Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λήμνος | Έρχεται λιμενικός “Καλλικράτης” με συγχώνευση λιμενικών ταμείων

Τη συγχώνευση και ενοποίηση των Λιμενικών Ταμείων της χώρας εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ναυτιλίας, με τη σχετική συζήτηση να επανέρχεται στο προσκήνιο και να αφορά στη διαβούλευση για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Λιμενικής Διακυβέρνησης και ειδικότερα στο θέμα της ενοποίησης των Λιμενικών Ταμείων.

Στο πλαίσιο αυτό και αφού έχουν συγκεντρωθεί οι σχετικές προτάσεις θα γίνουν ειδικές συναντήσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Μία τέτοια συνάντηση με την ΚΕΔΕ είχε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, την Τετάρτη στην Αθήνα.

Η στάση που φαίνεται να έχει μέχρι στιγμής σχηματιστεί από πλευράς ΚΕΔΕ για το θέμα, είναι η αντίθεσή της στο ενδεχόμενο συγχωνεύσεων των Λιμενικών Ταμείων με το αιτιολογικό ότι θα απαξιωθούν λιμάνια υψηλών προδιαγραφών, βιώσιμα και αυτοτελή, και θα επηρεαστούν αρνητικά τόσο οι Δήμοι όσο και οι τοπικές οικονομίες.

Σύμφωνα με πληφορορίες το κυβερνητικό σχέδιο το οποίο θα διαμορφωθεί στις λεπτομέρειές του από το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπει τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού Οργανισμού στην έδρα κάθε Περιφέρειας, όπου υπάρχουν λιμάνια όπου θα «ενσωματωθεί» και η διαχείριση όλων των υπολοίπων Λιμενικών Ταμείων.

Πηγή : limnosfm100.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επεισόδιο στη Βουλή | Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης που φτάνει μέχρι τα δέκα έτη βρίσκεται ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην Σπαρτιάτης), Κωνσταντίνος Φλώρος μετά τη χειροδικία εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Χθες, η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ), με τον ίδιο να ζητά προθεσμία για να απολογηθεί και μέχρι τότε να παραμένει στη ΓΑΔΑ, μιας και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Σημειώνεται ότι ο Φλώρος θα απολογηθεί σήμερα.

Εποχές Χρυσής Αυγής θύμισε η Βουλή

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό στα κοινοβουλευτικά δεδομένα, που θύμισε εποχές Χρυσής Αυγής, όταν ο Κασιδιάρης, ο Λαγός και τα υπόλοιπα πρωτοπαλίκαρα του Μιχαλολιάκου φώναζαν και κινούνταν απειλητικά προς άλλους βουλευτές. Ποιος, άλλωστε, μπορεί να ξεχάσει το περιστατικό με τον Ηλία Κασιδιάρη να κοντεύει να πιάσει στα χέρια τον Νίκο Δένδια, ο οποίος… πέρασε απλώς από μπροστά του την ώρα που μιλούσε. Τότε, μάλιστα, ο Μάκης Μπαλαούρας τον είχε αποβάλλει από την αίθουσα, φωνάζοντας το περιβόητο «φρουρά, φρουρά»!

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος χθες πήγε ένα βήμα παρακάτω και έγινε ο πρώτος (και ας ελπίσουμε ο τελευταίος) που βιαιοπραγεί εναντίον συναδέλφου του, λίγα μέτρα μακριά από την αίθουσα της Ολομέλειας, παρά το γεγονός ότι ενδεχομένως να προκλήθηκε από τον Βασίλη Γραμμένο. Οι ανοίκειες εκφράσεις που φέρεται να ειπώθηκαν, τόσο από την μια όσο και από την άλλη πλευρά, δεν έχουν καμία θέση στη Βουλή, τόνιζαν στελέχη όλων των κομμάτων, τα οποία καταδίκασαν το επεισόδιο.

Το επεισόδιο

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου (μετά από μήνυση του Ε. Φλώρου, πατέρα του ανεξάρτητου βουλευτή) και τη στιγμή που οι δύο βουλευτές βρίσκονταν στην Ολομέλεια, ξεκίνησε ένα φραστικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες ο κ. Γραμμένος φέρεται να είπε προς τον κ. Φλώρο που ζητούσε τον λόγο να μιλήσει «βούλωσέ το εσύ σκουπίδι», με τον κ. Γραμμένο να συνεχίζει – σύμφωνα με το κ. Φλώρο – και να του λέει «γα@@ τη μάνα σου. Θα σε πάω μέσα με βραχιολάκι»! Εκείνη την στιγμή ο κ. Φλώρος φέρεται να φωνάζει «τι είπε;» και οι δύο άνδρες βγαίνουν από την Ολομέλεια. Έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας και λίγες στιγμές πριν την γροθιά ο Φλώρος μαινόμενος φώναζε: «Δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου ρε κα@@@!». Στη συνέχεια τους χώρισαν αλλά ο Φλώρος συνέχισε να λέει: «Eσύ θα βρίζεις τη μάνα μου ρε κα@@@ που η αδερφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ@@@! Τη μάνα μου μου ρε ; Θα σε γα@@@@». Ο ανεξάρτητος βουλευτής ισχυρίζεται ότι ο κ. Γραμμένος συνέχισε τις ύβρεις λέγοντας: «Εσένα τη μανούλα σου θα τη…. Και θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@»! ,Τον έπιασε από τον λαιμό και τον γρονθοκόπησε Ο κ. Φλώρος εκείνη την στιγμή τον πιάνει από τον λαιμό και σύμφωνα με τους μάρτυρες φωνάζοντας και βρίζοντας τον γρονθοκόπησε. Ο κ. Γραμμένος έπεσε κάτω και η φρουρά πήγε αγκαζέ τον κ. Φλώρο τον οποίο απομάκρυνε μέσω του εντευκτηρίου, ο οποίος συνέχιζε να βρίζει τον κ. Γραμμένο!

Και μπορεί, χθες, ο ανεξάρτητος βουλευτής να ισχυρίστηκε ότι δεν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ωστόσο αυτήκοοι μάρτυρες άκουσαν τον ήχο της… γροθιάς! Και βέβαια σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Γραμμένος υποφέρει από κάταγμα ρινικων οστών. Διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αγγελική Δεληκάρη: “Τα χαστούκια δεν με τρομάζουν με κάνουν πιο δυνατή”

Μόλις λίγα 24ωρα μετά το χαστούκι που δέχθηκε εντός ιερού ναού, η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκαθαρίζοντας ότι δεν την τρομάζουν τα χαστούκια, αντιθέτως την κάνουν πιο δυνατή και υπογράμμισε ότι παρά τη βία που υπέστη θα συνεχίσει να πηγαίνει στην εκκλησία.

Επιτιθέμενη στη ΝΙΚΗ αλλά και προσωπικά στον Δημήτρη Νατσιό, είπε: «Όχι κ. Νατσιέ δεν θα επιτρέψουμε εσείς ή κανένας άλλος να μας απαγορεύσει την είσοδο στην εκκλησία- αυτή που θέλετε ως δεξαμενή ψήφων δεν μπορείτε να την στερήσετε από κανέναν». Και συνέχισε τονίζοντας ότι «τα χαστούκια σας δεν με τρομάζουν αλλά με κάνουν πιο δυνατή! Συνεχίστε να εκθειάζετε τη βία. Η βία από γυναίκα σε γυναίκα κ. Νατσιέ! Δεν έχετε σχέση με χριστιανισμό».

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en