Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ο σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και πεντακοσίων αναβιώνει το έθιμο Βαρβάρα

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Εξαφάνιση στην Καβάλα | Τι λέει ο πατέρας του 34χρονου αγνοούμενου

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 34χρονο αγνοούμενο. Η εξαφάνιση στην Καβάλα, δηλώθηκε από την σύζυγό του. Ο νεαρός είχε πάει τα δίδυμα κοριτσάκια του, στο σχολείο…

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα για την εξαφάνιση 34χρονου άνδρα. Το πρωί της Τετάρτης 27/03 πήγε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και μετά εξαφανίστηκε. Έχουν περάσει δύο ολόκληρες μέρες από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του 34χρονου Χρίστου Θώμου και η αγωνία της οικογένειας του μεγαλώνει.

Στις έρευνες των αρχών συμμετέχει και ο πατέρας του, Θωμάς Θώμος, ο οποίος μιλάει στο newsit.gr: «Χθες το απόγευμα ένας κτηνοτρόφος ειδοποίησε ότι είδε τον γιο μου στο βουνό πίσω από τον ΧΥΤΑ Καβάλας και αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρίσκομαι εδώ για να ψάξω και εγώ. Να δω τι γίνεται. Ο κτηνοτρόφος είπε πως του είχε ζητήσει νερό ο γιος μου και τον έστειλε σε μια ποτίστρα.

Μετά λέει μπήκε σε κάτι πουρνάρια κοντά σε μια χαράδρα και εξαφανίστηκε  Έρχεται και η ΕΜΑΚ. Είναι τεράστιο το βουνό. Και φαίνεται πως ήταν όντως ο γιος μου γιατί η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα. Το θέμα είναι πως περνούν οι μέρες και ο γιος μου είναι κάπου χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς τίποτα. Ο γιος μου λάμβανε κάποια φαρμακευτική αγωγή που όμως φαίνεται πως την είχε σταματήσει τους τελευταίους μήνες.Έχει δυο κοριτσάκια 2,5 ετών, είναι δίδυμα, και τα πήγε στον παιδικό σταθμό το πρωί της Τετάρτης. Πήρε καφέ, γύρισε στο σπίτι και γύρω στις 11:00 το πρωί τον καλούσε στο τηλέφωνο η γυναίκα του και δεν απαντούσε. Όταν η γυναίκα του γύρισε στο σπίτι το μεσημέρι δεν τον βρήκε και ενημέρωσε την αστυνομία. Φαίνεται πως πήρε μαζί του κάποια χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι και ένα μαχαίρι. Δεν πήρε κάτι άλλο».

Ανακοίνωση για την εξαφάνιση του 34χρονου εξέδωσε και το «Χαμόγελο του Παιδιού» και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Ο Χρίστος Θώμος έχει ύψος 1.85 μ., έχει κανονικό βάρος, έχει ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη φόρμα, μαύρη ζακέτα, χακί αθλητικά παπούτσια και κρατούσε χακί σακίδιο πλάτης.

Οποιοσδήποτε  έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μουσικό Σχολείο Καβάλας | Eκπαιδευτικό και προσκυνηματικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας από 21 έως 25 Μαρτίου 2024 πραγματοποίησε εκπαιδευτικό και προσκυνηματικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, λαμβάνοντας μέρος σε σημαντικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, στις 22 Μαρτίου το πρωί η αποστολή του Μουσικού Σχολείου μετέβη στη Ζάππειο Σχολή, όπου με την παρουσία της συντονίστριας εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης κ. Ευαγγελίας Ρόγκα παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια και πραγματοποίησε κοινή πρόβα με μαθητές της Ζαππείου Σχολής, ενισχύοντας και προεκτείνοντας ακόμα περισσότερο τους δεσμούς με το μαθητικό και διδακτικό προσωπικό του εν λόγω ιστορικού εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Πόλης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας Βυζαντινή Χορωδία ενενήντα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και τριάντα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων έψαλε σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης των Υψωμαθείων, υπό τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου.

