Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι μεγαλύτερες τιμωρίες που επέβαλαν οι διοικήσεις

Πρόστιμα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Ηταν βαρύ το πρόστιμο. Οι «ερυθρόλευκοι» την άκουσαν! Το μισό εκατομμύρια για δύο παιχνίδια είναι μεγάλη «καμπάνα» και το gazzetta.gr θυμάται μερικές μεγάλες αλλά και μικρές τιμωρίες διοικήσεων τα τελευταία χρόνια. Οχι μόνο για τον Ολυμπιακό και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το έχει ξαναρίξει το πρόστιμο. Μισό εκατομμύριο για ένα παιχνίδι! Ούτε καν για δύο όπως το έκανε την Δευτέρα. Ηταν Γενάρης του 2012 όταν οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να νικήσουν την Δόξα Δράμας (0-0) και ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού πήγε στου Ρέντη για ν’ ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα.

Αρχικά το πρόστιμο των 500.000 ευρώ, στην συνέχεια ότι δεν θα γινόταν καμία ανανέωση μέχρι το τέλος Μαρτίου και ταυτόχρονα απαγόρευση δηλώσεων για έναν μήνα! Βεβαίως η διαφορά με την Δευτέρα ήταν η εξής: «Είχατε 200 χιλιάδες πριμ με τον Π.Α.Ο.Κ. και 300 χιλιάδες για τις τελευταίες έξι συνεχόμενες νίκες. Σύνολο 500 χιλιάδες μπόνους. Αυτό είναι και το πρόστιμό σας. Αν κερδίσετε τον τίτλο σας το χαρίζω. Αν δεν πάρετε το Πρωτάθλημα το κρατάμε», τους είχε πει τότε.

Βαρύ πρόστιμο και η ΚΑΕ
Εξίσου μεγάλο πρόστιμο είχε επιβάλει και η ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά την ήττα και τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό για την συνέχεια του Κυπέλλου τον Οκτώβρη. Για την ακρίβεια είχε ανακοινωθεί και στους παίκτες αλλά και στο τεχνικό τιμ πως θα πρέπει να δώσουν το 50% του μηνιαίου τους μισθού!

Και πάνω-κάτω το πρόστιμο πρέπει να έφτασε στο μισό εκατομμύριο εάν αναλογιστεί κανείς τι συμβόλαια έχουν αρκετοί παίκτες της ΚΑΕ. Για παράδειγμα μόνο ο Σπανούλης πρέπει να πλήρωσε κοντά στις 100.000 ευρώ! Βάλτε την σούμα 12 παικτών και του τεχνικού τιμ και λογικά το ποσό θα βγήκε πάνω από μισό εκατομμύριο…

Ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που η ΚΑΕ Ολυμπιακός τιμώρησε με πρόστιμο την ομάδα. Ηταν και το 2009 (τέλη Οκτώβρη) όταν η ομάδα έχασε από την Μάλαγα στην Ισπανία. Τότε το πρόστιμο ήταν το 10% του μηνιαίου μισθού…

Οι 200.000 του Ντέμη
Μισό εκατομμύριο ευρώ δεν θυμόμαστε να έχει πέσει σε άλλον σύλλογο. Αλλά υπάρχουν κι άλλες «καμπάνες» που την άκουσαν οι παίκτες. Οπως για παράδειγμα αυτό του Ντέμη Νικολαϊδη στην ΑΕΚ της περιόδου 2007-08. Οταν η ΑΕΚ απογοήτευε στα πλέι οφ, ο Νικολαϊδης ανακοίνωσε μέσω του Δέλλα (αρχηγός τότε) πως οι παίκτες «έφαγαν» πρόστιμο 200.000 ευρώ. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως ήταν συμψηφισμός. Δηλαδή οι παίκτες δεν θα έπαιρναν το πριμ που είχαν κερδίσει (200.000 ευρώ) για τη νίκη τους στην Τούμπα.

15.000 κάθε παίκτης του Παναθηναϊκού
Μεγάλο πρόστιμο είχε πέσει και στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό την σεζόν 2008-09. Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν νικήσουν τον Αστέρα στην Τρίπολη και ο τότε τεχνικός διευθυντής, Κώστας Αντωνίου ανακοίνωσε την λυπητερή στους παίκτες! 15.000 ευρώ για τον κάθε ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε. Οπερ σημαίνει κοντά στις 200.000 ευρώ συνολικά ως ομάδα…

Τα μισά του Ντέμη ο Αδαμίδης
Στην ΑΕΚ είχε υπάρξει κι άλλο πρόστιμο στο πρόσφατο παρελθόν. Οταν διοικούσε ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ είχε ανακοινώσει πρόστιμο 100.000 ευρώ μετά την ήττα της ομάδας από τον Ηρακλή στις 21 Δεκεμβρίου του 2010.

Τα «καμπανάκια»
Βεβαίως τιμωρίες υπάρχουν και στις μικρότερες ομάδες. Εκεί τα συμβόλαια είναι μικρότερα, άρα και το πρόστιμο είναι πιο χαμηλό. Οπως στην περίπτωση του Λεβαδειακού και του Κομπότη. Ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει τιμωρήσει δύο φορές την ομάδα του.

