Quantcast
Connect with us

ΕΚΛΟΓΕΣ

Θεοδωράκης: Ανόητοι και υπερσυντηρητικοί όσοι αντιδρούν για τα σποτάκια

Προεκλογική εκδήλωση του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη: Όχι μόνο δεν αποσύρει τα επίμαχα προεκλογικά σποτάκια ο Θεοδωράκης, αλλά ετοιμάζει κι άλλα με αγόρια. Στηρίζει Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης

 

Με φόντο το Θερμαϊκό, στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η προεκλογική εκδήλωση του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη,παρόντων περίπου 1000 ατόμων.

Ο επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, πραγματοποιεί, όπως το συνηθίζει, μία εναλλακτική παρουσία των θέσεων του κόμματός του. Αρχικά προχώρησε σε έναν σύντομο χαιρετισμό, ακολούθως έδωσε το λόγο σε 14 υποψήφιους ευρωβουλευτές του Ποταμιού και στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από τους πολίτες.

Ο κ.Θεοδωράκης απάντησε με αιχμηρό τρόπο και χωρίς υπεκφυγές στις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει, ακόμα και μέσα στο κόμμα του, τα δύο σποτάκια της «πρώτης φοράς», χαρακτηρίζοντας «ανόητους» και «υπερσυντηρητικούς αριστερούς» όσους υποστήριξαν ότι τα βίντεο, το ένα με τη νεαρή κοπέλα και το άλλο με τη μεγαλύτερη γυναίκα, έχουν σεξιστικό περιεχόμενο. Υπενθυμίζεται ότι αρνητικά για τα σποτ εκφράστηκαν δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Ποταμιού, Βαλιάνος και Κιντή, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και η ΔΗΜΑΡ (δείτε τις αντιδράσεις και τα βίντεο εδώεδώ και εδώ) .

«Έχω λάβει θετικές αντιδράσεις από τον κόσμο, την ιδέα την κλέψαμε από τον Ομπάμα. Εκεί γνωρίζαμε ότι αντέδρασε η υπερσυντηρητική Αμερική. Περιμέναμε την αντίδραση των υπερσυντηρικών δεξιών, αλλά αντέδρασαν οι υπερσυντηρητικοί αριστεροί. Κάποιοι που θέλουν να λέγονται αριστεροί, αντιδρούν επειδή θεωρούν ότι προσβάλλει τις γυναίκες. Σε ποιον τα λένε αυτά; Σε αυτόν που έχει κάνει τόσες εκπομπές προβάλλοντας τα ζητήματα των γυναικών. Είναι δυνατό να με εγκαλούν για “προσβολή” των γυναικών, όταν έχω δείξει σεβασμό στις γυναίκες, στις τηλεοπτικές εκπομπές που έκανα για αυτές με θετική ανταπόκριση από την πλευρά τους; Πρέπει να είσαι ανόητος για να λες ότι αυτά τα βίντεο είναι σεξιστικά», είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας πως όχι μόνο δεν πρόκειται τα αποσύρει τα σποτ, αλλά θα βγάλει και νέα σποτάκια με αγόρια.

Σε ερώτηση για το ποιον στηρίζει στον δεύτερο γύρο των εκλογών στον δήμο Θεσσσαλονίκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε οτι στηρίζει ξεκάθαρα τονΓιάννη Μπουτάρη. «Το κεντρικό μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ότι ο κόσμος γύρισε την πλάτη στις κομματικές υποψηφιότητες. Οι άνθρωποι που επέλεξαν Σαμαράς και Τσίπρας πήραν λιγότερα ποσοστά από τα κόμματά τους», σημείωσε και υποστήριξε ότι στην αυτοδιοίκηση δεν χωρούν τα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Αντίστοιχη θέση εξέφρασε και για τις παρατάξεις στα πανεπιστήμια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήρθε η ώρα να φύγουν τα κόμματα από τα πανεπιστήμια».

Σχολιάζοντας τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ.Θεοδωράκης είπε: «Δεν πιστεύω ότι γεμίσαμε με τόσους φασίστες. Αυτοί οι αφορισμοί δεν με καλύπτουν. Την Κυριακή έχει σημασία ποιο θα είναι το τρίτο κόμμα, το Ποτάμι ή η Χρυσή Αυγή. Εμείς λέμε ένα δυνατό όχι στη βίαη λύση που πρεσβεύουν αυτοί», τόνισε, ενώ επανέλαβε πολλές φορές ότι το κόμμα του αποτελεί μία «ρεαλιστικά επαναστατική λύση».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι έχει ήδη δημοσιοποιήσει 20 προαπαιτούμενα για συνεργασία. «Δεν πιστεύουμε στα ευχολόγια. Θέλουμε συμφωνία σε αυτά τα προαπαιτούμενα για να συνεργαστούμε», υπογράμμισε.

