Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς διακινήθηκε το μαύρο χρήμα στις μίζες των εξοπλιστικών. Kαι νέα ονόματα στην απολογία Κάντα

Τις διαδρομές των παράνομων χρημάτων για τα εξοπλιστικά μέχρι να βρουν τους τελικούς αποδέκτες τους, φέρεται να περιέγραψε στη χθεσινή απολογία του, ενώπιον των ανακριτών, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Αντώνης Κάντας.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε στην ανάκριση στοιχεία για την πορεία που ακολουθούσαν οι “ωφέλιμες πληρωμές» που δόθηκαν για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των γερμανικών αυτοκινούμενων πυροβόλων της εταιρείας Wegmann.

Στην απολογία του, το πρώην στέλεχος του υπουργείου “Αμυνας, που κρατείται προσωρινά για την υπόθεση των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών, φέρεται να έδωσε λεπτομέρειες για τη διαδικασία, που προηγούνταν της υπογραφής των επίμαχων συμβάσεων, αλλά και των προσώπων μελών Επιτροπών, που είχαν κυρίαρχο και καθοριστικό ρόλο για τις επιλογές των όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Κάντας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για το περιεχόμενο της λίστας -με εμβάσματα και πρόσωπα- που κατασχέθηκε στο γραφείο του προφυλακισμένου εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας Δημήτρη Παπαχρήστου και φέρεται να έδωσε στοιχεία για δύο στρατιωτικούς που περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα ότι στην επιχείρηση “ξέπλυμα των μιζών» είχαν καθοριστικό ρόλο, εν γνώση της προέλευσης των χρημάτων, το τραπεζικό στέλεχος, ο Ελληνοελβετός Φάνης Λυγινός , ο οποίος ήδη έχει λάβει κλήση σε απολογία για την εμπλοκή του στην υπόθεση και ο δικηγόρος, κάτοικος Ελβετίας, Σπύρος Μεταξάς που φέρεται να παρείχε συμβουλές και συνδρομή για τη σύσταση εξωχώριων εταιρειών. Ο κ. Κάντας έχει υποστηρίξει πως τα δύο αυτά πρόσωπα τα είχε γνωρίσει από τον συγκατηγορούμενο του εκπρόσωπο της γερμανικής STN Atlas Παναγιώτη Ευσταθίου, ενώ χθες φέρεται να ισχυρίστηκε πως στην όλη επιχείρηση “ξεπλύματος» υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα, για τα οποία ο ίδιος δεν έχει περισσότερα στοιχεία.

Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΕΘΑ παραδέχτηκε ενώπιον των ανακριτών ότι για το πρόγραμμα των αυτοκινούμενων πυροβόλων έλαβε μίζα 750 χιλιάδων ευρώ μέσω της εξωχώριας εταιρίας Gramont Services Ltd με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας και μέσω της κυπριακής Oxylos . Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Κάντας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έλαβε “αμοιβή» 950.000 ευρώ.

 

Πηγή: arouraios.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en