Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλεσμα στα σχολεία της Θράκης για εκπαιδευτικές εκδρομές στην Σαμοθράκη

Κάλεσμα προς Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Θράκης να πραγματοποιήσουν και φέτος εκπαιδευτικές εκδρομές στη Σαμοθράκη, απευθύνει ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας, μέσα από επιστολή του.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά: “Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Σε συνέχεια των επιτυχημένων εκπαιδευτικών εκδρομών που υλοποιήθηκαν στη Σαμοθράκη κατά τα σχολικά έτη 2013 έως και 2017, πλήθος μαθητών είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Σαμοθράκη αξιοποιώντας

  • την προσφορά της εταιρείας “Σάος” που προέβλεπε μετακίνηση των μαθητών προς και από το νησί με αντίτιμο εισιτηρίου πέντε ευρώ και μετακίνηση εκπαιδευτικών και γονιών με έκπτωση 50%
  • τις προσφορές των επαγγελματιών εστίασης και διαμονής που πρόβλεψαν ειδικές τιμές για την εξυπηρέτηση των μαθητών και
  • τη διευκόλυνση από τον δήμο Σαμοθράκης και το Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου οι οποίοι ανέλαβαν τη μεταφορά των μαθητών στα αξιοθέατα του νησιού.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για το σχολικό έτος 2017-2018, ενημερώνουμε ότι η Σαμοθράκη προσφέρεται τόσο για μονοήμερη όσο και για διήμερες εκδρομές και σε αυτή μπορείτε να συνδυάσετε αρχαιολογικό θρησκευτικό και φυσιολατρικό τουρισμό. Όσα σχολεία επιλέξουν να επισκεφθούν τη Σαμοθράκη, ισχύουν:

  • Για τη μεταφορά με το πλοίο: Από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη και με επιστροφή για τους μαθητές το αντίτιμο εισιτηρίου είναι πέντε ευρώ. Για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και γονείς προσφέρεται έκπτωση 50% επί των τιμών που ισχύουν. Η επικοινωνία για την έκδοση των εισιτηρίων θα γίνεται άμεσα με τα γραφεία της εταιρείας “Σάος” (τηλέφωνο 25510 83911, fax 25510 33028, e-mail info@saos.gr), ενώ ενημέρωση για τα δρομολόγια μπορείτε να έχετε από την ιστοσελίδα www.saos.gr
  • Για τη διαμονή και διατροφή: Ειδικές τιμές από επαγγελματίες. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το 25510 41218 για την προμήθεια της λίστας των επαγγελματιών προκειμένου να αξιοποιήσουν τα πακέτα προσφορών
  • Για τη μετακίνηση εντός νησιού: Η εσωτερική μετακίνηση στο νησί μπορεί να εκτελεστεί με τα λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου. Η συνεννόηση για τις ημέρες και ώρες μετακίνησης των επισκεπτών καθώς και το κόστος αυτών θα γίνεται με το Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου (Πέτρος Γλήνιας, τηλέφωνο 6982 194767).

Στην περίπτωση που επιλέξετε μια μονοήμερη εκδρομή στο νησί μπορείτε να επισκεφτείτε

  • τη μονή Χριστού στα Θέρμα, αναστηλωμένη μονή της μεταβυζαντινής περιόδου
  • το στασίδι του Αποστόλου Παύλου (7ο χλ Καμαριώτισσας-Θέρμων), σύγχρονο μνημείο εις ανάμνηση του περάσματος του Αποστόλου Παύλου από το νησί
  • τον παραδοσιακό οικισμό Χώρας στον οποίο βρίσκονται το κάστρο της Χώρας (βυζαντινό κάστρο της εποχής της κυριαρχίας των Γατελούζων στο νησί) και η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου
  • κατά τον μήνα Μάιο υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης και του Λαογραφικού Μουσείου Σαμοθράκης
  • την εκκλησία της Παναγιάς Καμαριώτισσας στην Καμαριώτισσα.

Για την άνοιξη του 2018 ο αρχαιολογικός χώρος Παλιάπολης παραμένει κλειστός λόγω των ζημιών που υπέστη από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου 2017, αλλά γίνονται προεργασίες. Σε κάθε περίπτωση, πριν την άφιξη σας μπορείτε να επικοινωνείτε με το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης στο 25510 98059 για να επιβεβαιώσετε την κατάστασή του πριν από την άφιξή σας.

