Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Κάθετος άξονας Δράμα- Αμφίπολη | Αρμόδια η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ο Βουλευτής Ν.Δ. του Νομού Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, με θέμα «Υλοποίηση κάθετου άξονα Εγνατίας οδού Δράμα – Αμφίπολη».

Στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Μπλούχου αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο κάθετος άξονας σύνδεσης της Δράμας με την Αμφίπολη και συνακόλουθα την Εγνατία Οδό, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιφέρειάς μου, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η Δράμα είναι μία από τις δυο εναπομείνασες μακεδονικές πόλεις οι οποίες δεν έχουν κάθετη σύνδεση με την Εγνατία με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των αναπτυξιακών προοπτικών της πόλης αλλά και τη μείωση των επενδύσεων στο Νομό.

Το έργο αυτό αποτέλεσε αντικείμενο εκμετάλλευσης όλα αυτά τα χρόνια με αλλεπάλληλες διακηρύξεις προθέσεων από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών.

Είναι ανάγκη να προωθηθούν οι διαδικασία που αφορούν στην άμεση ολοκλήρωση και επίτευξη της μελετητικής ωριμότητας του έργου «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη τμήμα εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η δημοπράτησή του.

Η δέσμευσή μας για την έναρξη και ολοκλήρωση του έργου πρέπει να λάβει σάρκα και οστά, γοργά μια και η συνεχιζόμενη καθυστέρηση οδηγεί τον τοπικό πληθυσμό στην απογοήτευση και τον πολιτικό αρνητισμό, δεδομένων των δυο δεκαετιών υποσχέσεων και αναγγελιών οι οποίες προηγήθηκαν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Θα αφουγκραστεί την επιθυμία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όλων των κατοίκων της Π.Ε. Δράμας ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ωρίμανσης και δημοπράτησης του έργου;

-Έχει δρομολογηθεί η απαιτούμενη μελέτη Ανάλυσης Κόστους Οφέλους; – Προτάθηκε ως έργο στο ταμείο ανάκαμψης;

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του κάθετου άξονα Δράμα-Αμφίπολη πέρασε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ μετά την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Το θέμα της ανάκλησης προηγούμενης ΚΥΑ – με θέμα «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για το έργο «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη- είχε τεθεί από τον Δραμινό βουλευτή Κ.Μπλούχο στον υπουργό μεταφορών Κ. Καραμανλή κατά την επίσκεψή του στην Δράμα το περασμένο καλοκαίρι.

 

Πλέον με Κ.Υ.Α. η οποία δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2021 αποφασίστηκε η επαναφορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως αρμόδιου φορέα και Κύριου του Έργου, των αρμοδιοτήτων διαχείρισης και διοίκησης μελετών και κατασκευών και λοιπών αναγκαίων υποστηρικτικών δράσεων για την υλοποίηση του έργου «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη τμήμα εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

 

Στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η διαχείριση όλων των υφιστάμενων μελετών καθώς και η ενδεχόμενη ανάθεση νέων συμβάσεων για την επιτυχή ολοκλήρωση ή και επικαιροποίηση όλων των απαιτούμενων και αναγκαίων μελετών καθώς επίσης και κάθε ενέργεια που αφορά στην προώθηση των διαδικασιών για την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για τη δημοπράτηση, εκτέλεση και επίβλεψη των έργων, ενώ επιμελείται των διαδικασιών ένταξης των έργων στα χρηματοδοτικά προγράμματα.

 

Ήδη η ΠΑΜΘ έχει δεσμεύει το ποσό των 500.000€ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες ώστε να ξεκινήσει –επιτέλους- το έργο το οποίο εδώ και 20 χρόνια ταλανίζει την Δράμα.

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας |120 χρόνια δίπλα στον άνθρωπο ως ασπίδα αλληλεγγύης

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας είναι ένα φιλανθρωπικό και πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τοποθετημένο στην ακριτική περιοχή της Δράμας.

Σκοπός και λόγος ύπαρξής του σωματείου αυτού, είναι σαφώς η προσφορά πάσης φύσεως στήριξης, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ωφελούμενου ατόμου.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τρόμος για γυναίκα στην Δράμα : Βρήκε κομμένα τα φρένα του οχήματος της -Κινδύνεψαν τα παιδιά της!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Δράμα, όταν 38χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστοι της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή η δική της και των δύο παιδιών της.

Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε στην αστυνομία άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, την ώρα που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο σπίτι της. «Μπήκα με τα παιδιά μου στο αυτοκίνητο επειδή είχαμε κάτι προγραμματισμένο. Μόλις ανέπτυξα λίγη ταχύτητα το φρένο δεν πατιόταν!»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en