Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταρρέει η «Ευρώπη» του Μπόμπολα, ο Μαρινάκης αποκτά μονοπώλιο

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γίνεται πλέον το απόλυτο «αφεντικό» στον τομέα της διανομής Τύπου: Το πρακτορείο/εταιρεία διανομής «Αργος» – του οποίου απέκτησε την πλειοψηφία μετοχών μαζί με τους τίτλους των εφημερίδων του ΔΟΛ –  καθίσταται μονοπώλιο, καθώς καταρρέει ο μοναδικός ανταγωνιστής του,  το πρακτορείο «Ευρώπη»,που ανήκε στο εκδοτικό συγκρότημα Μπόμπολα.

Οι δύο εταιρείες διανομής Τύπου ήταν ζημιογόνες τα τελευταία χρόνια και αντιμετώπιζαν προβλήματα. Τώρα, η πτώχευση του «Πήγασου» οδηγεί σε «γρήγορο θάνατο» και τη θυγατρική του «Ευρώπη», στην οποία συμμετέχουν με μικρότερα ποσοστά πολλοί άλλοι εκδότες.

Η εταιρεία οδηγείται σε λουκέτο εν  μέσω καταγγελιών για κακοδιαχείριση και για υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών. Τα ποσά αυτά ήταν εισπράξεις από πωλήσεις εφημερίδων και περιοδικών διαφόρων εκδοτών και έπρεπε να καταβληθούν σ’ αυτούς. Διοχετεύθηκαν όμως στον «Πήγασο», ή χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη άμεσων ταμειακών αναγκών του.

Κατά την άποψη νομικών και των άμεσα ενδιαφερόμενων εκδοτών, αυτό συνιστά υπεξαίρεση. Όπως επισημαίνουν, το Πρακτορείο αναλαμβάνει τη διανομή των εντύπων για λογαριασμό των εκδοτών και την είσπραξη του αντιτίμου των πωλήσεων από το δίκτυο των υποπρακτόρων. Ο,τι ποσά εισπράττει, πρέπει να τα αποδίδει απευθείας στους εκδότες-πελάτες του και δεν δικαιούται να τα χρησιμοποιήσει για την κάλυψη δικών του αναγκών.

Η εταιρεία βρέθηκε εν συνεχεία σε αδυναμία να πληρώσει τους άλλους εκδότες, οι οποίοι μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν περισσότερα, αποφάσισαν να μεταφέρουν τη διανομή των εντύπων τους στο ανταγωνιστικό πρακτορείο «Αργος» του ΔΟΛ/Μαρινάκη.

Βλέποντας αβέβαιο το μέλλον της «Ευρώπης», πολλοί πράκτορες σταμάτησαν να αποδίδουν τις εισπράξεις από τις πωλήσεις εντύπων, ή καθυστερούν τις πληρωμές, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση της εταιρείας. Η κρίση κλιμακώθηκε με την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Παπαδόπουλου, που άφησε ακέφαλη την εταιρεία/.

Οι εκδότες/πελάτες  – και ορισμένοι εξ αυτών μέτοχοι – της «Ευρώπης» κινούν πλέον συντονισμένα ποινικές διαδικασίες κατά των επικεφαλής της εταιρείας, στρεφόμενοι και εναντίον του Φώτη Μπόμπολα, τον οποίον κατηγορούν για ηθική αυτουργία. Η βασική κατηγορία αφορά την μη απόδοση στους δικαιούχους ποσών που εισπράχθηκαν από πωλήσεις εφημερίδων και περιοδικών.

Ως αξιόποινη ενέργεια αναφέρεται το γεγονός ότι ενώ οι εφημερίδες του συγκροτήματος Μπόμπολα («Εθνος», «Ημερησία» κλπ)  βρίσκονταν σε αναστολή έκδοσης, το Πρακτορείο έσπευσε να πληρώσει σημαντικά ποσά σε επιταγές προς την «Πήγασος» και τις «Εκδόσεις Έθνος», από χρήματα τα οποία οφείλονταν σε άλλους εκδότες.

Ανεξάρτητα από την εξέλιξη της δικαστικής μάχης που έχει ξεκινήσει, φαίνεται ότι το Πρακτορείο «Ευρώπη» οδηγείται σε  λουκέτο, αφήνοντας ελεύθερο το «γήπεδο» του Τύπου στην εταιρεία του Β. Μαρινάκη .

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Tον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. o Συλλόγος Τριτέκνων Καβάλας

Τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανο, επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου της Π.Ε. Καβάλας. Σε εγκάρδιο κλίμα η συζήτηση περιστράφη κυρίως γύρω από το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, το δημογραφικό. 

Συζητήθηκαν προτάσεις, για να αποφασίζουν ευκολότερα οι νέοι να κάνουν οικογένεια, αλλά και πως να στηριχθούν περισσότερο οι μεγάλες οικογένειες. Μνημονεύτηκαν οι βασικές προϋποθέσεις γι΄ αυτά, όπως εργασία, στέγη, κοινωνικές υποδομές και ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε αναλυτικά και για το βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων, για την αναγνώριση της Τρίτεκνης οικογένειας ως Πολύτεκνης, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και γενικότερα για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Συλλόγου μας σε τοπικό επίπεδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εκτακτο | Εξαφάνιση άνδρα απο την Καβάλα

Ο 34χρονος χρήστος Θώμος από την καβάλα εξαφανίστηκε στις 27 Μαρτίου με τους συγγενεις του να τον αναζητούν.

Χάθηκε στις 10 π.μ, έχει ύψος 1,90 και φορούσε μαύρη ζακέτα north face με κουκούλα και κάτω φόρμα μαύρη η μπλε. Κουβαλάει ένα σακίδιο πλάτης. Παρακαλείτε όποιος τον έχει δει να επικοινωνήσει με τους οικείους του στο 6974341419 και τον πατέρα του χρήστου Θωμά Θωμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, δικηγόρο Κομοτηνής κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον κ. Κυμπαρίδη και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στην νέα του θέση. «Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης είναι ένας θεσμός που σεβόμαστε και τιμούμε, καθώς η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της Διοίκησής μας, η οποία έχει σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό», δήλωσε ο κ. Τοψίδης, επισημαίνοντας ακόμη ότι «στόχος μας είναι οι υποθέσεις που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – σε σχέση πάντα με την Περιφέρεια ΑΜΘ- να επιλύονται άμεσα και με τον ενδεδειγμένο νομικό τρόπο και πιστεύω ότι ο κ. Κυμπαρίδης θα εκπληρώσει εξαιρετικά τις υποχρεώσεις του».

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης εξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της 4 ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Τετάρτη 27/03/2024. Συγκέντρωσε 36 ψήφους σε σύνολο 39 ψηφισάντων Περιφερειακών Συμβούλων, η συνυποψήφια του, δικηγόρος κ. Γιαννούλα Τσιλιφίκα συγκέντρωσε δύο ψήφους και καταμετρήθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en