Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή | «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσίασε τα αποτελέσματα του έργου Intersyc II

Ο Οργανισμός, σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου, υλοποίησε δράσεις με σκοπό την ανάπτυξη μέσων για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και τη βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας για τα παιδιά σε διασυνοριακές περιοχές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποίησε το Τελικό Συνέδριο του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών ΙΙ (“Integrated Territorial Synergies for Children Health & Protection ΙΙ”)- INTERSYC ΙΙ», την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στην Κομοτηνή, με σκοπό την παρουσίαση των στόχων και των αποτελεσμάτων του έργου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου οι εταίροι του έργου, το Foundation “Center Nadja”- Sandanski Branch – Βουλγαρία, το Regional Department of Education – Blagoevgrad – Βουλγαρία, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ, καθώς και ο επικεφαλής εταίρος, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσίασαν τις υλοποιηθείσες δράσεις του έργου, το οποίο συνίσταται  σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο δραστηριοτήτων που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών σε διασυνοριακές περιοχές, και έχει ως στόχο την ανάπτυξη μέσων για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και τη βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας για τα παιδιά.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων,η  Εκτελεστική Γραμματέας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κα Κοσμίδου Ζωή, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κος Γκαράνης Ιωάννης, ο Δήμαρχος Ιάσμου, κ. Όντερ Μουμίν, η Διευθύντρια Παδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, κα Καρανικολάου Ελένη, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κα Κοσμίδου Μαριγούλα, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, θεσμών, Συλλόγων και Οργανισμών.

Ο Διευθυντής του Περιφερειακού Τμήματος Εκπαίδευσης- Μπλαγκόεβγκραντ Βουλγαρίας, κος Ivaylo Zlatanov, αναφέρθηκε στη χρησιμότητα των δράσεων του έργου και ιδιαίτερα όσων υλοποιήθηκαν με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, δήλωσε: «Εμείς, ως εταίροι, είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή μας σε ένα τόσο ουσιαστικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες που έχουν θετική επίδραση στο επίπεδο της υγειονομικής περίθαλψης των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο».

Η εκπρόσωπος του Nadja Centre Foundation, Sandanski Branch, κα. Rossanka Venelinova, εστίασε στην επιτυχημένη και αποδοτική συνεργασία μεταξύ των εταίρων, δηλώνοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μας από τους οργανισμούς – εταίρους του έργου INTERSYC II και ειδικά “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαμε στην υλοποίηση των εξαιρετικά χρήσιμων δράσεων για την πρόληψη και προστασία των παιδιών στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Η δουλειά μας και τα αποτελέσματα των δράσεων του έργου αποδεικνύουν ότι στηριζόμαστε σε μία κοινή αρχή που έχει ως στόχο τη βελτίωση του μέλλοντος και την ασφάλεια των παιδιών μας».

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ, κ. Αθανάσιος Λάπατας, συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους του έργου και δήλωσε: «Σήμερα ολοκληρώνεται με επιτυχία ένα έργο που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 .Κατά τη διάρκεια αυτού του έργου, λόγω της πανδημίας, αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες που μας οδήγησαν να προσαρμοστούμε σε καινούρια δεδομένα, και απολογιστικά πια, μπορώ να πω, με επιτυχία. Ευελπιστούμε να μας δοθεί η ευκαιρία με την νέα Προγραμματική περίοδο να ξανασυνεργαστούμε σε  δράσεις με τον ίδιο σκοπό, διότι αυτό που προσδοκούμε όλοι μας, είναι ένα χαμόγελο από τα παιδιά».

