Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεύρης | Σε φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό από 01/05

Κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μ.Τετάρτης στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός παρουσίασε τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με βάση τα οποία αποφασίστηκε και η επικείμενη άρση των περιοριστικών μέτρων από την Πρωτομαγιά και μετά.

Αναφέρθηκε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα, σημειώνοντας επιπλέον πως ο ιός έχει παρουσιάσει μεταλλάξεις κατά τη διάρκεια των δύο αυτών χρόνων, με αποτέλεσμα στην πορεία, λόγω της μεταδοτικότητας να έχει νοσήσει και μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Μετά από δύο χρόνια έχουμε ένα διαφορετικό στέλεχος του ιού με μεγάλη μεταδοτικότητα, αλλά χαμηλή νοσηρότητα σε έναν πληθυσμό που είναι εμβολιασμένος. Σε ποσοστό 75% όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό 85% όσον αφορά τους ενήλικες και πάνω από 90% όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους», σημείωσε.

«Το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί, έχει την τεχνογνωσία και τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα συνεχιστεί η ενίσχυση του ΕΣΥ, θα στηριχτεί και με πόρους τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης», είπε ο κ. Πλεύρης.

Στη συνέχεια, εξήγησε, πως η επιδημιολογική εικόνα δικαιολογεί το νέο πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας, καθώς μειώνονται τα κρούσματα, ενώ σε μεγάλο βαθμό έχει επανέλθει η οικονομική ζωή στη χώρα. «Το βασικό στοιχείο είναι ο δείκτης της υπερβάλλουσας θνητότητας, στην οποία η χώρα μας έχει χαμηλότερα ποσοστά από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ. «Η υπερβάλλουσα θνητότητα μας βοηθάει να καταλάβουμε, ότι τελικά σε μία περίοδο πανδημίας, σε σχέση με μία άλλη περίοδο, που δεν υπήρχε η πανδημία, πόσο παραπάνω πληθυσμό και συνανθρώπους μας είχαμε που πέθαναν, πόσους παραπάνω θανάτους δηλαδή επηρέασε η πανδημία σε μία χώρα. Βλέπουμε συνολικά την πορεία της πανδημίας», εξήγησε ο υπουργός.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε ακόμη σε όλα τα μέτρα που πάρθηκαν από την αρχή της πανδημίας, αναγνωρίζοντας ότι συχνά ήταν ιδιαίτερα σκληρά, λέγοντας ότι είχαν σκοπό και στόχο να μειώσουμε τις απώλειες από την πανδημία και εκφράζοντας τον σεβασμό του για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές λόγω Covid.

«Από 1η Μαΐου μπαίνουμε στο νέο πλαίσιο και είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για ό,τι χρειαστεί», είπε ο υπουργός.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου το τε΄λευταίο χρονικό διάστημα με τα περισσότερα απο αυτά να βρίσκονται σε εξέλιξη και να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Τα λεργα αυτα αφορούν ανακαινήσεις στο δημοτικό αθλητικό κέντρο, οι πλατείες σε δύο διαφορετικά σημεία, η βιβλιοθήκη, αναπαλαίωση του 1ου Δημοτικού σχολείου αλλα και έργα ασφαλτόστρωσεις σε δίαφορα σημεία του Δήμου Νέστου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en