Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσίαση από το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης του «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2022»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης εξέδωσε το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ έτους 2022, αφιερωμένο στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, αφού το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Το   2022   αποτελεί   περίοδο  ιστορικού αναστοχασμού, αλλά και αναγνώρισης της συμβολής των Ελλήνων της  Μικράς Ασίας  και  της Ανατολικής Θράκης, τόσο στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη   της Ελλάδας, όσο και στον εκσυγχρονισμό του σημερινού ελληνικού κράτους.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ένα ασθενοφόρο τοκαλοκαίρι το νησί της Θασού

Στο  ίδιο έργο θεατές, οι  κάτοικοι του νησιού της Θάσου, με το καλοκαίρι να είναι μόλις μια ανάσα μακριά, όμως το νησί μένει με μόλις ένα ασθενοφόρο παρόλο που που το νησί κατα την διάρκεια του καλοκαιρίου γεμίζει απο επισκέπτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Σωματείου ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη, το προβλήμα αυτό υπάρχει χρόνια τόσο στο νησί τηε θάσου όσο και στην χερσαία ζώνη, με τους ίδιους να ζητούν αμέση στελεχωση του ΕΚΑΒ, με νέες προσλήψεις.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία | Νεκρός επισμηνίας στην αεροπορική βάση στην Τανάγρα

Νεκρός εντός της Αεροπορικής Βάσης στην Τανάγρα εντοπίστηκε υπαξιωματικός προκαλώντας θρήνο στην Πολεμική Αεροπορία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 45χρονο επισμηνία, που υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας και βρέθηκε νεκρός εντός της Μονάδας.

Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται αρμοδίως ενώ το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, ο Επισμηνίας (ΟΑΑΔ) Β.Α, ετών 45, ο οποίος υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, βρέθηκε νεκρός εντός της Μονάδας.

Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Σαββατοκύριακο οι απολογίες των 67 συλληφθέντων για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη | Πέντε οι ανακριτές για τη δικογραφία

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που δέχτηκε επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη. Το Σάββατο 27/4 και την Κυριακή 28/4 οι δεκάδες κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν απαντήσεις στο βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους ενώπιον των ανακριτών.

Οι 67 κατηγορούμενοι έλαβαν ήδη από χθες (Τρίτη 23/4) το απόγευμα προθεσμίες για τις απολογίες τους για το Σαββατοκύριακο, με την πλειονότητα τους να δηλώνει, μέσω των συνηγόρων τους, ότι δεν έχει καμία σχέση σε όσα τους αποδίδονται.

Για την υπόθεση έχουν οριστεί πέντε ανακριτές

Η απολογητική διαδικασία αναμένεται ότι θα ξεκινήσει το Σάββατο το πρωί, οπότε θα μεταχθούν στα δικαστήρια για να βρεθούν ενώπιον των πέντε ανακριτών που ορίστηκαν για την υπόθεση, οι πρώτες ομάδες κατηγορουμένων, ενώ οι απολογίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή.

Η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται συνολικά 160 πρόσωπα, περιλαμβάνει 12 βαριά κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.

Σύμφωνα με τη δίωξη, πέντε κατηγορούμενοι βαρύνονται με κατηγορία που αφορά διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς τους αποδίδεται ηγετικός, κεντρικός ρόλος στη λειτουργία της οργάνωσης που σύμφωνα με τη δικογραφία είχε συγκεκριμένη δράση με φόντο την αθλητική δραστηριότητα της ομάδας τους.

Κορυφαία θέση στη δικογραφία κατέχει ο βίαιος θάνατος του αστυνομικού, εγκληματική πράξη που σύμφωνα με τις αρχές είναι αποτέλεσμα οργανωμένης απόφασης για επίθεση κατά αστυνομικών, η οποία ελήφθη από την ιεραρχία της οργάνωσης και εκτελέστηκε από μέλη της.

Ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής του κάθε κατηγορούμενου, η δίωξη μεταξύ άλλων αφορά τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για:

  • Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
  • Ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Συνέργεια στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
  • Έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
  • Συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση.
  • Ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση
  • Εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά την διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες που καλούνται να απολογηθούν για σοβαρά αδικήματα είναι ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου κρατούμενου ο οποίος ομολόγησε πως πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που έκοψε το νήμα της ζωής του αστυνομικού έξω από το κλειστό γήπεδο Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συνολικά οι ανήλικοι στην υπόθεση είναι δεκαπέντε.

Επτά κατηγορούμενοι, από τους οποίους οι τρεις είναι στην ομάδα των 67, εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών χωρίς ωστόσο να τους αποδίδεται συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en