Quantcast
Connect with us

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Θάσος | Το νησί για όλες τις «τσέπες»

Δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ |Η φετινή χρονιά είναι ρεκόρ…

«Βουλιάζει» φέτος η Θάσος από τους τουρίστες που την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, αφού ο ίδιος ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm δήλωσε ότι «η φετινή χρονιά είναι ρεκόρ».
Σχολιάζοντας την φετινή τουριστική κίνηση του νησιού, ο κος Χατζηεμμανουήλ, παρατήρησε ότι υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση σε πτήσεις τσάρτερ, καθώς και αύξηση των επισκεπτών από χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Παράλληλα βέβαια, οι σταθεροί «πελάτες» της Θάσου είναι και φέτος παρόντες, όπως περιέγραψε ο δήμαρχος: «Έρχονται οι πάντες. Έχουμε τα τσάρτερ στα οποία φέτος έχουμε ιδιαίτερη αύξηση από Ρωσία, Λευκορωσία, Γερμανία, Σκανδιναβία, που είναι σημαντικές αγορές. Οι χερσαίες αγορές είναι κάτι το οποίο το χρειαζόμαστε, ας μην το υποτιμάμε. Και ο Τούρκος είναι πολύ καλός επισκέπτης και ο Ρουμάνος, ενώ ο Σέρβος είναι χρόνια μια σταθερή αξία για το νησί, όπως και οι Βούλγαροι. Εκτός αυτού, έχουμε σημαντική αύξηση από Ευρωπαίους και βεβαίως μέσω της καινούργιας αεροπορικής σύνδεσης. Το αεροδρόμιο ξεπέρασε το 30% των αφίξεων τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον περσινό με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας. Πρέπει να ποντάρουμε σε πολλές αγορές, τίποτα δεν περισσεύει και τίποτα δεν πρέπει να υποτιμούμε».
Με βάση την έως τώρα κίνηση, ο δήμαρχος εκτιμά ότι τα τελικά νούμερα του φετινού καλοκαιριού, θα είναι ρεκόρ για το νησί. Σημειώνει όμως ότι ένας από τους λόγους που καθιστούν τη Θάσο ελκυστικό προορισμό, είναι το ότι απευθύνεται σε όλες τις «τσέπες» καθώς προσφέρει επιλογές για κάθε βαλάντιο. Από την πλευρά των επαγγελματιών, ο κος Χατζηεμμανουήλ, παρατηρεί ότι το νησί δεν διαθέτει τις λεγόμενες «allinclusive» τουριστικές μονάδες, επομένως όλοι οι τουρίστες αφήνουν χρήματα στο νησί: «Το 80% των καταλυμάτων της περιφέρειάς μας βρίσκονται στην  Θάσο και το σημαντικό είναι ότι έχει καταλύματα για όλα τα γούστα. Από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο και διαμέρισμα μέχρι το ξενοδοχείο και το πεντάστερο. Πολύ σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει αυτό το καθεστώς το ‘allinclusive’, δηλαδή το βραχιολάκι. Πιστεύω ότι ο κόσμος είναι ικανοποιημένος γιατί όλοι θα δουλέψουνε από το μικρό μπακάλικο μέχρι το ακριβό εστιατόριο».
Εν τω μεταξύ, εξετάζοντας το ζήτημα από την «αυτοδιοικητική» σκοπιά, ο κος Χατζηεμμενουήλ δηλώνει ότι τα χρήματα που εισπράττει ο δήμος από την τουριστική κίνηση, αυτά επιστρέφουν στους κατοίκους του: «Όλα είναι ανταποδοτικά. Ό,τι εισπράττει ο δήμος το επιστρέφει στην εξυπηρέτηση του δημότη, του επιχειρηματία του τουρισμού. Προορισμός του δήμου και κάθε δημοτικής αρχής είναι να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να κερδίζουν οι δημότες. Είναι ρεκόρ αυτή η χρονιά. Είναι γεωμετρική η πρόοδος».
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ 
Στο νησί της Θάσου βρέθηκε στην πρόσφατη περιοδεία του στην ΑΜΘ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος της επίσκεψής του, ήταν να ενημερωθεί αφενός για την τουριστική κίνηση του νησιού, αλλά κυρίως για την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών από την περσινή μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε τη Θάσο.

 

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Χειμερινές Διακοπές | Αιτήσεις για Voucher Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ

Οι κάτοχοι επιταγών (voucher) κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πραγματοποιήσουν χειμερινές διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους. 

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ,  κατόπιν  απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.  

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για  ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos 

Continue Reading

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Αμμόλοφοι Καβάλας | To πρώτο μπάνιο για φέτος…με ”άρωμα” κορωνοϊού και χωρίς ξαπλώστρες

Δείτε τις φωτογραφίες 

Αυξημένη ηταν η κινηση στα beach bar των Αμμόλοφων , παρα το γεγονός οτι δεν υπηρχαν πουθενά ξαπλώστρες και αλκοόλ για τους πελάτες. Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό αναμένουν το επομενο διαστημα ωστε να μπορέσουν να τοποθετήσουν τις ξαπλώστρες σύμφωνα με τα μετρα ασφάλειας της κυβέρνησης.

Continue Reading

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Με ελάχιστο κόσμο οι παραλίες στο Παλιό Καβάλας

Ελάχιστη ηταν οι λουόμενοι στο Παληό Καβάλας και στην αλάνα της νεας Ηρακλειτσας, καθώς τα λιγοστά beach bar που άνοιξαν δεν παρείχαν στους πελάτες ξαπλώστρες και αλκοόλ. Ενω οι ιδιοκτήτες των παραθαλάσσιων μπαρ φρόντισαν να διατηρήσουν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en