Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετράλωνα |«Πρώτα με βίαζε ο πατέρας και μετά με πέταγε στους άλλους»

Σοκάρουν οι περιγραφές των παιδιών που κατήγγειλαν πως ζούσαν τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του πατέρα τους, που φέρεται να τους βίαζε μαζί με άλλα άτομα του κύκλου τους. Την ώρα που οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα όσα φρικτά καταγγέλλουν τα δύο αδέρφια από τα Πετράλωνα, οι καταθέσεις τους για τα όσα ισχυρίζονται ότι βίωσαν έρχονται στο φως και προκαλούν σοκ.

Η σοκαριστική η κατάθεση της 11χρονης

«Το πρώτο περιστατικό συνέβη όταν ήμουν τριών ή τεσσάρων ετών, όταν ήμασταν στο αυτοκίνητο. Με πίεζε στην κοιλιά μου και στα γεννητικά μου όργανα. Δεν μου το έκανε μια φορά, μου το έκανε συνέχεια και μερικές φορές ήταν και κάποιοι άλλοι μαζί, όπως η …, ο … ένας ….», δήλωσε το κοριτσάκι στις Αρχές, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως λέει το παιδί, τις αποτρόπαιες πράξεις τις έκανε μόνο ο πατέρας: «Στον παιδότοπο που δεν υπήρχε κόσμος πηγαίναμε μεσημέρι προς απόγευμα. Εκεί υπήρχαν και τραπεζάκια. Καθόμασταν, εμένα με έβαζε πάνω στα πόδια του και με πίεζε στα γεννητικά όργανα και στην κοιλιά μου».

Ακόμα, το παιδί περιέγραψε κάποιο πάρτι στο σπίτι, αλλά και ασελγείς πράξεις στην μπανιέρα. Σε άλλη κατάθεσή της, τον αποκαλούσε ως «κακό» άνθρωπο.

«Πρώτα με βίαζε ο πατέρας και με πέταγε στους άλλους» λέει ο 17χρονος

Με τη σειρά του και ο 17χρονος γιος της οικογένειας, περιέγραψε περιστατικά φρίκης, ενώ έδειξε πως κατηγορεί για τους βιασμούς και την μητέρα του, η οποία, όπως λέει, δεν τους προστάτεψε. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το Star, ζήτησε από την ειδικό που τους βοηθάει, να την αποκαλεί με το όνομά της, κάτι που δείχνει την απόσταση που νιώθει πως έχει με την γυναίκα που τον έφερε στη ζωή.

«Από την ηλικία των 7 χρόνων έχω βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα μου, τον θείο μου, όπως και από άλλα 17 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς, που συμμετείχαν σε όργια, τα οποία ο ίδιος ο πατέρας μου διοργάνωνε και στα οποία με βίαζε πρώτα αυτός και εν συνεχεία με πέταγε στους άλλους συμμετέχοντες, προκειμένου να προβούν σε κάθε είδους κακοποίηση σεξουαλική και βιασμούς».

«Στο σπίτι βρισκόταν η μητέρα μας, όταν ο άντρας μας καλούσε γυμνός να ξαπλώσουμε μαζί του. Όπως βρισκόταν εκεί η μητέρα, στον διάδρομο του σπιτιού, ενώ βίδωνε με το τρυπάνι κάτι στον τοίχο, στον διάδρομο του σπιτιού και εγώ καθόμουν πίσω της κρατώντας κάποιες βίδες, ο άντρας της πλησίασε, μου έγνεψε, λύγισε τα γόνατά του και μου έκανε διείσδυση και εκείνη συνέχισε απτόητη. Η μητέρα μας ήταν και ένας άνθρωπος που δεν την ενδιέφεραν τα παιδιά της. Το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να έχει χρήματα, να κάνει τη ζωή της με διάφορους συντρόφους και προκειμένου να μην ενοχλούμε μας παρατούσε στα χέρια του διεστραμμένου συζύγου και πατέρα μας» λέει.

Ήταν και αυτές εκεί. Μας χούφτωνε μας …… Μέσα σε αυτά τα χρόνια συνέβησαν 10 πάνω κάτω όργια στο σπίτι μας. Έβγαζαν όλοι τα ρούχα τους και έκαναν σεξ με όλους. Έβαζαν και πορνό στην τηλεόραση. Μετά με έσπρωχνε στους άλλους και με βίαζαν», υποστήριξε ο νεαρός για τα όργια που φέρονται να γίνονταν στο σπίτι τους.

