Quantcast
Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Μοσχαρίσιο καρέ με μυρωδικά

Μια συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα λαχταριστό πιάτο.!

Υλικά για 8-10 άτομα

  • 1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορο
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο
  • 2 κουταλιές του γλυκού σπόρους κύμινου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σέλινου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Αλάτι και χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κιλά μοσχαρίσιο καρέ
  • 2 και 1/4 φλιτζάνι (510 γραμμάρια ) μαύρη μπίρα ή κόκκινη
  • 2 και 1/4 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 60 γραμμάρια (4 κουταλιές της σούπας) κρύο ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μάραθο, κόλιανδρο, κύμινο, σέλινο, και σπόρους κύμινου, 2 κουταλιές  γλυκού αλάτι και 1 κουταλιά του πιπέρι και το ρίχνετε σε επιφάνεια κοπής. Βάζετε το κρέας πάνω στο μείγμα μυρωδικών και κυλήστε το προς όλες τις κατευθύνσεις.
  2. Στη συνέχεια βάζετε το κρέας με ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε το με μεμβράνη και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμαίνετε στους 100 ° C.
  3. Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετήστε το μοσχάρι με τα κόκαλα προς τα κάτω και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 1/2 ώρες. Στη συνέχεια αφαιρέστε το μοσχαρίσιο καρέ απ’ το φούρνο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 1 έως 1-1 / 2 ώρες.
  4. Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 260 ° C. Ξανά βάζετε το μοσχάρι στο ταψί και ψήνετε για περίπου 12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια αφαιρέστε το μοσχάρι απ’ το ταψί και βάζετε σε μια πιατέλα.
  5. Ετοιμάζετε τη σως σερβιρίσματος. Μεταφέρετε τα υγρά από το ταψί σε ένα μπολ.
  6. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα υγρά από το μπολ με τη μπίρα και αφήνετε να πάρει βράση, ανακατεύοντας προς τα κάτω τον αφρό. Βράζετε μέχρι το υγρό να μειωθεί σε 3/4 του φλιτζανιού, για 10 έως 15 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό και τη μουστάρδα και συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μειωθεί σε περίπου 1-1 / 2 φλιτζάνι για άλλα 10 λεπτά. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι λιώσει, κατεβάστε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
  8. Κόβετε σε φέτες το μοσχαρίσιο καρέ και σερβίρετε με τη σως.

Click to comment

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολη γαλλική κρεμμυδόσουπα

Εξαιρετική γεύση, απλότητα στην προετοιμασία…

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 5 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος
  • 2 κ. σ. ξηρό σέρι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 4 φέτες ψωμί γαλλικής μπαγκέτας
  • 4 φέτες τυρί προβολόνε
  • 2 φέτες ελβετικό τυρί, σε κύβους
  • τσαγιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό βοδινού κρέατος, το σέρι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος που είναι κατάλληλα για φούρνο και τοποθετήστε από μία φέτα ψωμί πάνω στο καθένα (το ψωμί μπορεί να σπάσει σε κομμάτια αν προτιμάτε).
Βήμα 5
Στρώστε σε κάθε φέτα ψωμιού μια φέτα προβολόνε, 1/2 φέτα ελβετικό τυρί σε κύβους και 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τα μπολ σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς, 2 έως 3 λεπτά.
Βήμα 7
Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε!

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολο κέικ πορτοκαλιού της μαμάς

Αρωματικό και λαχταριστό…

Υλικά

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από 3- 4 πορτοκάλια
  • 1 κ. γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 3
Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομοιγενοποιηθούν, περίπου 5 λεπτά. Σε χαμηλή ταχύτητα και με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να χτυπάτε αργά. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μην αναμειγνύετε υπερβολικά.
Βήμα 4
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 50- 60 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
Βήμα 5
Εάν η κορυφή ροδίσει γρήγορα κατά το ψήσιμο, καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 6
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα και απολαύστε.

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Κοτόπουλο με γλάσο μελιού

Ελαφρύ γεύμα που όλοι θα απολαύσουν..

Υλικά

  • 2 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/8 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε και μαγειρέψτε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα μελιού στο τηγάνι. Συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και η σάλτσα να πήξει, περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4

Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en