Στις 24 Μαρτίου, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σισλι εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάσθηκε το Ορατόριο «Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» του συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Ευρωπαϊκή Χορωδία και Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, η Ζάππειος Σχολή, η Μεγάλη του Γένους Σχολή, η Χορωδία «Πολύμνια» και η Μικτή Χορωδία Σαμοθράκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης της Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας
κ. Δανιήλ Εμμανουηλίδης, ο Γενικός Πρόξενος κ. Kωνσταντίνος Κούτρας, καθώς και πλήθος ομογενών, εκδρομέων και μαθητών από την Ελλάδα. Την 25 η Μαρτίου μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία της εορτής του Ευαγγελισμού στον ιστορικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου του Πέραν.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κατώτατος μισθός | Σήμερα Παρασκευή η ανακοίνωση της αύξησής του

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου παρουσιάζεται στο υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση του υπουργείου Εργασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Την τελική απόφαση θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αργότερα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου της υπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου που θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει το νέο κατώτατο μισθό να αυξάνεται στα 830 ευρώ, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι τα 950 ευρώ μέχρι το τέλος της παρούσης τετραετίας.

Ωστόσο τα τέσσερα σενάρια για τον κατώτατο μισθό είναι τα εξής:

  • Το 1ο σενάριο προβλέπει αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 5%. Αυτό σημαίνει ότι ο κατώτατος μισθός θα ανέβει στα 819 ευρώ, δηλαδή 39 ευρώ πάνω από τα σημερινά επίπεδα.
  • Το 2ο σενάριο προβλέπει αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 5,5%, οδηγώντας τον στα 823 ευρώ, δηλαδή 43 ευρώ παραπάνω από σήμερα.
  • Το 3ο σενάριο προβλέπει αύξηση κατά 6%, δηλαδή κατά 47 ευρώ, και αυτό σημαίνει ότι ο κατώτατος από την 1η Απριλίου θα πρέπει να ανέβει στα 827 ευρώ.
  • Το 4ο σενάριο θέτει τον πήχη της αύξησης στο 6,5%. Σε αυτή την περίπτωση ο κατώτατος θα ανέβει στα 831 ευρώ, δηλαδή 51 ευρώ παραπάνω από σήμερα.

Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, με στόχο, το 2027, ο μέσος μισθός να είναι 1.500 ευρώ και ο κατώτατος 950 ευρώ.

Ποια επιδόματα αυξάνονται λόγω του κατώτατου μισθού

Όπως ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο νέος κατώτατος μισθός θα αυξηθεί από την 1η Απριλίου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και πολλά επιδόματα. Αυτά είναι τα εξής:

  • Ειδική παροχή μητρότητας: Κατώτατος μισθός
  • Επίδομα γονικής αδείας: Κατώτατος μισθός
  • Βοήθημα λήξης ανεργίας: 13 ημερήσια επιδόματα
  • Βοήθημα τρίμηνης παραμονής στα μητρώα ανέργων: 15 ημερήσια επιδόματα
  • Επίδομα αποφυλακισμένων: 15 ημερήσια επιδόματα
  • Επίσχεσης εργασίας: 20 ημερήσια επιδόματα
  • Αφερεγγυότητας εργοδότη: Έως 3 μισθοί
  • Εποχικό οικοδόμων: το 70% των 37 κατ. ημερομ/θια
  • Εποχικό σμυριδεργάτων: το 70% των 50 κατ. ημερομ/θια
  • Εποχικό για καλλιτέχνες, θέατρα, τουρισμό: το 70% των 25 κατ. ημερομ/θια
  • Άλλα εποχικά (δασεργατών – ρητινοσυλλεκτών, καπνεργατών, αγγειοπλαστών -κεραμοποιών-πλινθοποιών και μισθωτών ναυπηγ/κής ζώνης): το 70% των 35 κατ. ημερομ/θια
  • Βοήθημα μη μισθωτών: Μηνιαίο επίδομα ανεργίας
  • Επίδομα εργασίας: 50% επιδόματος ανεργίας
  • Αποζημίωση μαθητών ΕΠΑ.Σ.: 75% κατ. ημερομησθίου
  • Επίδομα πρακτικής άσκησης (ΙΕΚ ΔΥΠΑ): 80% κατώτατου μισθού
  • Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας: Κατώτατος μισθός
  • Προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα: Κατώτατο ημερομίσθιο
  • Προγράμματα απασχόλησης: Επιδότηση 50% – 90% του κατώτατου μισθού
  • Για εργαζόμενους φοιτητές που συμμετέχουν σε εξετάσεις: 30 κατ. ημερομίσθια για τους προπτυχιακούς / 10 κατ. ημερομίσθια για τους μεταπτυχιακούς

newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en