Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν πλένει συστηματικά τους πράσινους κάδους απορριμμάτων»

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας από τη μια δηλώνει πως οι πράσινοι κάδοι των απορριμμάτων πλένονται, αλλά από την άλλη παραδέχεται ότι το ειδικό πλυστικό όχημα του Δήμου είναι χαλασμένο εδώ και καιρό!

Πολλοί δημότες από διάφορες συνοικίες της Καβάλας και τους οικισμούς διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν πλυθεί ποτέ οι πράσινοι κάδοι στην περιοχή τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν βρώμικοι εδώ και μήνες, με υψηλές θερμοκρασίες, και να βγάζουν δυσοσμία.

Αυτό διαπιστώσαμε και εμείς, όπως φαίνεται και από τις πρόσφατες φωτογραφίες με τους βρώμικους και άπλυτους πράσινους κάδους στο κέντρο της Καβάλας που δημοσιεύουμε.

Περιμένουμε λοιπόν από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας να δημοσιεύσει το πρόγραμμα πλύσης και απολύμανσης των πράσινων κάδων από το ειδικό πλυστικό όχημα του Δήμου. Να μας ενημερώσει αν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα.

Με την ευκαιρία, το ειδικό πλυστικό όχημα του Δήμου συνεχίζει να είναι χαλασμένο ή επισκευάστηκε; Έφτασε το ανταλλακτικό που περίμεναν και πότε;

Πέρσι δώσαμε τη λύση να αναλάβει ιδιώτης για ένα διάστημα το πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων. Φέτος γιατί η διοίκηση του Δήμου δεν έκανε το ίδιο, ενώ έχουμε περισσότερες ανάγκες;

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ στον τομέα της Καθαριότητας είναι ξεκάθαρες:

  • σωστή οργάνωση της Υπηρεσίας
  • αποτελεσματική αξιοποίηση του προσωπικού
  • έγκαιρος προγραμματισμός
  • συνέπεια στην καθημερινή υλοποίηση των εργασιών

Θέλουμε ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΔΗΜΟ, με ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ,

με ΚΑΘΑΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ!

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Click to comment

Απάντηση

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά στον Ναύσταθμο της Σούδας | Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτή την ώρα στη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 9:00 το πρωί στην περιοχή του κόμβου Ναυστάθμου στα Χανιά στην περιοχή της Σούδας, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που δρουν στο μέτωπο της φωτιάς έχουν όμως να αντιμετωπίσουν τις πολλές και συνεχείς αναζωπυρώσεις που υπάρχουν, ενώ ελικόπτερο της Πυροσβεστικής συμμετέχει στην κατάσβεση, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την καταγραφή και αποτίμηση της πλήρους μέχρι αυτή την ώρα κατάστασης, η Π.Υ. ενημέρωσε πως:

«Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η δασική πυρκαγιά στη Σούδα Χανίων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε 2 ώρες από την έναρξή της περιόρισαν το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται μόνο μικρές καύσεις εντός της καμένης περιοχής. Καμία ζημιά σε υποδομές και κατοικίες. Ο άνεμος παραμένει ισχυρός στα 8 Μποφόρ.

Το νοσοκομείο εκκενώθηκε προληπτικά και μερικώς, δεδομένου ότι δεν απειλήθηκε και επέστρεψαν όλοι.

Τα παιδιά από τον παιδικό Σταθμό στη Σούδα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε γήπεδ, σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο, και τα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν και επιχειρούν. Συγκεκριμένα, 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από δυνάμεις που διέθεσε το Πολεμικό Ναυτικό του Ναυστάθμου, εθελοντές αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ».

ΓΕΝ: Βελτιούμενη βαίνει η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς

Η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές του ΓΕΝ, για την «πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 8:10 το πρωί σε βλάστηση εκτός περιοχής Ναυστάθμου Κρήτης (ΝΚ) και εισήλθε στο ανατολικό άκρο του οικισμού του ΝΚ, ο οποίος βρίσκεται εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων, λόγω της ισχυρής έντασης και κατεύθυνσης των ανέμων».

Επί του παρόντος δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές και δεν υφίσταται κίνδυνος σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές του ΝΚ, όπως διευκρίνισαν περαιτέρω.

Η περιοχά αποκλείστηκε και προληπτικά πραγματοποιήθηκε εκκένωση του οικισμού, του σχολείου και του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ).

