Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλες καταστροφές στη Σαμοθράκη (pics & vids)

Ο μετρητής του τοπικού μετεωρολογικού σταθμού χάλασε στις 2.39 τα ξημερώματα και σταμάτησε στα 313 χιλιοστά βροχής, αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος Σαμοθράκης – Γέμισε με λάσπη ο πρώτος όροφος του Κέντρου Υγείας

 Την εικόνα μιας βιβλικής καταστροφής περιέγραψε στο protothema.gr ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας, ο οποίος έκανε λόγο για «τέτοια νεροποντή που ούτε στον τυφώνα της Καραϊβικής δεν πρέπει να υπήρξε».

Η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Σαμοθράκη το βράδυ της Δευτέρας προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις, το νησί κόπηκε στα δύο, ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα που «κόλλησαν» με το αυτοκίνητό τους σε ρέμα στην Κακιά Μεριά.
Είναι ενδεικτικό της τρομερής καταιγίδας που σάρωσε το νησί ότι «χάλασε ο μετρητής στον τοπικό μετεωρολογικό σταθμό στις 2.39 τα ξημερώματα και σταμάτησε στα 313 χιλιοστά βροχής», όπως είπε ο κ. Βίτσας και συμπλήρωσε ότι «μπορεί να έριξε και άλλα 150 χιλιοστά βροχής».

 

Οι φωτογραφίες είναι από το e-evros.gr

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης μίλησε για τεράστιες ζημιές στους δρόμους. «Ο κεντρικός οδικός άξονας είναι κατεστραμμένος. Η νότια πλευρά του νησιού έχει αποκοπεί, κάθως έχουν υποχωρήσει γέφυρες και δεν έχω εικόνα για το τι γίνεται εκεί».

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς Λάκκωμα και έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, ενώ παρασύρθηκε γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ του δρόμου Καμαριώτισσας – Χώρας.

 

 

Μάλιστα, ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο. Παράλληλα τους ενημέρωσε πως σήμερα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά.

«Το δημαρχείο δεν υφίσταται» λέει ο Αθανάσιος Βίτσας, «οι τοίχοι υποχώρησαν και η βροχή πέρναγαν σαν καταρράκτης από μέσα. Στο κέντρο υγείας έχει καταστραφεί ο πρώτος όροφος, καθώς έχει γεμίσει παντού με λάσπες. Δεκάδες επιχειρήσεις, δηλαδή καφενεία, ταβέρνες και καταστηματα έχουν εκτεταμένες ζημιές» προσθέτει.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχει κοπεί το νερό, καθώς έχει καταστραφεί το δίκτυο υδροδότησης του νησιού, ενώ οι τηλεπικοινωνίες που είχαν πρόβλημα τη νύχτα έχουν αρχίσει και αποκαθίστανται. «Για κάποιον περίεργο λόγο δεν κόπηκε το ρεύμα, ευτυχώς για εμάς» επισημαίνει ο κ. Βίτσας, ο οποίος εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις επόμενες ώρες λόγω των προγνώσεων για νέα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος επίσης μίλησε στο protothema.gr, περιγράφει την ίδια κατάσταση που επικρατεί στο νησί. «Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης από τις κατολισθήσεις και τη νεροποντή, τόσο σε κεντρικούς δρόμους που συνδέουν τους οικισμούς όσο και στους δρόμους μέσα στη Χώρα» ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς και πρόσθεσε: «Έχουν διακοπεί οι συγκοινωνίες, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές στο δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας και πολλά καταστήματα, λόγω της λάσπης και φερτών υλικών. Σκοπεύουμε να ζητήσουμε τη κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

 

 

 

 

 

 

 
 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η την περιοδεία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στην Βόρεια Ελλάδα συνεχίστηκε και στην πόλη της Καβάλας όπου ο ίδιος συνάντησε του πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα αλλά και με άλλους επαγγελματίες φορείς της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα επαγγελματικά, τα επιχειρηματικά θλεματα αλλα και η οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΥΠΑ | Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

Αναρτήθηκαν σήμερα Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, της νέας διαδικτυακής δράσης επαγγελματικής κατάρτισης, με τίτλο «Προσωποποιημένη Επιμόρφωση, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η κατάρτιση πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι πίνακες βρίσκονται στη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/nea-anakoinwseis.

Σε κάθε ωφελούμενο του προγράμματος θα αποσταλεί άμεσα από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό e-mail για την οριστική επιλογή του και για τα επόμενα βήματα σχετικά με την εγγραφή του στην εκπαιδευτική πλατφόρμα και την παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων.

Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή προσωποποιημένων διαδικτυακών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που η συνολική τους διάρκεια θα κυμαίνεται από 100 έως 250 ώρες.

Οι ωφελούμενοι της δράσης θα κληθούν αρχικά να συμπληρώσουν εξειδικευμένα ερωτηματολόγια, τα οποία, στη συνέχεια, θα επεξεργαστεί το ΕΚΠΑ, μέσω μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αναδείξει τα προσωποποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, που θα κληθεί μετά κάθε ωφελούμενος να παρακολουθήσει, ενώ το περιεχόμενό τους θα αποτελείται από μαθήματα και διδακτικές ενότητες που θα έχουν άμεση συνάρτηση με το προσωπικό προφίλ τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ συνεχίζει τις επιτυχημένες συνεργασίες υλοποίησης δράσεων επαγγελματικής κατάρτισης σε συνεργασία με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en