Πηγή: voria.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΚΛΟΓΕΣ

Δήμητρα Πανταζίδου | «Πρώτη προτεραιότητα σε έναν δήμο θα πρέπει να είναι ο Κοινωνικός Τομέας»

Με τον συνδυασμό «Ώρα Δημιουργίας» της υποψήφιας δημάρχου Καβάλας, Αναστασίας Ιωσηφίδου, κατέρχεται ως υποψήφια τοπική σύμβουλος Καβάλας, η Δήμητρα Πανταζίδου, η οποία σε συνέντευξή της στον «Αναλυτή» εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά.

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου;

«Ο λόγος της καθόδου μου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιας τοπικής συμβούλου Καβάλας, είναι η ειλικρινής διάθεσή μου για προσφορά στον Δήμο μας. Προσφορά κυρίως στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής η οποία θα πρέπει να γίνει εντονότερη και εμφανέστερη σε όλο τον Δήμο.

Η Ώρα Δημιουργίας και η Αναστασία Ιωσηφίδου έχει συγκεκριμένο πλάνο γύρω από τα θέμα του κοινωνικού τομέα, όπως για παράδειγμα η ενίσχυση των κοινωνικών δομών αλλά και η ενίσχυση με υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό του σημαντικού θεσμού «Βοήθεια στο σπίτι».

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί στον δήμο μας είναι η ενίσχυση της δυναμικής του ρόλου του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και η δέσμευση της παράταξης ότι κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει χωρίς γιορτινό τραπέζι και κανένα παιδί χωρίς δώρο.

Η κοινωνική πολιτική πρέπει να εστιάσει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του καθένα από εμάς έτσι ώστε συνάνθρωποι μας και οικογένειες με αποδεδειγμένη αδυναμία (και δυστυχώς υπάρχουν αρκετές στον δήμο Καβάλας) με δίκαια κριτήρια που δεν δημιουργούν αποκλεισμούς άνευ λόγου να έχουν πλήρη απαλλαγή δημοτικών τελών και φυσικά την δυνατότητα να προμηθεύονται προϊόντα από το κοινωνικό παντοπωλείο.»

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με την Αναστασία Ιωσηφίδου και τον συνδυασμό Ώρα Δημιουργίας;

«Στο πρόσωπο της Αναστασίας Ιωσηφίδου διέκρινα μία δυναμική και έμπειρη στα αυτοδιοικητικά δρώμενα γυναίκα η οποία έχοντας καταφέρει ήδη πολλά πράγματα στην διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για πέντε χρόνια μπορεί να καταφέρει ακόμα περισσότερα και να οδηγήσει τον Δήμο Καβάλας εκεί που πραγματικά του αρμόζει και εκεί που θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται! Το μόνο που χρειάζεται είναι την ψήφο των συνδημοτών μας για να το αποδείξει.»

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες του Δήμου Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Ο Δήμος Καβάλας πρέπει να σταθεί αρωγός και να βοηθά όλους τους δημότες και τις οικογένειες που τον χρειάζονται και να μην μένει απλός θεατής. Θεωρώ ως την πιο κατάλληλη επιλογή για να υπάρξει σοβαρή και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική στον Δήμο Καβάλας είναι η παράταξη της Αναστασίας Ιωσηφίδου για αυτό στις 8 Οκτωβρίου στηρίζουμε την Ώρα Δημιουργίας. Σας ευχαριστώ.»

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ειρήνη Βρανά: Στόχος και Χρέος, το αναπτυξιακό επίπεδο της Καβάλας.

ΣΤΟΧΟΣ και ΧΡΕΟΣ μας να ανεβάσουμε αναπτυξιακό επίπεδο την περιοχή μας!

Οι καλύτερες στιγμές στη ζωή είναι αυτές που τις φοβόμαστε τόσο όσο τις θέλουμε.

Όταν πήρα την απόφαση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ έτσι ένιωθα. Η αγάπη μου όμως για τα κοινά και τον τόπο μου νίκησαν το συναίσθημα της αμφιβολίας, αν πήρα τη σωστή απόφαση, και ταυτόχρονα οπλίστηκα με δύναμη να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που προέκυψαν από αυτή τη τιμητική για μένα Βουλευτική Υποψηφιότητα .

Ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η συμμετοχή μου στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας ως μέλος του Δ.Σ , όπου διαπίστωσα πόσα πολλά μπορώ και οφείλω να κάνω για την ανάπτυξη της πόλης και του νομού μας καθώς και πόσο πολύ με ελκύει η προοπτική να βάλω και εγώ ενα λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια .

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να κρατήσουμε την οικονομία μας σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης .

Αγωνίζομαι να είμαι άνθρωπος και ενεργός πολίτης. Αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη.

Γιατί πιστεύω σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο ο καθένας έχει την υποχρέωση να προσφέρει ώστε η πατρίδα μας να συνεχίσει με σταθερότητα την πορεία προς τα εμπρός και να εξασφαλίσουμε το μέλλον των ανθρώπων και των παιδιών μας.

Διότι αν για κάτι μπορούμε να είμαστε περήφανοι ως Νέα Δημοκρατία, είναι το γεγονός ότι σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, στον κάθε επιχειρηματία όταν οι αντίπαλοι μας, που δεν δοκιμάστηκαν από μία σειρά πρωτοφανών κρίσεων που μας χτύπησαν την πόρτα, ασκούν μόνο τοξική κριτική και πρακτικές λαϊκισμού και μίζερης καταστροφολογίας . Αυτές, ωστόσο υποχωρούν μπροστά στην ορμή του χρέους της δικής μας παράταξης που είναι, να στηρίζει πάντα τους πιο αδύναμους και το έχουμε αποδείξει με τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση του Kyriakos Mitsotakis και αυτά που πρόκειται να υλοποιηθούν εφόσον έχουμε αυτοδύναμη Κυβέρνηση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Γιατί ο διχασμός και η δημαγωγία ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Η «Ελλάδα 2» με τη νέα Ν.Δ προχωρεί πλέον μπροστά και κοιτάζει ψηλά !

Το πραγματικό ζητούμενο της εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου δεν είναι απλά οι πολίτες να επιβεβαιώσουν την επιλογή που έκαναν την 21η Μαΐου , αλλά να δώσουν ακόμα υψηλότερα ποσοστά στη Ν.Δ για ένα και μοναδικό λόγο .

Γιατί είμαστε εδώ για τους πολλούς , όχι για τους λίγους. Είμαστε μία παράταξη βαθιά λαϊκή, η οποία πρώτα από όλα στρέφει το βλέμμα της στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που χρειάζονται τη στήριξη του κράτους.

Η επιτυχημένη οικονομική πολιτική της λελογισμένης μείωσης των φόρων, της στήριξης, της ανάπτυξης, των επενδύσεων πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία ώστε αυτή η πορεία της προκοπής, την οποία έχει χαράξει η κυβέρνηση του Kyriakos Mitsotakis να μην διακοπεί. Το έργο της Κυβέρνησης της Ν.Δ περιλαμβάνει μεγάλες πρωτοβουλίες που συνοδεύονται από χιλιάδες άλλες μικρότερες εξίσου σημαντικές με κοινό στόχο την «Ανάπτυξη για Όλους». Και όλες να κατατείνουν σε ένα σύνθημα : ´ Το είπαμε , το κάνανε ‘ ! Λέξεις με ουσιαστικό αντίκρισμα . Γιατί οι άνθρωποι μοιάζουν στις υποσχέσεις τους, μόνο στις πράξεις διαφέρουν.

Την περίοδο της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη τα εμπόδια μετατράπηκαν σε ευκαιρίες. Έτσι η τουριστική περίοδος που ξεκίνησε αποδεικνύει ότι η διαχείριση μετά την κρίση της πανδημίας έφερε την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στους δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης . Αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω και με την προσωπική άποψη και εμπειρία που έχω λόγω της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας στον Τουρισμό .

Αυτό σημαίνει πολύτιμο εισόδημα, νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη .

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου μας στη Θάσο αναφέρθηκε ότι δίνει ουσιαστική στήριξη στις υποδομές που έχει και θα αποκτήσει το νησί μας και τη χαρακτήρισε ‘ναυαρχίδα’ του τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .

Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει και στο ηπειρωτικό παραλιακό κομμάτι της Καβάλας και στη ΒΙ.ΠΕ, να δυναμώνεται η οικονομία του νομού μας με νέες επενδύσεις απαιτήσεων, όπως εξήγγειλε ο δικός μας Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών : Costas Fragoyiannis.

