Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραεμπόριο και ελλιπείς έλεγχοι στον κάθετο άξονα Νυμφαίας

Συσκέψεις για το παραεμπόριο στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης με τη συμμετοχή του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και της ΟΕΒΕΣ. Σε σύσκεψη με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τους  βουλευτές.

Ροδόπης κ.κ. Αϊχάν Καρα Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά και αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς συμμετείχε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης αποτελούμενη από τον πρόεδρο Αντώνιο Γραβάνη, τον γενικό γραμματέα Νικόλαο Ευκαρπίδη, τον οικονομικό επόπτη Νικόλαο Στεργίου και τον υπεύθυνο ΓΕΜΗ Παντελή Χαβιαρά και της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης με  τον πρόεδρο Ανέστη Βαφειάδη.

Το θέμα της σύσκεψης ήταν το παραεμπόριο και οι ελλιπείς έλεγχοι στον κάθετο άξονα και συζητήθηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση του. Ζητήθηκε από την κ. υφυπουργό η εντατικοποίηση των ελέγχων με κινητά κλιμάκια είτε μικτά είτε της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσιών Εσόδων, σε τακτά χρονικά διαστήματα ώσπου να δημιουργηθούν οι υποδομές για μόνιμους μηχανισμούς ελέγχου.

Η υφυπουργός δεσμεύτηκε για την σύσταση των κλιμακίων και ανέφερε ότι θα πιέσει το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να παραχωρηθεί χώρος για μόνιμες υποδομές. Τα ίδια αιτήματα συζητήθηκαν σε σύσκεψη και στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον εκτελεστικό υπεύθυνο του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου Βασίλη Μαστρογιάννη, ο οποίος με τη σειρά του αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος και δεσμεύτηκε να συντονίσει προσωπικά την ενεργοποίηση μικτών κλιμακίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης τόνισε:

«Η επιχειρηματικότητα της περιοχής πλήττεται βαθύτατα από την παραοικονομία και το παραεμπόριο. Οι επιχειρήσεις μας έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από την βαριά φορολογία και το εχθρικό περιβάλλον και το παραεμπόριο. Ο κάθετος άξονας λόγω των μηδενικών ελέγχων αποτελεί πύλη εισόδου για το παραεμπόριο όχι μόνο για την Ροδόπη αλλά και για ολόκληρη την περιφέρεια. Είναι επιτακτική ανάγκη η σύσταση κινητών κλιμακίων ελέγχου και η ενεργοποίησή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και η δημιουργία μόνιμων υποδομών ελέγχου στα σύνορα.» 

xronos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en