Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλύτερο Πάσχα από πέρσι, αλλά με πολλά κρούσματα προβλέπει ο Μ. Δερμιτζάκης

Απαισιόδοξος για γρήγορο περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού ως το Πάσχα, αλλά υπέρ του γενικού ανοίγματος των λυκείων και του λιανεμπορίου ακόμη και στις περιοχές με εκθετική αύξηση κρουσμάτων εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης είπε ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων, το Πάσχα η Ελλάδα θα καταγράφει ημερησίως 2.000 κρούσματα κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι σε τρεις εβδομάδες «δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα», αφού η μετάδοση του ιού δεν μειώνεται τόσο γρήγορα.

«Βεβαίως γίνεται να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα από πέρσι, χωρίς να είναι αυτό που κάναμε το 2019, με συστάσεις για το μέγεθος των συγκεντρώσεων των πολιτών αλλά και τεστ», πρόσθεσε.

Τάσσεται πάντως υπέρ του ανοίγματος των Λυκείων με την εφαρμογή της αυτοδιάγνωσης (self test) αντί να βρίσκονται οι μαθητές εκτός σχολείου, αλλά και υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη, θεωρώντας ότι οι απόφαση να μείνουν κλειστά εκεί τα καταστήματα δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα αντιμετώπισε.

«Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω τη διαφορά να ανοίξει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές», τόνισε ο Έλληνας καθηγητής, ενώ χαρακτήρισε προτεραιότητα να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του, με άνοιγμα κλειστών παραλιών ενώ εξέφρασε την άποψη ότι και η λειτουργία της εστίασης θα βοηθούσε. Όπως είπε θα μετέφερε την «ευθύνη» της τήρησης των μέτρων στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων από τους αστυνομικούς στις πλατείες.

Ούτε μία στο μισό εκατομμύριο

Για το εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε ότι η πιθανότητα να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα θρόμβωσης και εγκεφαλικής αιμορραγίας ίσως είναι λιγότερο από μία στο μισό εκατομμύριο, ταυτιζόμενος με τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ένα κρούσμα ανά 600.000 εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Ο κ. Δερμιτζάκης είπε χαρακτηριστικά πως πιο πολλοί άνθρωποι θα σκοτωθούν με το αυτοκίνητό τους στη διαδρομή για να πάνε να εμβολιαστούν.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου το τε΄λευταίο χρονικό διάστημα με τα περισσότερα απο αυτά να βρίσκονται σε εξέλιξη και να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Τα λεργα αυτα αφορούν ανακαινήσεις στο δημοτικό αθλητικό κέντρο, οι πλατείες σε δύο διαφορετικά σημεία, η βιβλιοθήκη, αναπαλαίωση του 1ου Δημοτικού σχολείου αλλα και έργα ασφαλτόστρωσεις σε δίαφορα σημεία του Δήμου Νέστου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en