Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξανά στο εδώλιο ο Γιώργος Καρκάς για τον βιασμό του οδηγού ταξί

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί και πάλι ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς μετά την έφεση που ασκήθηκε κατά της απόφασης του Κακουργιοδικείου που τον έκρινε, κατά πλειοψηφία 4-3, αθώο για τον βιασμό 25χρονου οδηγού ταξί.

Η έφεση φέρει την υπογραφή της εισαγγελέως εφετών Αρετής Σκαφίδα η οποία εξέφρασε την άποψη ότι δεν εκτιμήθηκαν σωστά τα στοιχεία που προέκυψαν από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, η οποία σημαδεύτηκε από εντάσεις. Η εισαγγελική λειτουργός εκτιμά  ότι η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έπρεπε να είναι καταδικαστική για τον νεαρό ηθοποιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας επικαλείται την ιατροδικαστική έκθεση η οποία η ίδια θεωρεί ότι πιστοποιεί την κακοποίηση του οδηγού ταξί.  Στο σκεπτικό της έφεσης η κ. Σκαφίδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμά πως δεν επαληθεύτηκε ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι στόχος του μηνυτή ήταν να αποσπάσει χρήματα από τον ηθοποιό καθώς ουδέποτε κατέθεσε αγωγή σε βάρος του ενώ ζήτησε μόνο την τιμωρία του.

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός θεωρεί πως οι διακυμάνσεις στην  ψυχολογική κατάσταση του οδηγού όταν πήγε εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο, όπως προκύπτει από μαρτυρίες, φαίνεται να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του πως κατά τη διάρκεια της κούρσας ο ηθοποιός του έριξε ναρκωτική ουσία στον καφέ πριν τον βιάσει.

Η άποψη της κ. Σκαφίδα έρχεται σε αντίθεση με αυτή της συναδέλφου της, εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που τον περασμένο Μάρτιο είχε εισηγηθεί την αθώωση του ηθοποιού, λόγω αμφιβολιών. Οι τρεις τακτικοί δικαστές διαφώνησαν με την  εισαγγελική πρόταση και τάχθηκαν υπέρ της καταδίκης του κατηγορούμενου για τον βιασμό του οδηγού. Ωστόσο, οι τέσσερις ένορκοι ήταν αυτοί που καθόρισαν το αποτέλεσμα κρίνοντας αθώο τον Γιώργο Καρκά. Το δικαστήριο, πάντως, αναγνώρισε στον ηθοποιό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τον καταδίκασε σε 30 ημέρες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών με το οποίο ήταν, επίσης, αντιμέτωπος.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Απάτες άνω των 138.000 ευρώ εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. | Πώς δρούσε το κύκλωμα

Προσποιούμενα άλλοτε τους λογιστές κι άλλοτε τους υποψήφιους αγοραστές οχημάτων, οι δράστες κατηγορούνται ότι τηλεφωνούσαν στους παθόντες και με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών ή τους έπειθαν να μεταβούν σε ΑΤΜ, με σκοπό την μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς δικαιούχων τους οποίους είχαν «στρατολογήσει», έναντι χρηματικής αμοιβής.

«Πρωταγωνιστικό» ρόλο στην αποδιδόμενη εγκληματική δράση του κυκλώματος φαίνεται πως είχαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, απάτη με υπολογιστή και εγκληματική οργάνωση. Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει τα στοιχεία επιπλέον 21 προσώπων που εμφανίζονταν ως δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών και κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε απάτες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, η εγκληματική ομάδα φαίνεται ότι διέπραξε το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους συνολικά 20 απάτες, οι δύο εκ των οποίων σε απόπειρα. Στις περιπτώσεις που τα εμπλεκόμενα άτομα προσποιούνταν τους λογιστές φαίνεται πως έπειθαν τα θύματά τους ότι είναι δικαιούχοι επιδομάτων, ενώ καταγγέλθηκαν και περιπτώσεις απάτης με το πρόσχημα αγοράς οχημάτων μέσω διαδικτυακών αγγελιών.

Το κύκλωμα φαίνεται πως δρούσε σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, με τις περισσότερες απάτες που ανακοινώθηκε ότι εξιχνιάστηκαν να τελέστηκαν στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης όσο και για την (τυχόν) συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για την εξαφάνιση της 16χρονης Χριστίνας από παιδική δομή

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές έπειτα από την εξαφάνιση ενός 16χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη από χώρο παιδικής προστασίας την Τρίτη, 16 Απριλίου. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε Missing Alert και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της έφηβης, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι, που θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Τα στοιχεία της 16χρονης

Η Χριστίνα Ρ. έχει ύψος 1,65, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια και είναι αδύνατη. Φορούσε μαύρη ζακέτα, μαύρο κολάν, αθλητικά άσπρα παπούτσια και τσάντα πλάτης μαύρη.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app, όπου υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θεσσαλονίκη | Τον απείλησαν με πιστόλι και χειροβομβίδα για να του αποσπάσουν 50.000 ευρώ | Εμπλεκόμενος απότακτος αστυνομικός

Μια περίεργη υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος 48χρονου κατάφεραν εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ένας 48χρονος επαγγελματίας στον χώρο των κατασκευών στη Θεσσαλονίκη, κατήγγειλε πως ο απότακτος αστυνομικός μαζί με δύο ακόμη άτομα τον απείλησαν, απαιτώντας εκβιαστικά το ποσό των 50.000 ευρώ. Το ποσό αυτό παρουσίαζαν ως χρέος που φέρεται να είχε προς έναν 45χρονο υπήκοο Αλβανίας, από προηγούμενη επαγγελματική τους συνεργασία.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο 48χρονος, οι κατηγορούμενοι πήγαν σε κατάστημά του στην περιοχή του δήμου Θέρμης και τον απείλησαν επιδεικνύοντάς του πιστόλι και μία χειροβομβίδα που είχε πάνω του ένας εξ αυτών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται εκτός από τον 48χρονο πρώην αστυνομικό, ο οποίος φέρεται να αποτάχθηκε για εμπλοκή σε απάτες, ένας 48χρονος συνεργός του και ο 45χρονος, στον οποίο καταλογίζεται ηθική αυτουργία στην πράξη της απόπειρας εκβίασης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου αλλοδαπού και άλλων δύο 48χρονων (ένας εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο αναζητήσεων), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsbeast.gr, lifo.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en