Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η μοναδικότητα του Ζυγάκτη | Ποιος είναι ο Καβαλιώτης Θωμάς Παπαλάσκαρης και ποιο το όνειρο του

Θωμάς Παπαλάσκαρης, Καβαλιώτης Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ., μέλος Τ.Ε.Ε./Α.Μ.:58540, ο οποίος κατέχει δύο μεταπτυχιακά με «Άριστα», το πρώτο από το «ΤΕ.Ι.-Α.Μ.Θ.» («Δ.Π.Μ.Σ. Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων στην Μεσόγειο»), στο οποίο και διακρίθηκε με την απονομή του τίτλου της εκπόνησης της πιο ενδιαφέρουσας και πρωτότυπης μεταπτυχιακής διατριβής του πρώτου ακαδημαϊκού έτους του εν λόγω μεταπτυχιακού προγράμματος και το δεύτερο από το «Δ.Π.Θ.» («Υδραυλική Μηχανική»), και, επί του παρόντος, εκπονεί διδακτορική διατριβή σχετική με την μεταφορά φερτών υλών από ποταμούς στον «Τομέα Υδραυλικών Έργων» του «Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών» της «Πολυτεχνικής Σχολής» του «Δ.Π.Θ.».

Τον Σεπτέμβρη του 2015 παρουσίασε στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «14ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο 2015 Περιβαλλοντικής Επιστήμης & Τεχνολογίας» επιστημονική εργασία η οποία ανέδειξε τον «Ποταμό Ζυγάκτη» Λυδίας, Φιλίππων, Καβάλας, ως τον μοναδικό μέχρι σήμερα Ελληνικό ποταμό, σε παγκόσμιο επίπεδο, του οποίου η μεταφορά φερτών υλών της χαλικώδους κοίτης του, έχει διερευνηθεί με σύγχρονες μεθόδους υπολογισμού στερεομεταφοράς φορτίου χαλικώδους κοίτης ποταμών.

Έχει κάνει τρεις επιστημονικές εργασίες που έχουν γίνει αποδεκτές προς παρουσίαση από το διεθνές επιστημονικό συνέδριο «2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Αποτελεσματικής & Αειφόρου Διαχείρισης Υδατικών Συστημάτων προς μία Βιώσιμη Ανάπτυξη» που θα γίνει στα Χανιά 1-4 Ιούνη 2016 και αφορούν, διαδοχικά, η πρώτη την διερεύνηση της μεταφοράς φερτών υλών στον Ποταμό Νέστο, η δεύτερη την μοντελοποίηση των βροχοπτώσεων της Καβάλας με τεχνικές «Monte-Carlo» που χρησιμοποιούνται και στην πυρηνική φυσική, «πιθανότητες υπό όρους» και «μοντέλα αποκεκρυμμένων αλυσίδων Markov» και τέλος, η τρίτη την μοντελοποίηση των παρελθόντων συνολικών μηνιαίων βροχοπτώσεων της Καβάλας και μελλοντική πρόβλεψη αυτών με την μέθοδο των «εποχικών αυτοπαλινδρούμενων κινητών μέσων όρων». Οι δύο τελευταίες, σε συνεργασία με τον Καθηγητή του «Τμήματος Μηχανολόγων», «ΤΕ.Ι.-Α.Μ.Θ.» κ. Θεολόγο Παναγιωτίδη, υπεύθυνου του «Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών», εντάσσονται στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου των «Στοχαστικών Ομοιωμάτων στην Υδρολογία», ενώ επιπλέον, η τελευταία αποτελεί συνέχεια του έργου που άφησε πίσω του ο τέως Καθηγητής του «ΤΕ.Ι.-Α.Μ.Θ.» κ. Θεόδωρος Τριβέλλας, οποίος δυστυχώς, απεβίωσε προλαβαίνοντας ωστόσο να επιβλέψει, σε συνεργασία με τον τότε Διευθυντή του «Δ.Π.Μ.Σ. Υδραυλική Μηχανική» του «Δ.Π.Θ.» Καθηγητή κ. Βλάση Χρυσάνθου, δύο μεταπτυχιακές διατριβές από φοιτητές του εν λόγω «Δ.Π.Μ.Σ. Υδραυλική Μηχανική». Ζήτησε την οικονομική στήριξη (με σημερινά δεδομένα ανέρχεται στο ύψος περίπου των 1580€), με επίσημες αιτήσεις, από διάφορους θεσμικούς φορείς της Καβάλας («ΤΕ.Ι.-Α.Μ.Θ.», «Δήμος Καβάλας», «Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.») αλλά οι απαντήσεις που έλαβε ήταν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, αρνητικές, ενώ γνωστοποίησε το αίτημά του διά μέσου ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στους βουλευτές του Νομού Καβάλας, πλην του κ. Μορφίδη για τον οποίο δεν βρήκε διαθέσιμα στοιχεία επικοινωνίας, αλλά δεν έλαβε απάντηση πλην του κ. Παπαφιλίππου ο οποίος του γνωστοποίησε ότι προσπαθεί να βρει κάποιο τρόπο για να τον ενισχύσει, αλλά και προφορικά στον Θεματικό Περιφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Αντιμετώπισης Κουνουπιών  «Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.», ο οποίος του γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχει κωδικός διά μέσου του οποίου θα μπορούσε να δικαιολογηθεί τέτοιου είδους δαπάνη και για τον λόγο αυτό τον στήριξε οικονομικά από ίδιους πόρους με το χρηματικό ποσόν των 200€.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πύργος | Άγριο ξύλο μεταξύ μαθητριών σε Γυμνάσιο