«Βίαζαν και άλλα παιδιά»

Το παιδί προέβη ακόμα σε καταγγελία και για βιασμούς άλλων παιδιών, στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν πάει οικογενειακώς για έναν γάμο. Όπως ισχυρίστηκε, άκουσε φωνές από τη σοφίτα. Όταν μπήκε μέσα, όπως ισχυρίστηκε, είδε τον πατέρα, τον θείο του και κάποια άλλα άτομα να βιάζουν παιδάκια.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Μια από τις κατηγορούμενες στην υπόθεση των Πετραλώνων μίλησε στο Star για όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες. Όπως ισχυρίστηκε, οι καταγγελίες είναι προϊόν της «πλύσης εγκεφάλου που τους έκανε ο συγγραφέας που τους έκανε μαθήματα».

«Πήρε τρία ξένα παιδιά, τους έκανε πλύση εγκεφάλου μαζί με τη μάνα τους. Αυτή είναι η ιστορία. Όταν δεν έχεις κάνει τίποτα δε φοβάσαι και τίποτα. Είμαστε πολύ άσχημα ψυχολογικά, τα τραβάμε πέντε χρόνια», σημείωσε η κατηγορούμενη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ – Δεν υπήρξε καμία καταγγελία

Για τη φρικιαστική υπόθεση κακοποίησης στα Πετράλωνα εξέδωσε ανακοίνωση η αστυνομία διευκρινίζοντας ότι ποτέ δεν υπεβλήθη καταγγελία σε υπηρεσία της.

Σημειώνεται ότι η δικηγόρος των παιδιών, Δήμητρα Πλαστήρα, είχε καταγγείλει ότι η πρώτη καταγγελία έγινε το 2017, από το ανήλικο τότε αγόρι, στην εισαγγελία ανηλίκων, αλλά ακόμη δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση, αφήνοντας χρόνια τα παιδιά στην επιμέλεια των κακοποιητικών γονιών τους.

Για την υπόθεση δεν υπεβλήθη καταγγελία σε αστυνομική Υπηρεσία, πλην όμως η διερεύνησή της από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούλιο του 2018.

Έπειτα από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα, την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ανακριτικών πράξεων και πάντα σε συνεργασία με την Εισαγγελία, η δικογραφία υπεβλήθη περαιωμένη το Νοέμβριο του 2019, ενώ νεότερη παραγγελία για την υπόθεση περιήλθε στην ανωτέρω Υπηρεσία τον προηγούμενο μήνα (Οκτώβριος 2022).

Σημειώνεται ότι, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον δέοντα σεβασμό και την αρμόζουσα ευαισθησία, εφαρμόζοντας σε κάθε περίπτωση τους νόμους και τις επιταγές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα πάντα με τις κατευθύνσεις των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών.

«Τα παιδιά έχουν κακοποιηθεί, λένε την αλήθεια» – Τι υποστηρίζει ο άνθρωπος που αποκάλυψε πρώτος τη φρίκη και φιλοξενεί τον 17χρονο

Ο άνθρωπος που ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε τη φρίκη που βίωναν τα δυο παιδιά στα Πετράλωνα περιέγραψε το χρονικό της υπόθεσης στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία». Όπως είπε, «η 22χρονη σήμερα κόρη κακοποιείτο για 6,5 χρόνια, ο γιος για περισσότερο από 3 χρόνια και για το μικρότερο παιδί ψάχνουμε από πότε άρχισε η κακοποίησή του».

Πρόσθεσε ότι «από την πλευρά της μητέρας υπάρχει μια κωλυσιεργία περίπου 7 μηνών μέχρι να ειδοποιηθούν οι Αρχές ότι και το μικρό κορίτσι έχει μιλήσει για σεξουαλική κακοποίηση».

