Quantcast
Connect with us

MEDIA

Πάνω από 100 οι νεκροί στη μάχη της ενημέρωσης

Ξεπέρασαν τις 100 οι απώλειες των δημοσιογράφων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους εντός του 2013.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI), 117 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν φέτος. Βέβαια ο αριθμός είναι μειωμένος σε σχέση με το 2012, όταν είχαν καταγραφεί 132 θάνατοι σε όλον τον κόσμο.

Το IPI, που εδρεύει στη Βιέννη και καταγράφει τους θανάτους δημοσιογράφων από το 1997, ανέφερε ότι η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής παραμένει η πιο επικίνδυνη για τους δημοσιογράφους, αφού εκεί καταγράφηκαν 38 θάνατοι.

Η πιο επικίνδυνη χώρα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παραμένει η Συρία, όπου έχασαν τη ζωή τους 16 δημοσιογράφοι από τις αρχές του έτους. Ο αριθμός αυτός πάντως είναι υποτριπλάσιος των θανάτων που είχαν σημειωθεί το 2012.

Στη δεύτερη θέση, στον κατάλογο των 28 χωρών όπου σκοτώθηκαν δημοσιογράφοι ενώ έκαναν τη δουλειά τους έρχονται το Ιράκ και οι Φιλιππίνες, με 13 θανάτους. Ακολουθούν η Ινδία (11), το Πακιστάν (9), η Σομαλία (8) και η Βραζιλία (6).

“Αν εξαιρέσουμε τις χώρες που σπαράσσονται από πολέμους, ελάχιστες χώρες όπου έχουν σκοτωθεί δημοσιογράφοι τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να θέσουν σε εφαρμογή μηχανισμούς για να επιτρέψουν στους δημοσιογράφους να εργάζονται ελεύθερα και με ασφάλεια», τονίζει το IPI στην ανακοίνωσή του, χωρίς να κατονομάζει τις χώρες αυτές.

Από το 1997 μέχρι σήμερα, το Ιράκ και οι Φιλιππίνες κατέχουν τα πρωτεία των πιο επικίνδυνων χωρών για τους δημοσιογράφους: το 2006 είχαν αναφερθεί 46 θάνατοι δημοσιογράφων στο Ιράκ και το 2009 ήταν η χειρότερη χρονιά για τις Φιλιππίνες, με 38 θανάτους.

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 25-03-2024

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 18-03-2024

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 11-03-2024

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en