Quantcast
Connect with us

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Καρναβάλι Ξάνθης 2017 | Το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και η Οργανωτική Επιτροπή διοργανώνουν τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2017, το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Βόρειας Ελλάδας και το δεύτερο μεγαλύτερο σε ολόκληρη την χώρα.

Στην Ξάνθη, τη βασίλισσα της Θράκης, για ακόμη μια χρονιά αντηχούν τα τύμπανα της διασκέδασης και του χορού. Μικροί και μεγάλοι από 11 έως 27 Φεβρουαρίου 2017, ντυμένοι μασκαράδες αφήνουν πίσω τα προβλήματα και τη μελαγχολία, δίνοντας τη θέση τους στο χορό και τη διασκέδαση.

Η πόλη με τα χίλια χρώματα κορυφώνει το μεγάλο της party την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με την Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση και το «Κάψιμο του Τζάρου».

Την Καθαρά Δευτέρα, ήθη και έθιμα που αναβιώνουν στα περίχωρα της Ξάνθης περιμένουν τους επισκέπτες με παρελάσεις, εκδηλώσεις και τοπικά νηστίσιμα εδέσματα, σηματοδοτώντας την έναρξη της Σαρακοστής.

Λάβε κι εσύ μέρος στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης!

Για να πάρετε μέρος στη Καρναβαλική Παρέλαση θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε Σύλλογο που συμμετέχει στην παρέλαση και τη στολή με την οποία επιθυμείτε να παρελάσετε και να δηλώσετε συμμετοχή.

Επιλέξτε τον σύλλογο εδώ, δείτε τις στολές εδώ.

xanthi-carnival

Οι κεντρικές εκδηλώσεις:

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11:30 π.μ. θα γίνει η Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση και στις 13:00 Συναυλία με την Μαλού στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 18:00, Συναυλία Γιώργου Παπαδόπουλου στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 12:00 Συναυλία Kings, στις 18:00 Συναυλία Master Tempo, στις 20:00 Συναυλία Φανής Δρακοπούλου στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, ενώ στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η Νυχτερινή Καρναβαλική Ποδηλατοβόλτα.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 13:00 Συναυλία Κωνσταντίνου Κουφού στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης και στις 19:30 η Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 13:30 θα ξεκινήσει η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση. Την παρέλαση για τη Δημόσια Τηλεόραση θα παρουσιάσει ο Θέμης Γεωργαντάς και η Μαρία Παπαδοπούλου.

Με τη λήξη της παρέλασης ξεκινάει ένα μεγάλο πάρτι στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο με τη συμμετοχή όχι μόνο των καρναβαλιστών αλλά και του κόσμου. Μουσική, πυροτεχνήματα, άφθονο κρασί, χορός. Στις 18:00 στην γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου αναβιώνει το Ξανθιώτικο έθιμο «Το κάψιμο του Τζάρου».

Την Καθαρά Δευτέρα, στα περίχωρα της Ξάνθης, στην Σταυρούπολη και στους οικισμός Κιμμερίων, Λεύκης, Κομνηνών διοργανώνονται εκδηλώσεις, αναβιώσεις εθίμων και παραδοσιακά γλέντια, ενώ οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι θα προσφέρουν στους επισκέπτες κρασί και νηστίσιμα εδέσματα, σηματοδοτώντας την έναρξη της Σαρακοστής.

Στο ευρύτερο πλαίσιο των Θρακιώτικων Λαογραφικών Εορτών, διοργανώνεται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, συναυλιών και εκθέσεων.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου:

«Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι, ένας θεσμός που δημιουργήθηκε από τους Ξανθιώτες πολίτες και το Δήμο Ξάνθης, με περισσή αγάπη, μεράκι και ευαισθησία.

Ένας θεσμός που χρόνο με το χρόνο υπερβαίνει τον εαυτό του, ελίσσεται και εμπλουτίζει το περιεχόμενο του, καθώς πλαταίνει τους ορίζοντές του μέχρι και σήμερα, παρά τις ιδιαίτερες συγκυρίες.

Πιστοί στην ιστορία που κουβαλάει στις πλάτες του αυτός ο τόπος, πιστοί στις αξίες και στις ανάγκες του, πάντα εδώ και στο φετινό ταξίδι των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, του συναρπαστικού και ιδιαίτερου Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.

Με ιδιαίτερη χαρά εκ μέρους όλων των Ξανθιωτών σας περιμένουμε για μια ακόμη χρονιά στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, στη μεγάλη γιορτή του Ξανθιώτικου καρναβαλιού, της χαράς και της διασκέδασης.

Πάμε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα, να διασκεδάσουμε, να γνωρίσουμε την φιλόξενη κοινωνία της, αλλά και τις ομορφιές της.

Έχουμε τα πινέλα, έχουμε τα χρώματα, ελάτε να ζωγραφίσουμε παρέα το μαγικό κόσμο της αποκριάς.

Να βιώσουμε μαζί τη χαρά που φέρνει ο Ξανθιώτης βασιλιάς του καρναβαλιού.

Να ζήσουμε όλοι μαζί το μοναδικό Ξανθιώτικο καρναβάλι».

Πρόγραμμα Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2017


Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών: carnivalofxanthi.gr

Click to comment

Απάντηση

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Χειμερινές Διακοπές | Αιτήσεις για Voucher Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ

Οι κάτοχοι επιταγών (voucher) κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πραγματοποιήσουν χειμερινές διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους. 

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ,  κατόπιν  απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.  

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για  ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos 

Continue Reading

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Αμμόλοφοι Καβάλας | To πρώτο μπάνιο για φέτος…με ”άρωμα” κορωνοϊού και χωρίς ξαπλώστρες

Δείτε τις φωτογραφίες 

Αυξημένη ηταν η κινηση στα beach bar των Αμμόλοφων , παρα το γεγονός οτι δεν υπηρχαν πουθενά ξαπλώστρες και αλκοόλ για τους πελάτες. Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό αναμένουν το επομενο διαστημα ωστε να μπορέσουν να τοποθετήσουν τις ξαπλώστρες σύμφωνα με τα μετρα ασφάλειας της κυβέρνησης.

Continue Reading

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Με ελάχιστο κόσμο οι παραλίες στο Παλιό Καβάλας

Ελάχιστη ηταν οι λουόμενοι στο Παληό Καβάλας και στην αλάνα της νεας Ηρακλειτσας, καθώς τα λιγοστά beach bar που άνοιξαν δεν παρείχαν στους πελάτες ξαπλώστρες και αλκοόλ. Ενω οι ιδιοκτήτες των παραθαλάσσιων μπαρ φρόντισαν να διατηρήσουν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en