Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 98η επέτειος απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 η Αλεξανδρούπολη γιόρτασε την 98η Επέτειο των «Ελευθερίων» της και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό.

Τον φετινό πανηγυρικό εορτασμό των Ελευθερίων της Αλεξανδρούπολης τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ενώ στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστη και ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρόντες στον σημερινό εορτασμό των Ελευθερίων, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υφυπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της ΝΔ, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, Δημήτρης Ρίζος και Γιώργος Καϊσας, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς και ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Δημήτρης Κούκκος.

Στις εκκλησιαστικές ακολουθίες συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και οι Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων και Φιλίππων κ. Στέφανος.

Τα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης γιορτάστηκαν με κάθε επισημότητα και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις, αρχικά με την επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου παρουσία των επισήμων και πλήθους κόσμου.

Αμέσως μετά ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, που διεξήχθη με παλμό και ζωντάνια.

«Το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, έχουν διαμορφώσει οριστικά και αμετάκλητα τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση ως προς αυτά τα σύνορα. Άρα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στη δήλωσή του, μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υπεράσπισης της αρραγούς ενότητας για την επίτευξη των εθνικών μας στόχων, στην ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας να υπερασπισθούν ανά πάσα στιγμή τα σύνορά μας, στον αμετάκλητο και σαφή καθορισμό των συνόρων της χώρας από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, αλλά και στη συνεχιζόμενη κράτηση στην Αδριανούπολη των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογράμμισε τρία μηνύματα με πρώτο αυτό της ενότητας, λέγοντας πως «Εμείς οι Έλληνες ό,τι μεγάλο και σημαντικό το πετύχαμε ενωμένοι, ενώ ο διχασμός και η διχόνοια οδήγησαν σε καταστροφές ή ακόμα και σε απώλεια του εθνικού μας κορμού».

Το δεύτερο μήνυμα αφορά την υπεράσπιση της πατρίδας και ο κ. Παυλόπουλος διεμήνυσε προς όλους «και ιδίως προς τη γειτονική Τουρκία, ότι το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, έχουν διαμορφώσει οριστικά και αμετάκλητα τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση ως προς αυτά τα σύνορα. Άρα, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες».

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις μας δήλωσε πως «Έχοντας πίσω τους τη μεγάλη παράδοση των γενναίων προγόνων μας και των αγώνων τους είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστούν τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία μας, που επαναλαμβάνω είναι σύνορα και έδαφος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που από την 1η Μαρτίου κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, απευθύνοντας, τρίτο, μήνυμα προς την Τουρκία «για την αυθαίρετη κράτηση των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας», όπως τόνισε. «Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη, κρατούνται επί μακρόν, αυθαιρέτως και κατά παράβαση κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου, δύο στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η αυθαιρεσία της Τουρκίας δεν είναι σε θέση να πλήξει τα στελέχη μας, των οποίων το ηθικό είναι ακμαίο στον υπέρτατο βαθμό, αποδεικνύοντας έτσι τι σημαίνει ελληνικός στρατός και ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτή όμως η αυθαιρεσία πλήττει και μάλιστα καιρίως το κύρος της Τουρκίας και της ηγεσίας της. Διότι αυτή η αυθαιρεσία, που έχει προκαλέσει την ευρωπαϊκή αλλά και τη διεθνή κατακραυγή, είναι πλήγμα εναντίον της Δημοκρατίας, των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου ακόμη και αυτού, τούτου του πολιτισμού μας. Έστω και τώρα ας αναλάβει η Τουρκία τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Διεθνή Κοινότητα εν γένει».

Στη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, αναφέρθηκε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις των Ελευθερίων.

«Πέρασαν 98 χρόνια από τότε που ο άνεμος ελευθερίας φύσηξε στην Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνοντας την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Μια ελευθερία, δυστυχώς, την οποία δεν απολαμβάνουν εδώ και δυόμισι μήνες οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Αδριανούπολης» σημείωσε.

Δήλωσε πως ζήτησε «από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, να επισκεφθεί σήμερα τους δύο αξιωματικούς και να τους παρέχει, όχι απλά την ηθική στήριξη, την οποία τους παρέχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά να υπενθυμίσει το αυτονόητο, ότι οι δύο αξιωματικοί δεν φύλαγαν μόνο ελληνικά, αλλά και ευρωπαϊκά, σύνορα».

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την Τουρκία «εδώ και τώρα να δώσει οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δύο αξιωματικών μας. Να σεβαστεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας. Να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα αλλά και συνολικά απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο

 

 

 

 

 

alexpolisonline.com

Click to comment

Απάντηση

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΥΠΑ | Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

Αναρτήθηκαν σήμερα Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, της νέας διαδικτυακής δράσης επαγγελματικής κατάρτισης, με τίτλο «Προσωποποιημένη Επιμόρφωση, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η κατάρτιση πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι πίνακες βρίσκονται στη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/nea-anakoinwseis.

