Quantcast
Connect with us

FITNESS

Καβάλα | Σεμινάριο Σουηδικού μασάζ

Το κέντρο Ευεξίας σε συνεργασία με τον  Πανελλήνιο Οργανισμό Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο Σουηδικού Μασάζ  στην Καβάλα!  
Στην εκπαίδευση Σουηδικού μασάζ θα μάθετε πάνω από 150 τεχνικές κλασικής σουηδικής μάλαξης κατά την οποία θα πάρετε όλες τις βασικές τεχνικές πάνω στις οποίες μπορείτε να στηριχτείτε και έπειτα να εξειδικευτείτε και σε όποιον άλλο τομέα μάλαξης επιθυμείτε. 
Την εκπαίδευση Σουηδικού μασάζ μπορεί επίσης να επιλέξει και κάποιος έμπειρος μασέρ με σκοπό να εμπλουτίσει 
τις τεχνικές μάλαξης που ήδη χρησιμοποιεί. 
Το σεμινάριο αποτελείται απο Θεωρία και Πρακτική και οι ενότητες εκπαίδευσης περιλαμβάνουν : 
Ιστορία Κλασικής Μάλαξης, Ανατομία, Φυσιολογία, Πρωτόκολλο επαγγελματία, Τεχνικές Μάλαξης, 
Επαγγελματικός προσανατολισμός, Γενικές γνώσεις Αρωματοθεραπείας, 
Ευεργετικές δράσεις & αντενδείξεις του μασάζ, Κατανομή χρόνου θεραπείας,
 Ενδορφίνες & η δράση τους.
 Έναρξη Μαθημάτων : 26 Απριλίου 2017
 Κόστος  : 100€ (Το μάθημα)
 Εισηγητής : Θωκταρίδης Γεώργιος 
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε μας στο 2310 402 360 ή 2510 211 657
Ξεκινήστε μια νέα ή παράλληλη καριέρα στον χώρο της Μάλαξης

Click to comment

Απάντηση

FITNESS

Απώλεια βάρους: 3 ροφήματα πριν τον ύπνο που επιταχύνουν το αποτέλεσμα (video)

Αν «παλεύετε» να χάσετε βάρος για μεγάλο διάστημα, αλλά οι προσπάθειές σας δεν αποδίδουν, δείτε τρία ροφήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Πρόκειται για έναν απλό τρόπο που θα σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά.

Η κατανάλωση των αφεψημάτων αυτών πριν τον ύπνο ενισχύει τη διαδικασία της πέψης και του μεταβολισμού.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί τα αφεψήματα που όταν καταναλώνονται πριν τον ύπνο μπορούν να επιταχύνουν την απώλεια βάρους:

Continue Reading

FITNESS

Η ελληνική εφεύρεση που θα προειδοποιεί για εμφράγματα

Ένας καινοτόμος εκτυπώσιμος βιοαισθητήρας, ο οποίος με τη χρήση μιας σταγόνας αίματος μπορεί να προειδοποιήσει για πιθανό έμφραγμα έως και δύο ώρες πριν από την εκδήλωσή του αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σε περίπου μία διετία.

Τον βιοαισθητήρα σχεδίασαν και κατασκεύασαν ερευνητές από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε συνεργασία με την εταιρεία Νανοηλεκτρονικής BLNanobiomed και την εταιρεία οργανικών ηλεκτρονικών Organic Electronic Technologies.

Ο βιοαισθητήρας αυτός, ο οποίος τοποθετείται σε μία φορετή συσκευή (wearable) που μοιάζει με ρολόι, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο 1o Συνέδριο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από τη διευθύνουσα σύμβουλο της BLNanobiomed, εξειδικευμένη σε θέματα νανοϊατρικής, καρδιολόγο, Βαρβάρα Καραγκιοζάκη.

Οι εκτυπώσιμοι βιοαισθητήρες, που είναι μιας χρήσεως, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά σε μία διετία, αφού ολοκληρωθούν κλινικές μελέτες σε ανθρώπους, οι οποίοι έπαθαν ή δεν έπαθαν έμφραγμα, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Καραγκιοζάκη.

«Η έγκαιρη και ακριβής διάγνωση της νόσου είναι πολύ σημαντική και ουσιώδης για την επιβίωση του ασθενούς. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για συσκευές μίας χρήσης, που είναι απλές και εύχρηστες με γρήγορο χρόνο απόκρισης. Με αυτό το σκεπτικό ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό και τη δημιουργία αυτών των βιοαισθητήρων πριν από δύο χρόνια. Ήδη ολοκληρώθηκε η δημιουργία τους και μπορούμε πλέον να τους εκτυπώσουμε. Απομένει να γίνουν οι κλινικές μελέτες για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Ο σχεδιασμός και η μαζική παραγωγή τέτοιων βιοαισθητήρων και η ικανότητά τους να παράγουν τεράστιο όγκο δεδομένων για τη θεραπευτική προσφέρουν δυνατότητες λήψης αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο, που μπορούν να οδηγήσουν σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας στον τομέα της υγείας», σημειώνει η κ. Καραγκιοζάκη.