Στο περιστατικό συνέτρεξαν όλα τα μέσα της Πυροσβεστικής του ΝΚ και του Πυροσβεστικού Σώματος Χανίων, ομάδες «Δευκαλίων» των Ενόπλων Δυνάμεων και εναέρια μέσα από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).

Στην περιοχή βρίσκεται ο διοικητής της νεοσύστατης Διοίκησης Κατασκευών Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ), αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, ενώ αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού παραμένει σε ετοιμότητα στον Ναύσταθμο για συνδρομή σε περίπτωση που απαιτηθεί.

newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στον Ναύσταθμο της Σούδας στην Κρήτη | Εκκενώθηκε το δημοτικό σχολείο και το ναυτικό νοσοκομείο

Διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 09:00 στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Χανίων, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του δημοτικού σχολείου, του ναυτικού νοσοκομείου και της λέσχης υπαξιωματικών.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση από άγνωστη αιτία. Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν αυτήν την ώρα 35 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στον Ναύσταθμο, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

newsbeast.gr, flashnews.gr

Continue Reading

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προειδοποιούν οι επιστήμονες | Ολοένα και συχνότερα τα κύματα ακραίας ζέστης στην Ευρώπη

Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη ολοένα και συχνότερα με κύματα ακραίας ζέστης, την οποία δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει ο ανθρώπινος οργανισμός, καθώς λόγω της κλιματικής αλλαγής εξακολουθεί να αυξάνεται η θερμοκρασία, όπως προειδοποίησαν η ευρωπαϊκή υπηρεσία Κοπέρνικος και ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός.

Σε έκθεσή τους για τις κλιματικές συνθήκες στην Ευρώπη οι δύο υπηρεσίες αναφέρθηκαν στις ακραίες συνθήκες που παρατηρήθηκαν το 2023, περιλαμβανομένου του καύσωνα που σημειώθηκε τον Ιούλιο και προκάλεσε στο 41% της νότιας Ευρώπης ισχυρή, πολύ ισχυρή ή ακραία θερμική επιβάρυνση.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκταση της Ευρώπης που έχει αντιμετωπίσει τέτοιες συνθήκες από τότε που διατηρούνται αρχεία.

Η ακραία ζέστη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία όσων εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, για τους ηλικιωμένους και τα άτομα που πάσχουν από νοσήματα όπως καρδιαγγειακές παθήσεις ή διαβήτη.

Σε κάποιες περιοχές της Ιταλίας καταγράφηκε πέρυσι τον Ιούλιο αύξηση 7% στον αριθμό των θανάτων σε σχέση με το κανονικό.

Η θερμική επιβάρυνση μετρά τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος στο ανθρώπινο σώμα, συνδυάζοντας παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η υγρασία και η αντίδραση του σώματος για να ορίσει την «αισθητή» θερμοκρασία.

Το 2023 περιοχές της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας αντιμετώπισαν έως και δέκα ημέρες ακραίας θερμικής επιβάρυνσης, με την «αισθητή» θερμοκρασία να ξεπερνά τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Οι θάνατοι που συνδέονται με τη ζέστη αυξήθηκαν κατά περίπου 30% στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια, όπως αναφέρει η έκθεση.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία κάλεσε τις κυβερνήσεις τον προηγούμενο μήνα να προετοιμάσουν τα συστήματα υγείας τους για την κλιματική αλλαγή και ζήτησε να υιοθετηθεί νομοθεσία για την προστασία από την ακραία ζέστη όσων εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

Η περσινή χρονιά είναι η θερμότερη που έχει καταγραφεί από τότε που διατηρούνται αρχεία, ενώ η θερμοκρασία στην Ευρώπη αυξάνεται πιο γρήγορα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή της γης.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα αέρια του θερμοκηπίου ευθύνονται κυρίως για την ακραία ζέστη που παρατηρήθηκε το 2023, όμως και άλλοι παράγοντες όπως το μετεωρολογικό φαινόμενο El Nino έπαιξαν επίσης ρόλο.

Η ζέστη προκάλεσε και άλλα ακραία φαινόμενα, όπως πλημμύρες, καθώς η πιο ζεστή ατμόσφαιρα διατηρεί περισσότερη υγρασία προκαλώντας σφοδρότερες βροχοπτώσεις.

«Κάποια από τα γεγονότα του 2023 εξέπληξαν την επιστημονική κοινότητα λόγω της έντασής τους, της ταχύτητας με την οποία ενέσκηψαν, το εύρος και τη διάρκειά τους», σχολίασε ο Κάρλο Μπουοντέμπο, διευθυντής της υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής του Κοπέρνικου.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en