Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροδοτούνται δράσεις για τους ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ στην Ξάνθη

Το παράδειγμα των επαγγελματιών της Δράμας που αδυνατούν να φανούν συνεπείς στην αποπληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών και έχουν οργανωθεί με στόχο τη δικαστική δικαίωσή τους απέναντι στον ΟΑΕΕ αποφάσισε να υιοθετήσει το Επιμελητήριο της Ξάνθης. 
Προς αυτή την κατεύθυνση το απόγευμα της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου κλήθηκε και έδωσε το παρών ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Δράμας και πρόεδρος της  Οργάνωσης των Ανασφάλιστων Ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ με έδρα τη γειτονική πόλη κ. Όθων Μουρμούρης, ώστε να παρουσιάσει στα μέλη του ΕΒΕΞ αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο τις δράσεις που υλοποιούνται μέχρι και σήμερα στη Δράμα.
Όπως είναι γνωστό αντίστοιχες ενέργειες δρομολογούνται σε αρκετές πόλεις της χώρας, ενώ πρόσφατα αντίστοιχο Σωματείο Ανασφάλιστων Ασφαλισμένων ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Θράκη, με έδρα την Κομοτηνή. Στο σύνολό τους οι επιχειρηματίες, που δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν την κατά τον Νόμο οριζόμενη ασφαλιστικής του εισφορά, και έχουν πλέον οφειλές πολλών χιλιάδων ευρώ προς τον ΟΑΕΕ ζητούν είτε να αφαιρεθεί από την οφειλή τους το ποσό που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτικής του κάλυψη, καθώς όποιος χρωστάει δεν μπορεί να θεωρήσει το βιβλιάριο ασθενείας του και κατ’ επέκταση δεν απολαμβάνει αντίστοιχες υπηρεσίες υγείας, είτε να τους επιτρέπεται η θεώρηση των βιβλιαρίων τους ασχέτως από την οφειλή τους προς το Ταμείο.
4.000 επιχειρήσεις στη Δράμα χρωστούν στον ΟΑΕΕ 
Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε από την πλευρά του ο κ. Μουρμούρης, αναφέροντας πως στη Δράμα 4.000 επιχειρήσεις αδυνατούν να φανούν συνεπείς προς τον ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα να συγκαταλέγονται στην κατηγορία των ανασφάλιστων ασφαλισμένων! “Από βδομάδα θα καταθέσουμε τις πρώτες αγωγές και η διαδικασία ακολουθεί τη δικαστική οδό” επισήμανε ο ίδιος, εξηγώντας πως “βλέποντας πως η ΓΣΕΒΕΕ δεν έκανε κάτι αποφασίσαμε να δράσουμε μόνοι. Υπάρχουν πολλές αντίστοιχες οργανώσεις ανά την Ελλάδα και αποφασίσαμε να πιέσουμε δικαστικά τον ΟΑΕΕ μέσω ασφαλιστικών μέτρων αλλά και αγωγών”.
Όπως τόνισε ο ίδιος, μέσω των δικαστικών αυτών δράσεων οι επαγγελματίες διεκδικούν είτε την επανασφράγιση των βιβλιαρίων τους είτε τον διαχωρισμό του ποσού που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τη συνολική οφειλή. “Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 92 ευρώ τον  μήνα και πρόκειται για μια αδικία, καθώς δεν μπορεί να μας χρεώνουν για κάτι από το οποίο μας αποκλείουν”.
Κάθε επιχειρηματίας που θα επιλέξει να καταθέσει αγωγή προς τον ΟΑΕΕ διεκδικώντας τα παραπάνω, θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ ενώ τη νομική της άποψη επί του θέματος κατέθεσε η δικηγόρος του Επιμελητηρίου κ. Πόπη Συμεωνίδου, που βρέθηκε επίσης στην αίθουσα του ΕΒΕΞ. Η ίδια σημείωσε πως δεν πρέπει να υπάρχει φόβος ως προς το να κινηθεί κανείς δικαστικώς καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δικαιοσύνη, μετά και τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια στη χώρα, είναι ιδιαίτερα θετική σε κάθε σχεδόν προσφυγή πολιτών, με αντίστοιχες διεκδικήσεις. “Μια τέτοια αγωγή θα αναστείλει κάθε καταδιωκτικό μέσο του ΟΑΕΕ προς τους οφειλέτες” πρόσθεσε η ίδια, εξηγώντας πως λόγο της νομικής φύσεως του το ΕΒΕ δεν μπορεί να πρωτοστατήσει σε μια τέτοια κίνηση, ωστόσο μπορεί να έχει συμβουλευτικό και καθοδηγητικό ρόλο.
Εν τέλει αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα στο ΕΒΕ, παρουσία περισσότερων επαγγελματιών αλλά και προέδρων ΟΕΒΕ ώστε να γίνει πληρέστερη ενημέρωση για το φλέγον αυτό πρόβλημα.
ΠΗΓΗ: thrakitoday.com

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου το τε΄λευταίο χρονικό διάστημα με τα περισσότερα απο αυτά να βρίσκονται σε εξέλιξη και να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Τα λεργα αυτα αφορούν ανακαινήσεις στο δημοτικό αθλητικό κέντρο, οι πλατείες σε δύο διαφορετικά σημεία, η βιβλιοθήκη, αναπαλαίωση του 1ου Δημοτικού σχολείου αλλα και έργα ασφαλτόστρωσεις σε δίαφορα σημεία του Δήμου Νέστου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en