Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ναυάγιο-τραγωδία στο Αιγαίο με 16 μετανάστες νεκρούς

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο γυναίκες, επτά άνδρες και επτά παιδιά, εκ των οποίων τέσσερα αγόρια, δύο κορίτσια και ένα βρέφος κορίτσι.

Με αρνητικά αποτελέσματα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα βυθίστηκε ξύλινο σκάφος με μετανάστες και πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικα παιδιά και ένα βρέφος.

Τρεις από τους επιβαίνοντες του ξύλινου σκάφους, δύο γυναίκες και ένας άνδρας κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν σώοι σε παραλία του Αγαθονησίου.

Οι σοροί των άτυχων μεταναστών και προσφύγων αλλά και οι τρεις διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Πυθαγόρειο της Σάμου με σκάφος του λιμενικού σώματος.

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο γυναίκες, επτά άνδρες και επτά παιδιά (Τέσσερα αγόρια, δύο κορίτσια και ένα βρέφος κορίτσι).

Το ξύλινο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και σε αυτό σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση επέβαιναν συνολικά 21 άτομα.

Στην επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της frontex και παραπλέοντα πλοία.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να συνεχιστεί την Κυριακή καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι που κατά τόπους θα φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Η Αγκυρα εκμεταλλεύεται την τραγωδία στο Αγαθονήσι διεκδικώντας την επιχείρηση διάσωσης! – Ηχηρή απάντηση Παυλόπουλου

Βίτσας: Δεν πρέπει να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου 

Οδύνη για το ναυάγιο εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

«Η νέα τραγωδία υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε από συμφέροντα διακινητών, ούτε από «πολιτικές» κρατών, ούτε να είναι έρμαιο της απελπισίας ανθρώπων» τόνισε ο κ. Βίτσας. Όπως είπε, «δεν μπορούμε, ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Βίτσας ενημερώνεται για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης. Επίσης, για τη διαχείριση του θέματος, έχει θέσει σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, τις δομές της ενδοχώρας καθώς και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Η Αγκυρα εκμεταλλεύεται την τραγωδία στο Αγαθονήσι διεκδικώντας την επιχείρηση διάσωσης! – Ηχηρή απάντηση Παυλόπουλου

Απίστευτη πρόκληση από την Αγκυρα που δεν διστάζει να εκμεταλλευθεί την τραγωδία στο ναυάγιο με τους μετανάστες στο Αγαθονήσι, διεκδικώντας το δικαίωμα Έρευνας και Διάσωσης ακόμη και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Την ώρα που το ελληνικό Λιμενικό δίνει μάχη για να σώσει τους μετανάστες, από το πολύνεκρο ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, η Τουρκία εξέδωσε Navtex και παίρνει την “πατρότητα” της επιχείρησης έρευνας – διάσωσης.

Τουρκικά πλοία πλέουν στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου εμποδίζοντας τις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης των ναυαγών καθώς δημιουργείται και σύγχυση στα παραπλέοντα σκάφη για το ποιος έχει τον συντονισμό της επιχείρησης SAR.

Οι ελληνικές Αρχές από τις 06.40 το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσαν με τις NΟΤΑΜ’s A722/18 και Α/723/18 την διεξαγωγή επιχείρησης SAR σε δυο περιοχές ακτίνας 5ν.μ. από τα δυο σημεία (οι μπλε κύκλοι). Η αναγγελία αυτή ισχύει μέχρι το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με τις ελληνικές NOTAM’s καλούνται όλα τα εναέρια μέσα να επικοινωνούν με το Κέντρο του Πειραιά PIRAEUS JRCC πριν εισέλθουν στις συγκεκριμένες περιοχές και επισημαίνεται ότι η περιοχή αυτή εμπίπτει στο FIR Αθηνών.

Η Τουρκική NAVTEX(0402/18) δεσμεύει μια μεγάλη περιοχή η οποία επικαλύπτει όχι μόνο ελληνική περιοχή ευθύνης αλλά ακόμη και τα χωρικά ύδατα των ελληνικών νησιών (Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι) ενώ αποκόπτει τα δυο ελληνικά νησιά από το σύμπλεγμα των Λειψών.

Ηχηρή απάντηση Παυλόπουλου

Απάντηση και στην σημερινή πρόκληση της Τουρκίας έδωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος απο την Αρεόπολη και τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, δηλώνοντας ότι «τα σύνορά μας τα καθορίζει το Διεθνές Δίκαιο, με τρόπο που δεν αφήνει κανένα κενό, καμιά αμφισβήτηση. Και δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξη γκρίζων ζωνών. Αυτό είναι κάτι το οποίο διευκρινίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, γιατί είναι η βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σοκ με νεκρό άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε από φωτοβολίδα την Καθαρά Δευτέρα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας από τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αδικοχαμένος νεαρός μαζί με φίλους του παρακολουθούσαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Μόλις ολοκληρώθηκε η γιορτή ,οι φίλοι πήγαν για διασκέδαση στον κεντρικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου όταν μια ναυτική φωτοβολίδα που έφερε κάποιος από την ευρύτερη παρέα εξερράγη και καρφώθηκε στο σώμα του Μανώλη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου λίγη ώρα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που έφερε στην κοιλιακή χώρα . Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κακή χρήση μιας φωτοβολίδας – λάμψης η οποία εξερράγη με αποτέλεσμα να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον 33χρονο.

Η μητέρα του 33χρονου έσπευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως δεν τα κατάφεραν να κρατήσουν τον γιο της στη ζωή.

Γιάννης Γ.

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 25-03-2024

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καταγγελίες για περιστατικά βίας από γονείς σε εκπαιδευτικούς!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες από εκπαιδευτικούς για περιστατικά βίας από γονείς (!) επειδή διαφωνούν με τις βαθμολογίες των παιδιών τους.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Ελένη Σακαλή στην proini

Τα περιστατικά βίας τα οποία αντιμετωπίζουμε, τα περιγράφουμε στην ανακοίνωση μας. Δεν μπορούμε να γίνουμε περισσότερο συγκεκριμένοι. Είναι περιστατικά τα οποία γίνονται συνήθως στο διάλειμμα. Οι μαθητές μαλώνουν μεταξύ τους, τσακώνονται και χτυπιούνται μεταξύ τους. Υπάρχουν φραστικές επιθέσεις αλλά υπάρχουν και φραστικές επιθέσεις των γονέων απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Οι αιτίες είναι πολλές. Κυρίως οι γονείς νομίζουνε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επιτελούν το έργο τους όπως πρέπει. Αυτό αφορά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογούν. Νομίζουν ότι τα παιδιά τους αξίζουν περισσότερο και επιτίθενται φραστικά τους εκπαιδευτικούς.

Για το θέμα μίλησε και το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ Νεκτάριος Κορδής στο enanews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en