Η Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, κα Αγγελική Μπουζιάνη, δήλωσε: «Τα προγράμματα εδαφικής συνεργασίας αποτελούν ένα δομημένο εργαλείο που προσφέρει ευκαιρίες συνεργασίας σε διασυνοριακό, διακρατικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αγαστό παράδειγμα των έργων που χρηματοδοτούμε αποτελούν οι εταίροι του έργου Intersyc II. Το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, η κοινωνική ευαισθησία και η βαθιά ειδίκευση στα ζητήματα που κληθήκατε να διαχειριστείτε συνέβαλαν, όχι μόνο στη επίτευξη των στόχων του προγράμματος μας, αλλά και στη δημιουργία μίας σημαντικής κληρονομιάς και στη συνέχισης της στήριξης στο υπέρτατο ζήτημα που είναι η προστασία των ανηλίκων».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη υλοποίηση των έργων Intersyc I και Intersyc II, καθώς και στη συμβολή τους στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν ευάλωτες ομάδες παιδιών στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Μέσω του έργου Intersyc II και της σύμπραξης δυνάμεων, υλοποιήσαμε σημαντικές δράσεις και ενέργειες για την υποστήριξη, την προστασία και τη φροντίδα των παιδιών στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Όταν ένα πρόγραμμα τελειώνεις, εμείς δεν σταματάμε εκεί, αλλά συνεχίζουμε να αξιοποιούμε τα εργαλεία που αποκτήσαμε μέσω του έργου, με σκοπό να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις και να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του έργου INTERSYC II, το οποίο ξεκίνησε στις 5 Σεπτεμβρίου 2017 και ολοκληρώθηκε στις  4 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν:

Δράσεις ενημέρωσης για την προώθηση, κατάρτιση και λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, του Amber Alert Hellas και του European Child Alert Automated System (ECAAS) στις περιοχές: Κομοτηνή, Μαρώνεια-Σάπες, Simitli, Petrich, Bansko, Sandanski, Gotse Deltev, Belitsa, Razlog και Blagoevgrad. Περισσότεροι από 200 δημόσιοι λειτουργοί και εκπαιδευτικοί Α’βάθμιας & Β’βάθμιας Εκπαίδευσης από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, συμμετείχαν στις δράσεις ενημέρωσης, που είχαν ως απώτερο σκοπό την πρόληψη και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν τις εξαφανίσεις ανηλίκων και ενηλίκων και την παρουσίαση καλών πρακτικών διαχείρισης.

● Δράσεις Προληπτικής Ιατρικής στο Κινητό Πολυϊατρείο για παιδιά «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Συνολικά, εξετάστηκαν  7.471 παιδιά, από παιδίατρο, οφθαλμίατρο, οδοντίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο και ορθοπεδικό.
– 3.546 παιδιά εξετάστηκαν στη Βουλγαρία (Sandanski, Blagoevgrad)
– 3.925 παιδιά εξετάστηκαν στην Ελλάδα ( Νομοί  Ροδόπης, Κομοτηνής,  Ιάσμου και Μαρωνείας – Σαπών).

● Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στον τομέα της διάσωσης και της παροχής πρώτων βοηθειών – BSL / AED (Basic Life Support / Automated External Defibrillation) με την επίσημη αναγνώριση του European Resuscitation Council, στα οποία συμμετείχαν 460 άτομα.

● Ημερίδες Ενημέρωσης με θέμα τις καλές πρακτικές διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων από την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οι οποίες διεξήχθησαν διαδικτυακά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ διοργανώθηκε και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ των Ομάδων Έρευνας και Διάσωσης της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

● Δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας, σε στενή συνεργασία όλων των εταίρων με δημόσιες αρχές, όπως Δήμoυς και Δημόσια Νοσοκομεία, στις διασυνοριακές περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε Ορεστιάδα, Δράμα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη , Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας 240 φιάλες αίματος.

● Παροχή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης παιδιών και οικογενειών, εν μέσω της πανδημίας Covid-19, μέσω της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης 116111 και της Εθνικής Γραμμής SOS 1056, τις οποίες λειτουργεί δωρεάν 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στελεχώνεται από εξειδικευμένους ψυχολόγους. Στην Βουλγαρία η ψυχοκοινωνική υποστήριξη παρέχεται σε παιδιά και οικογένειες που χρήζουν ανάγκης διαδικτυακά, μέσω της χρήσης ψηφιακής πλατφόρμας.

● Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, μέσω της Ακαδημίας Επιμόρφωσης και Εκπαίδευσης «Smile Academy» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την υποστήριξη μαθητών, γονέων και επαγγελματιών της σχολικής κοινότητας, σε προβλήματα που σχετίζονται με την πανδημία.

● Μελέτη μεγάλης κλίμακας για τις επιπτώσεις της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, με προτάσεις για πιο αποτελεσματική διαδικτυακή μάθηση σε μελλοντικές παρόμοιες συνθήκες, από τον εταίρο, Regional Department of Education-Blagoevgrad της Βουλγαρίας.