Φέτος ήταν μετά τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα. Το ποσό ήταν 40.000 ευρώ. Ωστόσο έχει βάλει και μεγαλύτερο. Την σεζόν 2012-13 ο Λεβαδειακός έκανε δύο σερί ήττες (από Ξάνθη και Αρη) εισέπραξε συνολικά 8 τεμάχια και ο Κομπότης το κοστολόγισε το κάθε γκολ 10.000 ευρώ. Σούμα; 80.000 ευρώ για τους παίκτες του Λεβαδειακού.

Ο Πλεξίδας στην Λάρισα επίσης έριξε 50.000 ευρώ φέτος μετά το 0-0 με τον Πιερικό ενώ στον Εργοτέλη στον παρελθόν έχει επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ για τον κάθε παίκτη και 1.000 ευρώ για τους ποδοσφαιριστές που είχαν συμβόλαιο άνω των 100.000 ευρώ μετά από ήττα από τον ΟΦΗ.

Πρόστιμο επειδή οι παίκτες έπαιρναν κίτρινες κάρτες λόγω διαμαρτυριών (!) είχε βάλει ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, κ. Λούβαρης μετά από ματς με τη Νίκη Βόλου. Για κάθε τέτοια κάρτα 500 ευρώ στο ταμείο ως τιμωρία! Για εκείνη την ήττα όλη η ομάδα είχε τιμωρηθεί με το ποσό των 10.000 ευρώ…

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Στις 16 Απριλίου η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι 2024

Την Τρίτη 16 Απριλίου θα γίνει η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΕ προς ενημέρωση να αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί και πάλι στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας στις 16 Απριλίου 2024, για να ξεκινήσει το ταξίδι της προς τη γαλλική πρωτεύουσα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Η Τελετή Αφής θα αρχίσει στις 11:30, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι. Τις ενδυμασίες των συντελεστών του χορού έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμη σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία Mezzo – Soprano Joyce Di Donato και Master of Ceremonies θα είναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας.

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα παραλάβει από τα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος για να ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που θα διαρκέσει 11 ημέρες, έως τις 26 Απριλίου.

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Τόμας Μπαχ, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παρίσι 2024 Tony Estanguet , η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Amélie Oudéa-Castéra, η Ελληνικής καταγωγής Yφυπουργός Eξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισιού Anne Hidalgo τους οποίους θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Υπεύθυνος για τις Τελετής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης και Τελετάρχης ο Γιάννης Παπαδημητρίου

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέος Πρόεδρος του ΝΟΘΑ Καβάλας ο Χρήστος Μασάνης

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο ΝΟΘΑΚ :

Σας ενημερώνουμε ότι την 03 Απριλίου 2024 στο γραφεία του Ομίλου διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Για την θέση του Προέδρου που εκλέγεται με διαφορετικό τμήμα ψηφοδελτίου εκλέχθηκε ο:
Χρήστος Μασάνης.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο με αύξων αριθμό προτίμησης εκλέχθηκαν οι :
Πρόδρομος Ντουάνογλου
Παναγιώτης Ζαφειράκης
Μαγδαλινή Ελευθεριάδου
Βασίλειος Χονδρογιάννης
Κωνσταντίνος Παυλιδης
Εύαγγελος Πανδράκης
Ειρήνη Ασβεστά
Εριφύλη Βαλασάκη
Αναπληρωματικά Μέλη εκλέχθηκαν :
Νικόλαος Κωνσταντινίδης
Μιχαήλ Παυλίδης
Βλαδίμηρος Συπκώβ
Χρήστος Σίμος
Δέσποινα Γαβριηλίδου
Ακολούθησε η συγκρότηση σε σώμα των τακτικών μελών του Ομίλου με σκοπό την ανάθεση καθηκόντων όπως παρακάτω :
Πρόεδρος, Χρήστος Μασανης
Αντιπροεδρος, Πρόδρομος Ντουάνογλου
Γραμματέας, Μαγδαλινή Ελευθεριάδου
Ταμίας, Παναγιώτης Ζαφειράκης
Έφορος αγωνιστικού τμήματος, Κωνσταντίνος Παυλίδης
Έφορος προ αγωνιστικού τμήματος, Βασίλειος Χονδρογιάννης
Έφορος ακαδημιών, Εριφύλη Βαλασάκη
Έφορος υδατοσφαίρισης, Ειρήνη Ασβεστά
Έφορος αθλητικών εγκαταστάσεων – υλικού , Ευάγγελος Πανδράκης
Μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου θα οριστούν οι υπεύθυνοι – έφοροι όλων των αθλητικών τμημάτων του ΝΟΘΑΚ , προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη κάλυψη των αναγκών λειτουργίας όλων των τμημάτων που απαρτιζουν τον Όμιλο .
Ο ΝΟΘΑΚ καλωσορίζοντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, εύχεται υγεία, καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en