Σε κάθε ωφελούμενο του προγράμματος θα αποσταλεί άμεσα από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό e-mail για την οριστική επιλογή του και για τα επόμενα βήματα σχετικά με την εγγραφή του στην εκπαιδευτική πλατφόρμα και την παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων.

Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή προσωποποιημένων διαδικτυακών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που η συνολική τους διάρκεια θα κυμαίνεται από 100 έως 250 ώρες.

Οι ωφελούμενοι της δράσης θα κληθούν αρχικά να συμπληρώσουν εξειδικευμένα ερωτηματολόγια, τα οποία, στη συνέχεια, θα επεξεργαστεί το ΕΚΠΑ, μέσω μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αναδείξει τα προσωποποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, που θα κληθεί μετά κάθε ωφελούμενος να παρακολουθήσει, ενώ το περιεχόμενό τους θα αποτελείται από μαθήματα και διδακτικές ενότητες που θα έχουν άμεση συνάρτηση με το προσωπικό προφίλ τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ συνεχίζει τις επιτυχημένες συνεργασίες υλοποίησης δράσεων επαγγελματικής κατάρτισης σε συνεργασία με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη | Έκαναν πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ με κρυψώνα τη φόδρα του μπουφάν και έδειραν υπάλληλο για να ξεφύγουν

Πλιάτσικο σε δύο σούπερ μάρκετ τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 27/3 τέσσερα άτομα. Στη μία περίπτωση μάλιστα, χτύπησαν υπάλληλο του καταστήματος για να ξεφύγουν.

Δύο από τα τέσσερα άτομα και ειδικότερα μια 27χρονη και μια 16χρονη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr οι δύο κοπέλες μαζί με τους δύο συνεργούς τους, αφαίρεσαν -σε δύο περιπτώσεις χθες- με τη μέθοδο της απασχόλησης και της απόκρυψης εντός του μπουφάν σε διαμορφωμένη φόδρα, από καταστήματα – σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Ευόσμου, φιάλες ελαιόλαδου και διάφορα προϊόντα.

Η 27χρονη στην δεύτερη περίπτωση προκειμένου να διατηρήσει τα αφαιρεθέντα προϊόντα και να διαφύγει από το κατάστημα επιτέθηκε στην υπεύθυνη του καταστήματος ενώ ο συνεργός τη χτύπησε στο πρόσωπο.

Οι συνεργοί των δύο γυναικών αναζητούνται ενώ οι δύο συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα | Ερευνάται το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή μέσα σε σχολικό συγκρότημα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιό της. Αμέσως μετά ο μαθητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και στην συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του.

Όπως είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Σίμου, «ο μαθητής βρίσκεται σήμερα στο σχολείο», ενώ σχετικά με το περιστατικό ανέφερε:

«Για άγνωστο ακόμα λόγο καταστράφηκε το φωτιστικό ασφαλείας την ώρα λειτουργίας του σχολείου που βρίσκεται σε κλιμακοστάσιο του σχολικού κτιρίου και εκείνη την στιγμή περνούσε από το σημείο ο μαθητής, με αποτέλεσμα να τον κτυπήσει το ρεύμα» και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα το πώς ακριβώς ο μαθητής ήλθε σε επαφή με το κατεστραμμένο φωτιστικό, την ώρα που αποχωρούσε από το σχολείο μετά το τέλος των μαθημάτων».

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιδήμαρχος, «το φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο λειτουργεί όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, έσπασε την ώρα λειτουργίας του σχολείου», συμπληρώνοντας ότι «το ερώτημα είναι πως ακριβώς έσπασε το φωτιστικό ασφαλείας».

Επίσης, όπως αναφέρει η Κατερίνα Σίμου, «το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι ένα σχετικά καινούργιο σχολείο και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες σε όλες τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρολογικών, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες του δήμου πήγαν στο σχολείο για να αποκαταστήσουν την βλάβη».

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Αυτεπιστασίας, Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού Οδών, Κτιρίων, Συντήρησης, Κλιματισμού και Αντικεραυνικής Προστασίας, του Δήμου Πατρέων, σχετικά με το περιστατικό της ηλεκτροπληξίας του μαθητή αναφέρονται τα εξής:

«Το περιστατικό αφορά φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο χώρο του κλιμακοστασίου βάσει των τεχνικών προδιαγραφών από την κατασκευή του σχολείου (πρόσφατης κατασκευής) και σε ύψος που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή άνθρωπος, χωρίς να καταβάλει προσπάθεια και να χρησιμοποιήσει σκάλα. Όπως δε, μας πληροφόρησαν στο φωτιστικό υπήρξε βανδαλισμός, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η υπηρεσία προχώρησε σε έλεγχο της εγκατάστασης του κτιριακού συγκροτήματος και διαπίστωσε ότι τα συστήματα ασφαλείας (αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης – ασφάλεια βραχυκυκλώματος) λειτούργησαν και λειτουργούν κανονικά».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en