Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στο κέντρο της Ξάνθης

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Ξάνθης, κοντά στην Λέσχη Αξιωματικών, νωρίς το πρωί του Σαββάτου. 

Πρόκειται για το κατάστημα Terranova που βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Καραολή και από την οροφή του κτηρίου, στο οποίο στεγάζεται το κατάστημα, λίγο μετά τις 8:30 το πρωί του Σαββάτου 16 Αυγούστου, άρχισαν να αναδύονται πυκνοί μαύροι καπνοί… 

Λίγη ώρα νωρίτερα χτύπησε ο συναγερμός του καταστήματος, ενώ αυτό ήταν κλειστό, χωρίς ωστόσο αρχικά να γίνει αντιληπτός ο λόγος. Υπάλληλος άνοιξε την πόρτα λίγο μετά τις 8:00 όταν και αντελήφθη πως από την οροφή του κτηρίου έβγαιναν καπνοί. Άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική και έσπευσε στο σημείο με συνολικά τέσσερα επανδρωμένα οχήματα, καθώς και η Αστυνομία που απέκλεισε τον χώρο αποτρέποντας τη κίνηση τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών από το ύψος της Κεντρικής Πλατείας μέχρι της συμβολή των οδών Μιχαήλ Καραολή και Τσιμισκή. 


Η φωτιά δεν άργησε να επεκταθεί στον πάνω όροφο του κτηρίου, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες εικάζεται πως ξεκίνησε από κάποιο βραχυκύκλωμα σε καλώδιο. Ο πάνω όροφος του κτηρίου χρησιμοποιείται ως αποθήκη και εντός αυτού βρίσκονταν εμπορεύματα. Οι Αρχές προληπτικά προχώρησαν στην εκκένωση των γύρω καταστημάτων ζητώντας από τους πολίτες και τους ιδιοκτήτες να απομακρυνθούν. 

Πυκνοί μαύροι καπνοί σκέπασαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά το κέντρο της πόλης προκαλώντας τα βλέμματα και τον ενδιαφέρον των κατοίκων που έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί. Από τη φωτιά δεν υπήρξαν τραυματισμοί αν και όταν αυτή βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη οι πυκνοί καπνοί δημιουργούσαν δυσφορία. 


Χρειάστηκε περισσότερη από μια ώρα για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, ενώ στο κατάστημα μετέβη και συνεργείο της ΔΕΗ το οποίο διέκοψε την παροχή ηλεκτροδότησης για προληπτικούς λόγους. Το μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, ενώ μόλις οι φλόγες τέθηκαν υπό έλεγχο οι υπάλληλοι του καταστήματος εισήλθαν σε αυτό αφαιρώντας τα εμπορεύματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, που με την άμεση κινητοποίησή της απέτρεψε τα χειρότερα, έχει αναλάβει τη διενέργεια προανάκρισης ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχε και ο ίδιος ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης. 

 

 

 

Πηγή: thrakitoday

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου ο Ακάθιστος Ύμνος

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, έλαβε μέρος στην τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το Πάσχα παρατείνονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Αδιάκοπα εργάζονται οι εργάτες στα στενά του Αγίου Νικολάου όπου διενεργούνται τα έργα για το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο. Κύριο πρόβλημα έως τώρα είναι η γενική εικόνα καθότι ήδη πολλοί τουρίστες έχουν έρθει στην πόλη της Καβάλας.

Από εκεί που η κατάσταση φαινόταν αισιόδοξη οι καθυστερήσεις δημιουργούν δυσανασχέτιση. Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις πρωινές ώρες καθημερινά διενεργώντας έργα με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να αποσύρωνται τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en