Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα | Τι ισχύει

Μετά από δυο χρόνια θα έχουμε κανονικό Πάσχα χωρίς περιορισμούς, εκτός από αυτούς που υπάρχουν σήμερα, είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Αυτό σημαίνει ότι και ο Επιτάφιος θα ακολουθηθεί και στις Εκκλησίες όλα θα είναι κανονικά με τους όρους που ήδη υπάρχουν. Προφανέστατα θα υπάρξει σύσταση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός, αλλά μετά από δυο χρόνια θα είναι ένα Πάσχα που θα είναι πιο κοντά στην κανονικότητα.

«Αυτή τη στιγμή, η πανδημία έχει μπει σε μία διαφορετική φάση, ωστόσο δεν πρέπει επ΄ ουδενί να δίνεται η εικόνα ότι την αφήνουμε πίσω. Έχουμε μία μετάλλαξη  με μεγάλη μεταδοτικότητα, άρα ο αριθμός των κρουσμάτων είναι και παραμένει υψηλός. Όμως, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν υπάρχει η ίδια πίεση που προκαλούσαν οι προηγούμενες μεταλλάξεις, κυρίως όσον αφορά τις βαριές νοσηλείες. Στις απλές κλίνες υπάρχει πίεση, καθώς πλέον τα νοσοκομεία εξυπηρετούν και όλα τα non Covid περιστατικά», τόνισε.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Open, ο σχεδιασμός είναι ο εξής: Αυτή τη στιγμή, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και με βασική ημερομηνία κάποια στις αρχές Μαΐου-θα πάμε σε περαιτέρω αποκλιμάκωση των μέτρων.

Η όποια αποκλιμάκωση υπάρξει το καλοκαίρι θα επανεξεταστεί στο σύνολό της διότι οι επιστήμονες και από τον ΕΜΑ και από το ECDC είναι πάρα πολύ επιφυλακτικοί ως προς το φθινόπωρο.

Επίσης, το πιστοποιητικό συνεχίζει να ισχύει κανονικά, αλλά η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους και σε άλλους χώρους θα επανεξεταστεί από το Μάιο.

Οι επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τις προηγούμενες ημέρες τόνισαν, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω άρση μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά.

Ανησυχία για το τραπέζι του Πάσχα

Κάτι άλλο που ανησυχεί τους πολίτες πέρα από τα μέτρα είναι και οι τιμές-φωτιά για το τραπέζι του Πάσχα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του skai.gr και του Μάκη Συνοδινού, η τιμή του αρνιού αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 ευρώ το κιλό. Όσον αφορά τα πουλερικά και το χοιρινό κρέας υπάρχει μία αύξηση της τάξεως του 10-20% στα κρεοπωλεία, ενώ το αρνάκι μπορεί να φτάσει και ρα 12 ευρώ το κιλό λόγω έλλειψης εμπορευμάτων.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα  

Τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου και θα ανοίξουν πάλι στις 2 Μαΐου.

Αναλυτικά όλες οι αργίες για την περίοδο του Πάσχα:

  • Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022
  • Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022
  • Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2022
  • Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου 2022
  • Εργατική Πρωτομαγιά 1 Μαΐου 2022 Κυριακή -Θα μεταφερθεί για τη Δευτέρα 2 Μαΐου

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου το τε΄λευταίο χρονικό διάστημα με τα περισσότερα απο αυτά να βρίσκονται σε εξέλιξη και να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Τα λεργα αυτα αφορούν ανακαινήσεις στο δημοτικό αθλητικό κέντρο, οι πλατείες σε δύο διαφορετικά σημεία, η βιβλιοθήκη, αναπαλαίωση του 1ου Δημοτικού σχολείου αλλα και έργα ασφαλτόστρωσεις σε δίαφορα σημεία του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 24.058 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τα μέλη των ελληνικών Πανεπιστημίων (φοιτητές, διδάσκοντες, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό), καθώς και το ερευνητικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό ερευνητικών φορέων.

Μέσα από τη νέα δυνατότητα, οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν γρήγορα και απλά τη νέα ψηφιακή Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, να την αποθηκεύουν στο κινητό τους και να την επιδεικνύουν, όπου απαιτείται.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα αποτελεί το έβδομο έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το Δίπλωμα Οδήγησης, την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας και την Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας (ΔΥΠΑ), το Σήμα Δακτυλίου για ελεύθερη πρόσβαση στον δακτύλιο της Αθήνας και τα στοιχεία οχήματος (MyAuto).

Μέχρι σήμερα στο Gov.gr Wallet έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 2.508.670 δελτία αστυνομικής ταυτότητας, 1.999.288 διπλώματα οδήγησης, 39.419 κάρτες αναπηρίας, 121.414 κάρτες ανεργίας (ΔΥΠΑ), 48.518 σήματα δακτυλίου και 538.584 «Φάκελοι» αυτοκινήτου (MyAuto).

Πηγή: newsbomb.gr

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en