Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικολόγοι και ΔΕΗ έσωσαν τέσσερις μικρούς πελαργούς στην Κομοτηνή

Σωτήρια για τέσσερις συνολικά μικρούς πελαργούς αποδείχθηκε η συνεργασία της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης με το προσωπικό της ΔΕΗ Κομοτηνής, καθώς πριν από μερικές μέρες επιχείρησαν από κοινού στη διάσωση τους. 

Οι άνθρωποι της Οικολογικής Ομάδας ενημερώθηκαν από κάτοικο της περιοχής των Αγ. Θεοδώρων για την ύπαρξη τριών μικρών πελαργών που είχαν ξεμείνει στη φωλιά τους χωρίς τροφή και χωρίς φυσικά να είναι σε θέση να πετάξουν καθώς οι γονείς τους είχαν σκοτωθεί από ηλεκτροπληξία. Άμεσα ενημερώθηκε η ΔΕΗ της Κομοτηνής για να συνδράμει με τη χρήση των απαιτούμενων μέσων για τη διάσωση των πελαργών. 

Με τη βοήθεια καλαθοφόρου οχήματος και των τεχνικών της ΔΕΗ, η επιχείρηση διάσωσης στέφθηκε από πλήρη επιτυχία μιας και κατέστη εφικτό να κατέβουν στο έδαφος χωρίς να τραυματιστούν οι τρεις μικροί πελαργοί που βρίσκονταν στη φωλιά τους. Την ίδια ημέρα η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης ειδοποιήθηκε κάτοικο της περιοχής Αμβροσίας για την ύπαρξη ενός μικρού πελαργού τον οποίο είχε περισυλλέξει ο ίδιος και διατηρούσε στην αποθήκη του, ενώ όπως έγινε γνωστό το πτηνό έπεσε από τη φωλιά του τη στιγμή που προσπάθησε να πετάξει. 

Σε ανακοίνωσή της η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης ευχαριστεί «τη ΔΕΗ και το τεχνικό προσωπικό της για τη βοήθεια και την άμεση ανταπόκριση τους όποτε χρειάστηκε και υπενθυμίζει ότι χρειάζεται τη βοήθεια όλων των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο, να γίνει μέλος αυτής της προσπάθειας».

ΠΗΓΗ: thrakitoday.com

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά στο γυάλινο κτίριο, δίπλα από το Παλιό Νοσοκομείο Καβάλας

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου στο γυάλινο κτίριο πλησίον του παλιού Νοσοκομείου της Καβάλας.

Η φωτιά ήταν μικρής έκτασης και κατασβέστηκε άμεσα από την Π.Υ Καβάλας που βρέθηκε στο σημείο άμεσα με ένα όχημα.

Δείτε φωτογραφίες :

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα | Στο επίκεντρο τα κυκλοφοριακά προβλήματα των επαγγελματιών ταξί

Τα έργα στην πόλη της Καβάλας τα οποία συνεχίζονται καθημερινά το τελευταίο ένα χρόνο και σε διάφορα σημεία της πόλης φαίνεται πως έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα εκτός απο τους πεζούς και στην κυκοφορία της πόλης, όπως είναι η μετακίνηση των ταξί, η οποία λόγω των έργων είναι αεκετά δυσκολή σε αρκετά σημεία με τους επαγγελματίες να προσπαθούν να μεταφέρουν τους επιβάτες στον  προορισμό τους με απόλυτη ασφάλεια.

Ένα νέο πρόβλημα το οποίο έρχοναι να αντιμετωπίσουν, οι επαγγελματίες ταξί στην πόλη της Καβάλας, είναι οι πιάτσες ταξί όπου λόγω των έργων έχουν γίνει πολλές αλλάγες χωρίς να υπολογίζεται η ασφάλεια των επιβατών. Ενω προσφάτως μια νέα πιάτσα στο λιμάνι της Καβάλας ξεκίνησε να λειτουργεί, με το γεγονός αυτό να είναι ευχαριστώ τόσο για το επιβατικό κοινό όσο και για τους επαγγελαμτίες.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

11 με 19 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η Δραμοινογνωσία 2024

Ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου, η διεξαδωγή της Δραμοινογνωσίας 2024, η οποία θα λάβει μέρος απο τις 11 εως και τις 19 Μαϊου, στην Π.Ε της Δράμας απο το τοπικά οινοπία με διάφορε δράσεις καθημερινά. Η προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Μιχάλη Μουρβρετίδη, οι εμπλεκόμεοι φορείς αυτη την στιγμή είναι 80% έτοιμη για την φετινή δραμοινογωνσία.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en