● Εκστρατεία Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης σχετικά με τη νόσο του κορονοϊού – Covid-19, στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία,  μέσω ψηφιακών μέσων, με σκοπό την εύρεση χρήσιμων πληροφοριών, την προστασία των πολιτών από την παραπληροφόρηση και την προώθηση ορθών τρόπων διαχείρισης και πρόληψης του ιού.

● Παροχή απαραίτητου Ιατρικού Εξοπλισμού, με σκοπό την ενίσχυση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας σε διασυνοριακό επίπεδο. Η νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών, που αποκτήθηκε μέσω του έργου, καθώς και οι ήδη υπάρχουσες Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τίθενται στη διάθεση των αρμόδιων δημόσιων αρχών για την επείγουσα μεταφορά ασθενών που, είτε ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, είτε διαμένουν σε διασυνοριακές περιοχές και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

«To έργο «ΙΝΤΕRSYC II» συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.»

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο «INTERSYC II» μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 2310-250160
thesspress@hamogelo.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη| Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης οι ιδιοκτήτες κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων για τον θάνατο, από αμέλεια, ενός 66χρονου τετραπληγικού, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο, τον Ιούλιο του 2019.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο έκρινε τους δύο κατηγορούμενους (ανδρόγυνο) ένοχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μειώνοντας την ποινή κατά ένα έτος, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Ο 66χρονος υπέστη σημαντικά εγκαύματα και υπέκυψε ύστερα από νοσηλεία σε νοσοκομείο. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πιθανολογείται ότι ξέσπασε από τσιγάρο, με τους συγγενείς του θύματος να καταθέτουν στο δικαστήριο ότι ο ίδιος λόγω της τετραπληγίας του δεν είχε τη δυνατότητα να κρατήσει το τσιγάρο και κάπνιζε μόνο με τη βοήθεια τρίτων προσώπων. Ήδη από το προηγούμενο δικαστήριο δόθηκε εντολή να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες κι άλλων προσώπων.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα διότι είχε τοποθετηθεί ένα καπάκι, με συνέπεια η φωτιά να καίει για 20 λεπτά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις ποινικές τους ευθύνες αλλά δεν έπεισαν τους δικαστές με τους ισχυρισμούς τους.

Πηγή: Newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θεσσαλονίκη | Έκλεβαν βενζίνη και μπαταρίες από μεγάλα οχήματα – Συνελήφθη 38χρονος

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πάνω από 77 μπαταρίες φορτηγών, μηχανημάτων έργων και τρακτέρ φέρεται να έκλεψε 38χρονος, κατά το τελευταίο δίμηνο, από περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, όταν αποπειράθηκε να αφαιρέσει μία ακόμη μπαταρία από φορτηγό στην περιοχή της Σίνδου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι μαζί με δύο συνεργούς του, έναν 45χρονο και μία 36χρονη προέβησαν από τον Φεβρουάριο σε 22 κλοπές και απόπειρες κλοπών, όχι μόνο μπαταριών αλλά και καυσίμων (1.200 λίτρα πετρέλαιο), με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να προσδιορίζεται σε 18.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε, οι περιοχές δράσης τους ήταν η Ν. Μαγνησία, η Χαλάστρα, το Ανατολικό, τα Κύμινα, τα Ν. Μαλγάρα και η ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν – μεταξύ άλλων – δύο πιστόλια, τριάντα φυσίγγια και μία κυνηγετική καραμπίνα. Όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι Έλληνες, ενώ ο 38χρονος οδηγείται στον εισαγγελέα.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στον Δήμαρχο Καβάλας

Ο δήμαρχος Καβάλας υποδέχτηκε στο γραφείο του το πρωί της πέμπτης 28 Μαρτίου, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας κ. JUNG ILLEE. 

Η τριήμερη επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησε από τον Έβρο καθώς ο κ. ΓιουνγκΙλΛη, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Περιφέρεια, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, προκειμένου να τη γνωρίσει εκ του σύνεγγυς και να διαπιστώσει τις αναπτυξιακές της προοπτικές, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις διακρατικής συνεργασίας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en