«Η πρώτη καταγγελία έγινε όταν ο γιος της οικογένειας άρχισε να μιλά συγκεκριμένα πια για όλα αυτά που ήταν ορατά στην κινησιολογία του και τη συμπεριφορά του. Τον Ιούλιο του 2017 άρχισε να μιλά συγκεκριμένα. Έπειτα από πίεση στη μητέρα από εμένα και τη φίλη στην καφετέρια κατατέθηκε αίτημα ασφαλιστικών μέτρων στον πρόεδρο των Πρωτοδικών και αμέσως μετά στην Εισαγγελία Ενηλίκων» τόνισε ο άνθρωπος που φιλοξενεί τον 17χρονο σήμερα γιο της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τον Φεβρουάριο του 2018 άρχισε να εξετάζεται ο γιος με εντολή της Εισαγγελίας Ανηλίκων από πραγματογνώμονες. Την ίδια περίοδο διατάσσεται να εξεταστεί και η μικρή αδελφή από τους ίδιους πραγματογνώμονες. Αυτές οι εκθέσεις δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν κακοποιηθεί, ότι λένε αλήθεια και πως η εικόνα του πατέρα συνάδει πλήρως με τα καταγγελλόμενα των παιδιών».

«Έχουμε κάνει αίτηση αναδοχής για τον 17χρονο»

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς το 17χρονο αγόρι φιλοξενείται από τον ίδιο, απάντησε ότι «από το 2020 μένει μαζί μου πρακτικά, αλλά επί της ουσίας από το 2016 που μπήκα στην οικογένεια, το παιδί έχει σημείο αναφοράς εμένα. Το ιστορικό της υπόθεσης εξηγεί πλήρως το γιατί ζει μαζί μου. Έχουμε κάνει αίτηση αναδοχής εδώ και αρκετούς μήνες, έχει επιληφθεί η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, έχει καταθέσει έκθεση στην Εισαγγελία ανηλίκων και περιμένουμε την απόφαση. Σε λίγους μήνες ενηλικιώνεται ο γιος και έχοντας κάνει το παν ώστε η υπόθεση να φτάσει στα αυτιά των αρμοδίων, δεν θα μπορούσε να επιτρέψει κανείς αυτό το παιδί να φύγει από εδώ όπου αισθάνεται ότι είναι η οικογένειά του. Το παιδί αυτό ήταν θύμα των πιο βίαιων απειλών και εκφοβισμών από τη μητέρα. Τα παιδιά μέχρι πριν από ένα έτος είχαν μερική επαφή με την μητέρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πέρασαν έξι μήνες από την πρώτη πραγματογνωμοσύνη και φτάνουμε τέλη Αυγούστου 2018 οπότε μας κάλεσε επιτέλους η Αστυνομία: την μητέρα, εμένα και τα παιδιά. Ακολούθησαν και άλλες πραγματογνωμοσύνες. Όταν φτάσαμε στη ΓΑΔΑ πέρασαν 13 μήνες από την πρώτη καταγγελία».

ethnos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στενή συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Εξαιρετικά εποικοδομητικές συναντήσεις με πολιτικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, συνοδευόμενη από τον ταμία της ομοσπονδίας, Γιάννη Λιούμπα, τον πρόεδρο της επιτροπής ανάπτυξης,  Γιάννη Μυστακίδη και τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΑΜΘ, Βασίλη Ιορδανίδη.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη. Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η από κοινού προετοιμασία της καθιερωμένης συνάντησης Ελλάδα – Κύπρος για την κατηγορία Κ18 την οποία η Περιφέρεια θα στηρίξει οικονομικά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου Παγγαίου, στην Ελευθερούπολη της ΠΕ Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κομοτηνή | Eκδήλωση μνήμης απο την Αρμενική κοινότητα για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και η Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής διοργανώσαν εκδήλωση μνήμης στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ. Άγγελος Συρίγος. Θέμα της ομιλίας του: «Γενοκτονίες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία: Για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Ημερίδα για την «αναγέννηση» της γειτονιάς του Αη-Γιάννη

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ, σε συνδιοργάνωση με το ΤΕΕ-ΑΜ, την Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, τον Δήμο Καβάλας και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας διοργάνωσαν το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στη Μεγάλη Λέσχη ημερίδα με θέμα «Η γειτονιά του Αη-Γιάννη. Έρευνα και προτάσεις αποκατάστασης και επανάχρησης».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en