Πώς λειτουργούν οι βιοαισθητήρες;

«Κάποιος που βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή, αλλά ακόμη και στο σπίτι του, μόλις νιώσει αδιαθεσία ή πόνο μπορεί να τοποθετήσει μια σταγόνα αίμα στον βιοαισθητήρα, που μοιάζει με τις ταινίες που μετράμε το σάκχαρο και ύστερα να τον βάλει στην υποδοχή που έχει η φορετή συσκευή/ρολόι. Στη συνέχεια, μέσω της συσκευής αυτής, τα δεδομένα αποστέλλονται στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή ασθενοφόρο που έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή ένα κομπιούτερ ή ένα ipad που διαθέτει ένα πρόγραμμα, με το οποίο γίνεται άμεσα εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς. Έτσι, ο ασθενής κερδίζει χρόνο, που είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας», εξηγεί η κ. Καραγκιοζάκη.

Σύμφωνα με την ίδια, ο βιοαισθητήρας μπορεί να παραχθεί μαζικά και φθηνά από τον βιοεκτυπωτή που βρίσκεται ήδη εγκατεστημένος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας.

Continue Reading

FITNESS

Ποιες τροφές βοηθούν δυναμικά την υγεία μας;

Μια τυπική επίσκεψη στο γιατρό μπορεί να σας αφήσει με μια συνταγή για χάπια και οδηγίες για να το πόσες φορές πρέπει να παίρνετε την ημέρα.

Αλλά τώρα τελευταία, ολοένα και περισσότεροι γιατροί αρχίζουν να “συνταγογραφούν” συγκεκριμένες τροφές όχι μόνο για τη διαχείριση του βάρους, αλλά ως… φάρμακα για την πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων.

Δείτε μερικές τροφές που θα μπορούσαν άνετα να θεωρηθούν και… φάρμακα:
Τροφές με προβιοτικά

Οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, το κεφίρ και τα λαχανικά που έχουν γίνει τουρσί περιέχουν ζωντανά ζωντανά βακτήρια που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος. Αυτές οι τροφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη και τη θεραπεία της διάρροιας, του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, της βρεφικής διάρροιας, του εκζέματος και των αλλεργιών.
Τζίντζερ για τους πόνους της περιόδου

Το τζίντζερ είναι ένα πικάντικο μπαχαρικό που προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία. Οι ειδικοί το συστήνουν με τη μορφή τσαγιού για τη ναυτία και την κοιλιακή δυσφορία. Επίσης θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη τροφή-αντίδοτο για τους πόνους της εμμηνόρροιας στις γυναίκες. Έρευνα έδειξε ότι 750 έως 2000 χιλιοστόγραμμα σκόνης τζίντζερ κατά τις τέσσερις πρώτες ημέρες του εμμηνορροϊκού κύκλου είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τους πόνους της περιόδου.
Μέντα για στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Εκτός από καραμέλες και τσίχλες, η μέντα βρίσκεται επίσης σε μορφή συμπληρώματος, αιθέριου ελαίου και τσαγιού. Όταν χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς, η μέντα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πόνων στην κοιλιά και στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
Τσάι ιβίσκου για την υπέρταση

Το τσάι ιβίσκου έχει πιο ισχυρή αντιυπερτασική δράση από τα βατόμουρα. Όταν καταναλώνονται ως τσάι από βότανα, τα άνθη του ιβίσκου περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες ρίχνουν την αρτηριακή πίεση.
Κουρκούμη για την αρθρίτιδα

Η κουρκούμη έχει μια ζεστή, πικρή γεύση. Χρησιμοποιείται ιατρικώς, για να βοηθήσει στη θεραπεία φλεγμονωδών καταστάσεων. Η κουρκούμη χρησιμοποιείται κυρίως για εγκεφαλικές παθήσεις και για να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αρθρίτιδα. Προσθέστε μαύρο πιπέρι στην κουρκούμη για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της. Αυτό βοηθά το σώμα να απορροφήσει πιο αποτελεσματικά την κουρκουμίνη, το ενεργό συστατικό στην κουρκούμη που τις δίνει τις ευεργετικές της ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en