Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκησε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0 την ΑΕΚ

Νίκησε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0 την ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική των Play Off της Super League. Το γκολ πέτυχε ο Τσόλακ στο 50΄ κι έτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» μείωσε στους 10 βαθμούς τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό. Αντίθετα, η ΑΕΚ παραμένει τρίτη με διαφορά μόλις ενός βαθμού από τον Άρη και τριών από τον Παναθηναϊκό.

Ελάχιστες φάσεις και αργός ρυθμός ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου, ίσως του χειρότερου των τελευταίων χρόνων σε ντέρμπι «Δικεφάλων». Από τη μία πλευρά η ΑΕΚ ήθελε πάση θυσία να αποφύγει ακόμα μία ήττα κι αυτό την έκανε (ακόμα πιο) επιφυλακτική, από την άλλη ο ΠΑΟΚ έδειχνε να συμβιβάζεται μια χαρά με το αργό τέμπο. Άλλωστε, παρατάχθηκε με επτά αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της Γάνδης, που πέτυχε το θρίαμβο της πρόκρισης στους «8» του Conference League.

Η ιδιαιτερότητα, όμως, είναι ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν και κάποιες πολύ ποιοτικές επιλογές σε παίκτες που δεν λογίζονται ως αναντικατάστατοι. Για παράδειγμα ο Ρουμάνος Μιτρίτσα, ο οποίος είχε «πληγώσει» την ΑΕΚ και στο πρόσφατο παρελθόν, ήξερε πώς να δημιουργεί προβλήματα στους γηπεδούχους. Αφού… προειδοποίησε μια-δυο φορές, στο 50ο λεπτό πέρασε έξοχη κάθετη στον Τσόλακ ο οποίος έφυγε τετ-α-τετ με τον Στάνκοβιτς και πλάσαρε υποδειγματικά για το 0-1.

Με τη φόρα που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, η διαχείριση ενός τέτοιου πλεονεκτήματος ήταν εύκολη. Έτσι, κατάφερνε από τη μία να κρατάει εύκολα τους «κιτρινόμαυρους» μακριά από την περιοχή του Πασχαλάκη, από την άλλη να αναζητά την ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς.

Την είχε και με τον Τσόλακ στο 60΄ και με τον Τσιγγάρα στο 65΄, όμως ο Στάνκοβιτς κράτησε την ΑΕΚ στο παιχνίδι. Συνεπώς η Ένωση εξακολουθούσε να ελπίζει, παρότι ήταν πολύ μέτρια και από το επίπεδο αυτό δεν ξέφυγε ούτε ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ στο ντεμπούτο του και έτσι νίκησε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0 την ΑΕΚ

Βέβαια, ένας αμυντικός χαφ ποτέ δεν φέρνει την Άνοιξη, όσο σπουδαίος κι αν είναι. Η ΑΕΚ έχει άλλα προβλήματα, πολύ πιο σοβαρά από την προσθήκη νέων παικτών. Ο ενδέκατος συνεχόμενος αγώνας χωρίς νίκη με αντίπαλο το ΠΑΟΚ, αποδεικνύει και την έκταση του προβλήματος…

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-1 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 50′ Τσόλακ

Κίτρινες κάρτες: Τσιγγάρας, Ζαμπά, Ίνγκασον

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μισελέν (84′ Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Κριχόβιακ, Χατζισαφί (71′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (56′ Γκαρσία), Άμραμπατ, Αραούχο, Τσούμπερ (84′ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Ζαμπά (76′ Τέιλορ), Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (67′ Μπίσεσβαρ), Τσόλακ (85′ Άκπομ).

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συζήτησε για τις παρεμβάσεις στο “Ανθή Καραγιάννη” ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ΑΜ-Θ για θέματα αθλητισμού , Στέλιο Ιγνατιάδη.

Συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα αθλητικών υποδομών της περιοχής μας, ειδικότερα οι παρεμβάσεις που επείγουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και η χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Περαμου Δήμου Παγγαίου .

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάρ:<<Ντου>>από σειχη σε αγώνα ποδοσφαίρου

Ο Αλ Θάνι είναι πρόεδρος της Αλ Γουάκρα κι η παράβαση που έδωσε ο διαιτητής στο 65ο λεπτό δεν του άρεσε καθόλου!

Ο Αμπτουλραχμάν Αλ Τζασίμ έδειξε πέναλτι για χέρι κι αφού πρώτα εξέτασε τη φάση στο VAR.Η απόφαση του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει <<ντου>>στον αγωνιστικό χώρο .

Ο πρόεδρος της Αλ Γουακρά ήταν σε έξαλλη κατάσταση , με τους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του, αλλά και ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Ο Ακράμ Αφίφ έστειλε την μπάλα άουτ στην εκτέλεση , με την Αλ Γουάκρα να αντέχει ως το τέλος , μολονότι έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακα της, Σαούντ Αλ Κατέρ στο  76’. Μετά το 0-0 στο ντέρμπι κορυφής ,η πρωτοπόρος Αλ Σαντ διατήρησε το +4 από τους Αλ Γουακρά .

Γιάννης Γ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en