκιο της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Πλακιωτάκη, συνοδεύοντας τις αντιπροσωπείες των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Αυστρίας και της Ουγγαρίας.

Η αποστολή παρακολούθησε στο πεδίο την πορεία των εργασιών κατασκευής του φράχτη, ενώ ενημερώθηκε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex και των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Την ίδια ώρα έχουν “ανάψει τα αίματα” και πολιτικά για το μεταναστευτικό ζήτημα όσο πλησιάζει και η κάλπη των ευρωεκλογών :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en