Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού με περιβαλλοντικό χαρακτήρα από το σώμα ελληνικού οδηγισμού Καβάλας (Video)

Το σώμα ελληνικού οδηγισμού με την συνεργασία του Δήμου Καβάλας καθώς και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργάνωσε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού το πρωί του Σαββάτου στο πάρκο του Φαλήρου.

Αφορμή του συγκεκριμένου γεγονότος υπήρξε η παγκόσμια ημέρα σκέψης ενώ οι συμμετέχοντες ήταν κυρίως παιδιά από όλες τις σχολικές βαθμίδες της πόλης.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Μην το ξεχάσετε! Πότε γυρίζουμε τους δείκτες… μπροστά

Πλησιάζει η αλλαγή ώρας σε θερινή για το 2024

Πιο συγκεκριμένα, η αλλαγή της φετινής ώρας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, που όταν οι δείκτες του ρολογιού δείξουν 03.00 τα ξημερώματα, πρέπει να τους βάλουμε μία ώρα μπροστά για να δείξουν 04.00.

Η σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ..»

Γιατί γίνεται η αλλαγή της ώρας

Η αλλαγή της ώρας αποτελεί μια «πράσινη λύση» καθώς το βασικό της πλεονέκτημα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Τη δεκαετία του ’70, υπό την επήρεια της πετρελαϊκής κρίσης, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούσαν να εκμεταλλευθούν το φως της ημέρας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από το 1996 ισχύει μία ενιαία, πανευρωπαϊκή ρύθμιση, κατά την οποία την Άνοιξη γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά (ώστε να αξιοποιούμε το φως της ημέρας για μία ώρα επιπλέον), ενώ το Φθινόπωρο τα επαναφέρουμε μία ώρα πίσω.

 

ΠΗΓΗ | newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός – Μαρουσάκης: Στους 28 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Υψηλές θερμοκρασίες με λίγες ομίχλες το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη

Με Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες αλλά και ομίχλες τώρα νωρίς το πρωί θα κυλήσει η σημερινή ημέρα στη χώρα μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Οι ομίχλες θα επικρατούν σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ του Σαββάτου ενώ οι άνεμοι θα είναι μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου όλο το Σαββατοκύριακο.

Στην Αττική θα υπάρχει το πρωί περιορισμένη ορατότητα και τη νύχτα προς τον Σαρωνικό ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές και ομίχλες το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές και θα αγγίξουν τους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ ομίλχες θα σημειωθούν τη νύχτα.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καίνε» οι τιμές στα καύσιμα: Στα ύψη σε νησιά και βόρεια Ελλάδα – Σε απελπισία οι καταναλωτές

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων, με τους πολίτες να αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των αναγκών τους.

Το πρόβλημα της αύξησης των τιμών στα καύσιμα εντοπίζεται σε ολόκληρη τη χώρα, με τα νησιά να έχουν τα αρνητικά πρωτεία, όπως αναφέρει το MEGA

η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Αθήνα είναι 1,94 ευρώ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σε πρατήριο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας η τιμή έφτασε τα 2,043 ευρώ.

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλούν και οι τιμές στην περιφέρεια με την τιμή για παράδειγμα στις Κυκλάδες να φτάνει τα 2,12 ευρώ.

Οι πρατηριούχοι εκφράζουν τον φόβο τους ότι το Πάσχα η τιμή της αμόλυβδης θα φτάσει τα 2 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που υπάρχει αυτή η αύξηση μέσα σε έναν χρόνο, παρά τη μικρή μείωση που υπήρξε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, η μέση τιμή ανά λίτρο αμόλυβδης βενζίνης, ανά περιοχή, ορίζεται ως εξής:

  • Κιλκίς 2,376€/l
  • Αλεξανδρούπολη 2,418€/l
  • Καστοριά 2,418€/l
  • Πέλλα 2,429€/l
  • Γρεβενά 2,449€/l
  • Κοζάνη 2,530€/l

Η ξέφρενη πορεία των τιμών

Μάιος 2019 (προ κορωνοϊού) – Μάιος 2020 (πανδημία) – Μάιος 2021 (πανδημία) – Μάιος 2022 (πόλεμος)

Βενζίνη (95 οκτ.): 1,645€/l – 1,345€/l – 1,613€/l – 2,267€/l

Πετρέλαιο: 1,418€/l – 1,104€/l – 1,331€/l – 1,869€/l

Υγραέριο: 0,815€/l – 0,711€/l – 0,811€/l – 1,131€/l

Κίνημα… «βάζω βενζίνη και φεύγω» στη Θεσσαλονίκη

Τον τελευταίο καιρό στη Βόρεια Ελλάδα παρατηρείται και το φαινόμενο οδηγοί να πηγαίνουν στα πρατήρια καυσίμων, να γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους, και να φεύγουν χωρίς να πληρώσουν.

«Αυτό το θέμα με τη μη πληρωμή δεν είναι καινούργιο. Υπάρχουν τέτοια θέματα. Στην αγορά το βασικό πρόβλημα είναι οι υψηλές τιμές και η δυσκολία του καταναλωτή να αγοράσει, και των πρατηρίων να ανταπεξέλθουν σε αυτή την κρίση. Στο νομό Θεσσαλονίκης η μέση τιμή της βενζίνης είναι στα 2,23 ευρώ το λίτρο, και στο πετρέλαιο κίνησης η μέση τιμή είναι λίγο πάνω από το 1,80 ευρώ. Δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Η Καβάλα δε διαφοροποιείται από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα. Οι καταναλωτές έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους. Η μέση τιμή εδώ είναι 2,25 ευρώ για την αμόλυβδη», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος.

Στην Κέρκυρα, η μέση τιμή της βενζίνης είναι στα 2,30 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης στο 1,88 ευρώ το λίτρο.

«Σήμερα στα Χανιά η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται από 2,27 έως 2,36 ευρώ το λίτρο. Αυτές οι τιμές είναι ίδιες περίπου σε όλη την Κρήτη. Μέση τιμή της βενζίνης σε όλη την Κρήτη είναι στα 2,30 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές αυξομειώνονται καθημερινά», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης

ΠΗΓΗ | newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en