Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δημήτρης Αθανίτης στην κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018   / [21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Προβολή της ταινίας «INVISIBLE»  παρουσία του σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη.

ΣΥΝΟΨΗ

Ένας πατέρας χάνει τη θέση του στον κόσμο. Ο Αρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του…

Με επίκεντρο την περιοχή του Ασπρόπυργου, ο Δ. Αθανίτης αναπτύσσει μια ιστορία εμμονής και εκδίκησης. Αγωνιώδης ατμόσφαιρα από την πρώτη στιγμή μέχρι το (απρόσμενο) τέλος, με την κάμερα καρφωμένη στο εκφραστικό – απελπισμένο αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένο- πρόσωπο του Γιάννη Στάνκογλου.

Που ξεχνά (;) πως στο πλευρό του υπάρχει ένα παιδί, για το οποίο ο πατέρας είναι ο κόσμος όλος. Ένα παιδί που παλεύει με τον κόσμο των μεγάλων. Ένα κόσμο αόρατο.

Το «Invisible» (2016, 80’), είναι ένα αστικό γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου. Όταν ο Άρης, μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε εργοστάσιο απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του.

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Κόρα Καρβούνη, Κώστας Ξυκομηνός, Εύα Στυλάντερ.
Η ταινία η οποία έχει αποσπάσει 14 διεθνή βραβεία και έχει συμμετάσχει σε 35 φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο, έχει κάνει πρεμιέρα σε 30 πόλεις της Ελλάδας. 

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=1Fb9J1IIs60

Σύντομο βιογραφικό του σκηνοθέτη
Ο Δημήτρης Αθανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η πρώτη ταινία του «Αντίο Βερολίνο» (1994) κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τον νεωτερισμό του, ενώ η δεύτερη ταινία του «Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο» (1997) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας με τη Λένα Κιτσοπούλου. Η ταινία του «2000+1 Στιγμές» (2001) επιλέχτηκε από κριτικό του Senses of Cinema ανάμεσα στις 10 καλύτερες ταινίες στον κόσμο για το 2001, ενώ η προηγούμενη ταινία του, «Τρεις Μέρες Ευτυχίας» (2012) κέρδισε 4 διεθνή βραβεία και άλλες τόσες υποψηφιότητες της Ακαδημίας.

Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες  στο Μουσείο

Τις Πέμπτες 3- 10 – 17 & 24 Μαΐου 2018  / [21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης  & της ΦΕΞ οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο.  Περισσότερες πληροφορίες στο http://elmexanthis.blogspot.gr/   

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΆΣΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΉΝΑ

Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI     Αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ  www.fex.org.gr

10ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη

Σάββατο 26 έως και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018  / [21.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, σε συνεργασία με το Instituto Cervantes, το Ισπανικό Προξενείο και το φροντιστήριο «ΔΙΑΣ» παρουσιάζουν το 10ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη.

Πληροφορίες αναλυτικό πρόγραμμα: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ  Ξάνθης Τηλ.: 25410 25421

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των:  • ΣΕΚΕ ΑΕ • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ  • Σχολή χορού  ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ •  Ταβέρνα «ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ»  • ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ  • BOUTIQUE HOTEL 1905 •  MEZEBAR  Bar & Gril  • ΣΚΑΡΠΕΛΟ συντήρηση έργων τέχνης   • βιβλιοπωλείο «ΠΥΡΓΕΛΗ» •  ΑΒΑΞ ΑΕ Βιοαέριο Ξάνθης •  

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης    

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ    Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986  

fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr   www.fex.org.gr  https://www.facebook.com/FEX

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΣΕΡΡΕΣ | Νεκρός 66χρονος σε μετωπική συγκρουση οχημάτων.

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν τραυματία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (23/04) στην περιοχή της Μαυροθάλασσας στις Σέρρες.

Περίπου στις 08:30 το πρωί δυο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ιβήρων- Μαυροθάλασσας.

Από τη σύγκρουση «έχασε» τη ζωή του ο 66χρονος οδηγός του ενός οχήματος, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο 85χρονος οδηγός του δεύτερου ΙΧ.

Όπως αναφέρει το infonews24.gr για τον απεγκλωβισμό των δύο οδηγών χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής με τον 85χρονο να μεταφέρεται και να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Πηγή: newsbeast.gr, info news24

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον εισαγγελέα οι πάνω από 60 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη | Οι πρώτες εικόνες από τη μεταφορά τους

Λίγο πριν από τις 09:00 ξεκίνησε η μεταφορά στον εισαγγελέα των περισσότερων από τους 60 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη. Οι άνδρες, που κρατούνταν μέχρι το πρωί της Τρίτης 23/4 στη ΓΑΔΑ, μπήκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε τέσσερα αστυνομικά λεωφορεία και οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη μεταφορά τους αρκετοί από τους συλληφθέντες προχώρησαν σε άσεμνες χειρονομίες και έβριζαν τους δημοσιογράφους.

Tα άτομα που συνελήφθησαν είναι συνολικά 67 άτομα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι 63 κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερεις συνελήφθησαν καθώς κατά τους ελέγχους που έγιναν χθες σε σπίτια και οχήματα στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν στην κατοχή τους πυροτεχνήματα και ναρκωτικά.

Στους συλληφθέντες αναμένεται να αποδοθούν και κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι 5 άτομα έδωσαν την εντολή για την επίθεση σε άνδρες των ΜΑΤ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη.

Καθοριστικό ρόλο στην ταυτοποίηση των συλληφθέντων έπαιξαν βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ «μίλησαν» και τα πολεμοφόδια που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και «βαριά» ονόματα. Ένας εξ αυτών, ο «Ιωσήφ», φέρεται να είχε επάνω του μεγάλο ποσό σε μετρητά και να σχεδίαζε διαφυγή στο εξωτερικό. Στην ογκωδέστατη δικογραφία περιγράφεται αναλυτικά ο ρόλος του, όπως και κάθε κατηγορούμενου στην εγκληματική οργάνωση.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη μεταφορά των συλληφθέντων

Δείτε περισσότερες εικόνες στο Newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κρήτη | Εισέβαλε στο σπίτι φίλου του και άρχισε να τον μαχαιρώνει

Τον τρόμο έζησε ένα 35χρονος στην Κριτσά της Κρήτης, όταν ένας 42χρονος γνωστός του εισέβαλε στο σπίτι του και άρχισε να τον μαχαιρώνει. Αμέσως μετά την πράξη του, πέταξε το μαχαίρι και το έβαλε στα πόδια.

Συνελήφθη ο 42χρονος

Σύμφωνα με το cretalive, ο 35χρονος δέχθηκε χτυπήματα με το μαχαίρι στο σώμα, το κεφάλι και τον αυχένα. Ο τραυματισμένος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, χωρίς ευτυχώς η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η κινητοποίηση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση, καθώς αναζήτησαν και εντόπισαν τον 42χρονο δράστη τον οποίο και συνέλαβαν στις 9 το βράδυ.

Όπως προέκυψε ο 42χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας και τους τελευταίους 6 μήνες δεν λάμβανε την αγωγή του.

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en