Λίγα 24ωρα μετά τον ξυλοδαρμό μιας 14χρονης στην Πάτρα, άλλο ένα περιστατικό βίας σημειώθηκε σε σχολείο αυτή τη φορά ανάμεσα σε μαθήτριες. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Πύργο της Ηλείας.

Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα

Ειδικότερα, σύμφωνα με το OPEN, δύο μαθήτριες 14χρονών από το 1ο Γυμνάσιο τσακώθηκαν άγρια ανταλλάσοντας κλωτσιές, μπουνιές και μαλλιοτραβήγματα.

Όπως φαίνεται οι περισσότεροι από τους αυτόπτες μάρτυρες – μαθητές και μαθήτριες – το μόνο που κάνουν είναι να είτε να καταγράφουν το περιστατικό είτε να επευφημούν το θέαμα με μόνο μια-δύο άλλες μαθήτριες να προσπαθούν να σταματήσουν τον καυγά.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Tον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. o Συλλόγος Τριτέκνων Καβάλας

Τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανο, επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου της Π.Ε. Καβάλας. Σε εγκάρδιο κλίμα η συζήτηση περιστράφη κυρίως γύρω από το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, το δημογραφικό. 

Συζητήθηκαν προτάσεις, για να αποφασίζουν ευκολότερα οι νέοι να κάνουν οικογένεια, αλλά και πως να στηριχθούν περισσότερο οι μεγάλες οικογένειες. Μνημονεύτηκαν οι βασικές προϋποθέσεις γι΄ αυτά, όπως εργασία, στέγη, κοινωνικές υποδομές και ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε αναλυτικά και για το βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων, για την αναγνώριση της Τρίτεκνης οικογένειας ως Πολύτεκνης, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και γενικότερα για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Συλλόγου μας σε τοπικό επίπεδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εκτακτο | Εξαφάνιση άνδρα απο την Καβάλα

Ο 34χρονος χρήστος Θώμος από την καβάλα εξαφανίστηκε στις 27 Μαρτίου με τους συγγενεις του να τον αναζητούν.

Χάθηκε στις 10 π.μ, έχει ύψος 1,90 και φορούσε μαύρη ζακέτα north face με κουκούλα και κάτω φόρμα μαύρη η μπλε. Κουβαλάει ένα σακίδιο πλάτης. Παρακαλείτε όποιος τον έχει δει να επικοινωνήσει με τους οικείους του στο 6974341419 και τον πατέρα του χρήστου Θωμά Θωμο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en