Παράλληλα η στήριξη των επιχειρήσεων με μείωση φόρων και εξωστρέφεια συντείνουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καλά αμειβόμενων που είναι μία πραγματικότητα.

Οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν σοβαρά -και αυτοί που δεν μας ψήφισαν – να μας εμπιστευτούν στην κάλπη της 21ης Ιουνίου.

Η χώρα χρειάζεται σήμερα μία αξιόπιστη, σοβαρή και στιβαρή διακυβέρνηση.

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω εκ νέου για την αγάπη με την οποία ένιωσα πραγματικά ότι με αγκαλιάσατε στο διάστημα της σύντομης προεκλογικής μου εκστρατείας, που οργανώθηκε από το περίσσευμα αγάπης φίλων και εθελοντών και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε τιμώντας με, με τη ψήφο σας.

Νιώθω αυξημένη την προσωπική μου ευθύνη απέναντι σε όλους τους ψηφοφόρους μου και δη στα παιδιά που ψήφισαν για πρώτη φορά , πολλά εκ των οποίων είναι φίλοι και φίλες του γιου και της κόρης μου και στα άτομα επίσης που ήμουν προσωπική επιλογή τους παρότι δεν ανήκουν στην παράταξη μας. Γιατί ως παράταξη, αντιτάσσουμε στον κομματικό φανατισμό τη δύναμη των ιδεών και τις ταλαντούχες προσωπικότητες των στελεχών μας.

Η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι κενή αλλά δεν είμαστε σε πολιτικό κενό. Οι ψηφοφόροι μας δεν μας έδωσαν λευκή επιταγή. Σεβόμαστε τη λαϊκή εντολή της 21ης Μαΐου και ζητάμε πληρεξούσιο υλοποίησης του προγράμματος μας στο ακέραιο.

Σας καλώ να δώσουμε ακόμη έναν αγώνα ποιότητας και επιχειρημάτων και να προχωρήσουμε μαζί να ανεβάσουμε αναπτυξιακό επίπεδο τον νομό μας.

Να ρίξουμε την ανεργία κάτω από το 10% και να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες επενδύσεις.

Χρειαζόμαστε ασφαλή Κοινοβουλευτική Πλειοψηφία. Αυτή άλλωστε που είχαμε.

Όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Αβραάμ Λίνκολν : Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με τη ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου .

Ψηφίζουμε με σύνεση και λογική για το μέλλον μας και των παιδιών μας !

Στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε για την Ανάπτυξη και τη Σταθερότητα !

Διότι μόνο η Ν.Δ έχει συγκροτημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα , τη βούληση και τη θέληση να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της Ανάπτυξης , της ασφάλειας και της σταθερότητας του τόπου μας!

Ειρήνη Βρανά

Υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε Καβάλας

Continue Reading

ΕΚΛΟΓΕΣ

Άδεια για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος

H ΓΣΕΕ με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές με σκοπό την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος (ΥΑ 46445/ ΦΕΚ Β΄2989/6-5-20231).

Συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:

  • Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος κατά τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
  • Ο αριθμός των ημερών αδείας, που χορηγείται για το σκοπό αυτό και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση των εργαζομένων στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως εξής:

Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

i) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

ii) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

iii) Σε όσους μετακινηθούν από και προς νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς
ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

 

Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας
εργασίας:

i) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100 – 200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

ii) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.

iii) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

iv) Σε όσους μετακινηθούν από και προς νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς
ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Γ. Τα παραπάνω ισχύουν και ως προς τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ, καθώς και στο προσωπικό των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου Τομέα οποιασδήποτε κατηγορίας, κλάδου και σχέσης εργασίας (Εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών ΔΙΔΑΔ/Φ.18.33/2632/οικ.7623/28-4-2023 2

Επισημαίνεται ότι:

1) Για εκείνους τους εργαζόμενους, που πρέπει να μετακινηθούν με βάση τα παραπάνω για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος η Κυριακή 21 Μαΐου 2023 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας) είναι εργάσιμη μέρα, τότε αυτή θεωρείται ως μέρα ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται παραπάνω.

2) Η ειδική άδεια απουσίας για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια με αποδοχές (άδεια αναψυχής).

3) Με την από 24-5-2019 και αριθμό πρωτοκόλλου οικ. 23400/662 Εγκύκλιο 3 του Υπουργείου Εργασίας, δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με την ύπαρξη σπουδαίου λόγου αποχής από την εργασία λόγω κλήσης και συμμετοχής εργαζόμενου σε εφορευτική επιτροπή για τη διεξαγωγή εκλογών.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en