Επισυνάπτεται ενδεικτικό ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που επιλέξετε διαμονή περισσότερων ημερών μπορείτε εφόσον επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με τον δήμο Σαμοθράκης για να προγραμματίσετε να εντάξετε και άλλα αξιοθέατα στο πρόγραμμά σας και να καθορίσετε τις μετακινήσεις σας, όπως περιήγηση σε φυσιολατρικά μονοπάτια όπως αυτά του Φονιά και της Γριάς Βάθρας.

Ευχόμαστε να συμπεριλάβετε στους προορισμούς σας τη Σαμοθράκη. Το νησί της ιστορίας, της Νίκης, της φύσης, των νερών και των ιερών χώρων, σας περιμένει να απολαύσετε τον τόπο, τις ομορφιές, τις ευωδιές και τις γεύσεις του.

Με εκτίμηση ο δήμαρχος

Αθανάσιος Βίτσας

Ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα

Δευτέρα

  • 09.00: Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη
  • 11.15: Άφιξη στη Σαμοθράκη
  • 11.30-14.00: Επίσκεψη στη μονή Χριστού-Θέρμα και στο στασίδι του Αποστόλου Παύλου
  • 14.00-15.30: Γεύμα
  • 15.30-17.00: Επίσκεψη στο Κάστρο της Χώρας, στο λαογραφικό μουσείο (εφόσον είναι ανοιχτό) και στην εκκλησία της Χώρας
  • 17.30: Επίσκεψη στην εκκλησία της Καμαριώτισσας και βόλτα στο λιμάνι
  • 19.00: Αναχώρηση από Σαμοθράκη
  • 21.30: Άφιξη στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

evros-news.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Tον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. o Συλλόγος Τριτέκνων Καβάλας

Τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανο, επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου της Π.Ε. Καβάλας. Σε εγκάρδιο κλίμα η συζήτηση περιστράφη κυρίως γύρω από το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, το δημογραφικό. 

Συζητήθηκαν προτάσεις, για να αποφασίζουν ευκολότερα οι νέοι να κάνουν οικογένεια, αλλά και πως να στηριχθούν περισσότερο οι μεγάλες οικογένειες. Μνημονεύτηκαν οι βασικές προϋποθέσεις γι΄ αυτά, όπως εργασία, στέγη, κοινωνικές υποδομές και ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε αναλυτικά και για το βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων, για την αναγνώριση της Τρίτεκνης οικογένειας ως Πολύτεκνης, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και γενικότερα για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Συλλόγου μας σε τοπικό επίπεδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εκτακτο | Εξαφάνιση άνδρα απο την Καβάλα

Ο 34χρονος χρήστος Θώμος από την καβάλα εξαφανίστηκε στις 27 Μαρτίου με τους συγγενεις του να τον αναζητούν.

Χάθηκε στις 10 π.μ, έχει ύψος 1,90 και φορούσε μαύρη ζακέτα north face με κουκούλα και κάτω φόρμα μαύρη η μπλε. Κουβαλάει ένα σακίδιο πλάτης. Παρακαλείτε όποιος τον έχει δει να επικοινωνήσει με τους οικείους του στο 6974341419 και τον πατέρα του χρήστου Θωμά Θωμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, δικηγόρο Κομοτηνής κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον κ. Κυμπαρίδη και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στην νέα του θέση. «Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης είναι ένας θεσμός που σεβόμαστε και τιμούμε, καθώς η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της Διοίκησής μας, η οποία έχει σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό», δήλωσε ο κ. Τοψίδης, επισημαίνοντας ακόμη ότι «στόχος μας είναι οι υποθέσεις που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – σε σχέση πάντα με την Περιφέρεια ΑΜΘ- να επιλύονται άμεσα και με τον ενδεδειγμένο νομικό τρόπο και πιστεύω ότι ο κ. Κυμπαρίδης θα εκπληρώσει εξαιρετικά τις υποχρεώσεις του».

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης εξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της 4 ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Τετάρτη 27/03/2024. Συγκέντρωσε 36 ψήφους σε σύνολο 39 ψηφισάντων Περιφερειακών Συμβούλων, η συνυποψήφια του, δικηγόρος κ. Γιαννούλα Τσιλιφίκα συγκέντρωσε δύο ψήφους και καταμετρήθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en