Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Οδηγός περιήγησης για το μονοπάτι «Ο δρόμος του νερού»

Οι δράσεις ανάδειξης του μονοπατιού «Ο δρόμος του νερού» (Παλαιά Καβάλα – Άγιος Κωνσταντίνος Καβάλας) συνεχίζονται με την παραγωγή επιλεγμένων εκδόσεων, οι οποίες αναλαμβάνουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ιδιαιτερότητες και αξίες του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Ήδη διανέμεται σε υποδομές και υπηρεσίες παροχής τουριστικών υπηρεσιών της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής, ο 32σέλιδος οδηγός περιήγησης στο μονοπάτι. Εύχρηστος σε μέγεθος και δομή, κατάλληλος για χρήση στο πεδίο, με τεκμηριωμένο περιεχόμενο, εύληπτα κείμενα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και χάρτη της διαδρομής, η έκδοση συγκεντρώνει και ενσωματώνει όλη την πληροφορία που απαιτείται ώστε ο επισκέπτης να κινηθεί άνετα και ικανοποιητικά στο «δρόμο του νερού», αλλά και να επισκεφθεί προορισμούς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιάς Καβάλας, να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της Καβάλας και να ενημερωθεί για υποδομές ενημέρωσης, πολιτιστικά δρώμενα, και ενδιαφέρουσες δράσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Ο οδηγός περιήγησης σχεδιάστηκε και παράχθηκε στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα από το Δήμο Καβάλας σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων. Εκδόθηκε σε 2.300 αντίτυπα και διανέμεται από το Δήμο Καβάλας.

Η ταυτότητα του έργου

Το έργο «Οργάνωση και ανάδειξη του μονοπατιού «Ο δρόμος του νερού» (Παλαιά Καβάλα – Αγ. Κωνσταντίνος, Καβάλα)», υλοποιείται από το Δήμο Καβάλας, σε συνεργασία με τη 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με στόχο να συμβάλει στην ανάδειξη μιας διαδρομής ιδιαίτερης αξίας, να προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, να προσφέρει ενδιαφέρουσες ευκαιρίες ενημέρωσης και αναψυχής.

Το έργο, ύψους 561.150,00 € και διάρκειας 36 μηνών, εντάσσεται στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οι κύριες δράσεις του αφορούν σε τεχνικές εργασίες βελτίωσης και οργάνωσης της διαδρομής, στην τεκμηρίωση και ερμηνεία των στοιχείων του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του μονοπατιού, σε ενέργειες ενημέρωσης και προβολής, σε αρχαιολογικές εργασίες στο τμήμα που ταυτίζεται με το μεσαιωνικό υδραγωγείο Καβάλας, καθώς και στη σύνταξη σχεδίου προβολής του έργου για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Τραυματίας οδηγός από εκτροπή επιβατικού μετά τον Άγιο Σίλα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί κοντά στον Άγιο Σίλα.

Ο οδηγός του ΙΧ επιβατικού οχήματος των φωτογραφιών που κινούνταν από Καβάλα προς Σταυρό Αμυγδαλεώνα, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και εξετράπη της πορείας του. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός του και η άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο.

proininews.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Θεσσαλονίκη | Όρμησε για να χτυπήσει τη σύζυγό του επειδή ζήτησε 20 ευρώ

Ο άντρας εμφανίστηκε προκλητικός στο δικαστήριο – «Και εγώ σαν παιδί έφαγα ξύλο από τον πατέρα μου. Ό,τι έγινε, έγινε» – «Κρύβω όλα τα μαχαίρια του σπιτιού γιατί φοβόμαστε», είπε η σύζυγός του που είχε κάνει και τον προηγούμενο μήνα καταγγελία

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με έναν 55χρονο άντρα να ορμάει για να χτυπήσει τη σύζυγό του και τον ανήλικο γιο τους, όταν η γυναίκα του ζήτησε χρήματα για να πληρώσει τα ιδιαίτερα μαθήματα του παιδιού τους.

Μετά τη σύλληψή του, ο άντρας οδηγήθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής, υπό τους όρους ο άντρας να φύγει από την οικογενειακή εστία και της απαγόρευσης προσέγγισης της συζύγου του και του 13χρονου γιου του σε απόσταση 100 μέτρων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και όσα ανέφερε η γυναίκα στους δικαστές, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, μέσα στο σπίτι της οικογένειας, όταν η 50χρονη ζήτησε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ από τον σύζυγό της προκειμένου να πληρώσει τα ιδιαίτερα μαθήματα του 13χρονου παιδιού τους.

«Κρύβω όλα τα μαχαίρια του σπιτιού γιατί φοβόμαστε»

«Μου είπε ότι δεν έχει χρήματα και να πάω να δουλέψω για να βρω λεφτά. Έγινε φασαρία και σηκώθηκε για να με χτυπήσει. Μπήκε μπροστά ο γιος μας για να τον σταματήσει και τον έπιασε από τον γιακά, από το χέρι και τον πέταξε κάτω», είπε η γυναίκα στους δικαστές, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα την ίδια και τον ανήλικο γιο τους από τον κατηγορούμενο.

«Εγώ και το παιδί φοβόμαστε, δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει. Έχω κάνει άλλη μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία τον περασμένο μήνα και έχω φτάσει στο σημείο να κρύβω όλα τα μαχαίρια του σπιτιού γιατί φοβόμαστε», σημείωσε η γυναίκα.

Ιδιαίτερα προκλητικός ο πατέρας

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ουσιαστικά παραδέχθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται και εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός απέναντι στους δικαστές λέγοντας ότι πράγματι προσπάθησε να χτυπήσει τον γιο του αλλά δεν τα κατάφερε.

«Ήμουν ξαπλωμένος στο σαλόνι και μου ζήτησε 20 ευρώ για τα ιδιαίτερα του παιδιού. Της είπα δεν έχω να της δώσω. Έβριζε και απειλούσε και της είπα να πάει να βρει δουλειά. Η βία δεν είναι μόνο από τη μεριά μου, δεν σέβεται τίποτα εκείνη. Το παιδί με έχει χτυπήσει. Εγώ προσπάθησα να τον χτυπήσω αλλά τελικά δεν το χτύπησα. Και εγώ σαν παιδί έφαγα ξύλο από τον πατέρα μου. Ό,τι έγινε, έγινε», ανέφερε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του τονίζει ότι απαγορεύεται να χτυπάει τον γιο του.

protothema.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας |120 χρόνια δίπλα στον άνθρωπο ως ασπίδα αλληλεγγύης

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας είναι ένα φιλανθρωπικό και πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τοποθετημένο στην ακριτική περιοχή της Δράμας.

Σκοπός και λόγος ύπαρξής του σωματείου αυτού, είναι σαφώς η προσφορά πάσης φύσεως στήριξης, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ωφελούμενου ατόμου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en